Eu cred, frumoasa domnisoara, ca fiecare dintre noi, indiferent de varsta pe care o are, avem un set de principii si valori pe care le respectam si in baza carora functionam ca indivizi.
Inceputurile au loc, la putin timp dupa ce ne nastem, in interiorul familiei. Acolo incepe educatia si pregatirea noastra pentru viata. Parintii sunt primele noastre modele.
Apoi, odata cu cresterea noastra, are loc si integrarea in societate. In interiorul acestei societati incep sa se petreaca niste schimbari ale noastre, schimbari dependente de foarte multi factori : sat-oras, cartier bun sau rau famat, scoala buna sau nu, anturaj,... Cred ca in aceasta perioada un rol determinant il au parintii care pot sa-si duca copilul in directia pe care o cred cea mai potrivita.
Dorinta noastra de cunoastere ne determina sa fim atenti la tot ce se intampla in jurul nostru, vedem cum actioneeaza oamenii in diferite situatii, ne gandim ce am fi facut sau ce am face noi, vedem filme in care personajele principale (fie pozitive, fie negative) actioneaza intr-un fel sau altul, citim sute sau mii de carti in care de asemenea oamenii interactioneaza intre ei in fel si chip. In acest fel fiecare dintre noi isi modeleaza caracterul, valorile, principiile, fundamentul sentimentelor si reactiilor sale,...
Plecand de la ceea ce am prezentat mai sus, cred ca in general, omul decide si actioneaza instantaneu la evenimentele in care este implicat sau se petrec in jurul lui in baza acumularilor sale pana la acel moment. Asa stie el cand trebuie sa ierte, cand trebuie sa-i pese, cand trebuie sa ajute, cand trebuie sa se comporte intr-un anumit fel sau altfel, cum trebuie sa actioneze intr-o anumita situatie.
El nu va sti sa actioneze sau sa ia decizii atunci cand nu este pregatit pentru a face fata unor evenimente deosebite, atunci cand sentimentele(de orice fel) trec deasupra logicigandirii sale, atunci cand se petrec evenimente independent de vointa sa (tragedii de exemplu ), si altele.
Modul in care facem fata provocarilor pe care viata ni le va pune in fata depinde in mare masura de modul in care ne pregatim individual pentru viata.
Eu iti doresc, frumoasa domnisoara, sa ai capacitatea de a te pregati cat mai bine pentru viata, astfel incat sa poti raspunde cu cat mai mare usurinta provocarilor si incercarilor la care viata te va supune.
Bafta!
Nu stim, o facem pentru ca vrem sa mergem mai departe cu acea persoana, indiferent ca gresim sau nu iti dai seama dupa si nu invatam niciodata asta.Depinde ce trebuie sa ierti as spune sa nu ierti asa zisele pacate capitale(tradare, o palma, o minciuna foarte grava)la astea intodeauna nu cel putin eu nu le-as ierta pana acolo ma poate rani dar de acolo nu se mai poate.Intotdeauna trebuie sa iti pese intr-o relatie indiferenta(chiar daca am vazut multe sfaturi de acest gen fii indiferenta)nu functioneaza pentru toti, nu atragi cu indiferenta apoi trebuie sa te pui si in locul partenerului.Nu face altora ceea ce nu vrei sa iti fie facut tie asta e regula.In adancul inimii daca iubesti destul de mult, si realizezi ca te face fericita ierti pana la urma. Dar cum am mai spus in trecut tot ceea ce faci le faci tot pentru tine, tot tie iti dai o sansa, tot pentru tine ierti ca sa poti fi fericita altfel daca nu am ierta deloc am fi singuri mereu.
Pur si simplu trebuie sa actionezi in functie de ceea ce simti! Niciodata nu vei sti dinnainte ce vei face intr-o anumita situatie! Actionezi din impuls! Sfaturile ce le primesti sunt doar niste imbolduri la cee ce trebui sa faci, te ajuta sa actionezi mai repede, in ceea ce sti chiar tu ca trebuie, si vreisa faci! Tu i-ti cunosti limitele ce le poti suporta! Daca nu te iubesti si nu te respecti pe tine cum sa o faca altcineva!? Sa iti pese de orice, si oricine, care promite ceva si face altceva! Doar asa i-ti vei gasi linistea interioara!
Intrebarea nu era neaparat pentru ca am o deosebita problema, ci uneori, imi vin pur si simplu intrebari la care incerc sa imi raspund singura, si e interesant sa compar ideile mele cu altele. doar asa mai invatam cate ceva >
Tocmai nu stim chestiile astea, daca le-am sti am fi mult mai fericiti. Desi aceste intrebari par foarte diferite au un punct comun: cat si daca iubim persoana de langa noi. Atunci cand iubim facem lucruri pe care in alte circumstante nici nu le-am lua in considerare. Suntem "aerieni". Ce trebuie sa te intrebi este daca se merita sa faci aceste sacrificii, daca relatia are macar un viitor. Daca e cazul sa treci mai departe sau sa ramai in relatie. Cea mai importanta dintre intrebarile puse de tine mi se pare: "cum ar trebui sa ne comportam?" si este de departe cea care pune cele mai multe probleme in elaborarea unui raspuns. Sa te comporti in asa fel incat sa te simti tu bine sau in asa fel incat cel de langa tine sa se simta in largul sau si fericit? Si daca raspunsul la aceasta intrebare se afla in a doua parte a frazei, atunci cum anume ar trebui sa te comporti? Raspunsul la aceasta intrebare, cat si la celelalte puse de tine nu poate sa fie decat unul subiectiv, unul influentat de sentimente, logic poate pentru tine si ilogic pentru mine. Sper ca ti-am putut fi intr-o oarecare masura de ajutor.
Parerea mea este ca trebuie sa luptam atata timp cat luptam in 2.
Cand doar unul isi mai da interesul, cand doar unul iarta, cand doar unuia ii pasa - relatia din pct meu de vedere - e pe duca.
Deciziile se iau in 2 atunci cand esti intr-o relatie.
Lupta de unul singur nu are nici o valoare.
Lupta atata timp cat sentimentele exista si foarte important - sunt impartasite!
M-au emotionat cuvintele tale, SteffishoOr. E adevarat de unde sa stim noi. Dar toate lucrurile lor se intampla la vremea lor. Faptul ca ai avut curaj sa pui intrebarea asta le-a aratat altora ca intrebari de genul asta nu vezi in fiecare zi pe TPU. Respect pentru acesti oameni care sunt ca tine! Numai bine! Cu prietenie, Lola.
Cred ca toti oamenii bine intentionati, mai merita o sansa daca au gresit si regreta sincer.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: