Mama si tata-tot timpul cand am actionat impotriva cuvantului lor, mi-am dat seama cat de mult am pierdut si cata dreptate au.Acum,mai primesc sfaturi de calitate de la prietenii adevarati(Eileen-care ma mustra cu dragoste cand o mai iau pe aratura si imi demonstreaza cat de mult ii pasa, Dani-niciodata nu ma cearta dar imi da sfaturi utile si ma incurajeaza; Cristi-cand am nevoie de o parere sincera, intotdeauna apelez la el, Biblia-este un indrumator bun, invataturile ei imi hranesc sufletul, ma mustra, ma incurajeaza, ma atentioneaza!; etc)
Din Biblie, De la parinti, bunici, si in general de la toti cei ce mi-au dat sfaturi folositoare, chiar si de la cei care nu m-au placut sau nu ma plac daca imi dau sfaturi folositoare.
Cele mai utile sfaturi, pe care le-am si urmat au fost primite de la mama; este cea mai buna prietena a mea.
De obicei de la parinti.....doar de cateva ori de la alte persoane din jurul meu
De la una dintre surorile mele. Dat fiind insa ca suntem la o distanta considerabila pot spune ca mi-a fost mai mult confesor decat sfatuitor, in general m-am ghidat dupa propriile experiente, am facut ce am simtit si ce am crezut ca e de bun simt in viata, am gresit, am recunoscut, am luat-o de la capat, am evitat starile conflictuale si am considerat ca totul poate fi rezolvat prin comunicare, prin responsabilitate si mai ales prin fler. Am facut alegeri luandu-ma dupa acel al saselea simt feminin, dar n-am fost rapace si am acceptat noul ca pe ceva normal in viata, n-am exagerat dar nici nu am lasat polite neplatite.
Eu cu mama mea nu am o rel f deschisa... dar nu pot sa zic ca nu mi-a dat sfaturi bune si utile... oricum consider cafam te poate ajuta cel mai mult, apoi pers iubita...si unii prieteni.insa in prieteni nu prea poti avea mare incredere. s
stii?!
e o vorba:fereste-ma doamne d prieteni ca de dusmani ma feresc eu...
exista doua cat de prieteni:falsi si adevarati...
De la mama, chiar daca nu i-am dat dreptate sau nu am ascultat-o pe moment pana la urma sfaturile ei erau cele mai utile. "Mama" de obicei e o femeie care are in spate o experienta de viata si vrea ce-i mai bun pentru tine si iti va spune mereu adevarul si se va implica cu adevarat in problemele/situatiile in care te regasesti si iti va da cel mai bun sfat. Cel putin asa se intampla in cazul meu.
Cele mai utile sfaturi in viata le primesti de la parinti, bunici si de la preoti, parintii isi doresc cel mai mult ca copilul lor sa ajunga bine
Effy35 întreabă: