De la varsta de la care iti incepi viata sexuala (minim 17 ani si jumatate). Discuti problema cu ginecologul tau in timpul unei consultatii obisnuite (sau speciale pentru asta), el te va examina, iti va pune mai multe intrebari (legate de bolile din familie, de fumat, de menstruatii), iti va face un test Papanicolaou si apoi iti va da o reteta de contraceptive pe care le vei cumpara lunar de la farmacie. Dupa prima menstruatie te vei intoarce la consultatie ginecologica (obligatoriu) si apoi, la fiecare 4-6 luni vei face consultatii si teste Papanicoalou (pe toata durata tratamentului)
Nu e bine sa iei pastile asa, doar dacaconsulti un medic.Anticonceptionalele luate de la o varsta mai frageda stiu ca pot afecta mai tarziu daca le iei pe un timp indelungat.Eu spun sa folositi prezervativul! Te fereste si de BTS si e sigur, folosit corect.
Îți recomand să mergi la doctor, deaorece luate „după ureche" pot genera dereglări hormonale și alte probleme. Caută în orasul tău asociația de planificare familială ( http://www.planificarefamiliala.ro/medici.php ) și cu o trimitere de la medicul de familie (de nu mă înșel nu e obligatorie), cu o adeverință de student/elev/salariat și o copie a buletinului, du-te acolo. Ți se va face un control și ei îți pot oferi de asemenea, anticoncepționale gratuite. La fel și controale ginecologice gratuite. Succes :)
Normal trebuie sa ai reteta sa le iei dar in Romania poti sa iei si fara reteta
Alinaaaxyz întreabă:
Tessy întreabă:
deni_6616 întreabă: