Ea procedeaza gresit. Mai incearca sa ii spui asta, foarte calm. Eventual du la extrem. Spune-mi motivele pentru care crezi asta. Cutare cutare. Asta inseamna ca sunt putin neatenta, nu proasta. Insa, daca mama ta la fel a fost "crescuta" de parintii ei sau are vreo frustrare in legatura cu inteligenta ei, va continua acest comportament. Se blocheaza si nu si-l poate schimba. Important e ca tu sa ai permanent in minte ca nu esti deloc proasta.
Eu nu cred ca mama ta chiar te crede proasta ci este vorba despre un anume tic verbal, ca sa spun asa, deprins fie pe cand era ea insasi copil, fie printe colegii de munca, fie in alta imprejurare.Asemenea ticuri verbale nu reflecta si adevaratele pareri ale celui care le foloseste, fiind niste automatisme...Eu cred ca mama ta e o fiinta preocupata de binele tau dar grabita in exprimare. Ce-ar fi, atunci cand iti mai spune asa sa o iei usurel de mana, sa o privesti zambind, in ochi si sa o intrebi:"Chiar crezi ca ai o fata proasta?"...Important:nu fi nervoasa, ci blanda.Numai bine.
Mama ma intreba "Ce-ai? Esti proooasta?!" Si asta era pentru mine cea mai mare injurie posibila Mama mi-a explicat cand deja eram "ditai muierea" ca stia, si o facea special, ca metoda de educatie. Adica. de ce sa avem dicutii in contradictoriu si sa ne certam, cand o singura intrebare ma facea sa evaluez o situatie si sa vad lucrurile putin "prin prisma mamii".
Explica-i pur si simplu ca nu exista jignire mai mare decat asta. Si ca, in definitiv ea e "MAMA", deci clar ai genetic de la ea. (Cand ma certam cu mama, daca ma insulta ii raspundeam cu :"mama..." si de obicei o unfla rasul. ).
O sa vezi tu ca "greul" e pana pe la 17-18 ani. Dup-aia o sa tragi de ea sa iesiti la cafele. Iti urez sa te distrezi cu mama ta macar pe cat m-am distrat eu cu a mea!
Nu cred ca o mama ar trebui sa procedeze asa.Incearca sa vorbesti cu ea ca sa'i spui ca nu'ti place sa ti se spuna asa.Mai multa comunicare cu siguranta va fi eficienta.
Sant de acord cu april trebuie sa vorbesti mai mult cu ea.sa-si scoata cuvantu asta din vocabular.nu exista