Trebuie sa se fi intamplat ceva cu tine pe parcurs.Gandeste-te ca inainte de toate poti fi asa cum vrei tu sa fi. Te poti gandi la lucruri frumoase sau la cele triste. Tu alegi cu ce iti incarci sufletul. Poate ca te simti singura si nu ai cu cine sa-ti impartasesti gandurile, dar nu cred ca in jurul tau nu poti gasi pe cineva care sa nu aiba deschidere spre a te asculta.Incearca sa faci ceva care sa iti aduca bucurie si satisfactie.Nu stiu, poate o activitate de voluntariat in cadrul unui O. N. G sau incearca sa dai cat mai multe raspunsuri la problemele celor de aici.Fii activa, nu bate pasul pe loc.Sunt multi in situatia ta si care au inteles ca cel mai bine se pot ajuta ei insisi.Si eu am fost in aceeasi situatie in urma cu mai multi ani.
Sa sti, si eu am trecut prin situatii de genul asta si as putea sa cad din nou in ele. Pe mine m-a salvat indiferenta. Mi-am spus clar ca nu am nevoie de nimeni in afara de mama cat voi mai fi la scoala si in rest nu mai imi pasa de nimic. Incerc sa fac ceva cu care sa fiu placut si daca nu reusesc asta e. Caracteristicile astea se vad clar si din pacate la mine au ramas definitiv de exemplu chestia cu ascunsul sentimentelor, nu pot sa port o conversatie normala cu oricine ca ma enervez. Fuga de acasa nu e o solutie, o sa iti fie mai rau. Sinuciderea e lasitate in fata vietii in primul rand. Fi indiferenta la toate chestiile astea. Nu reprezinta nimic.
In primul rand, daca te sinucizi nu rezolvi nimic. Gandeste-te ce o sa se intample cu familia ta daca te sinucizi :-s...
Daca fugi de acasa nu rezolvi nimic. Nu o sa fi mai fericita daca fugi de acasa. O sa fie chiar mai rau...
Incearaca sa vorbesti cu un prieten apropiat despre asta. Nu cred ca o sa gasesti sfaturi utile pe net...
Trebuie sa ai mai multa incredere in tine. si tu poti fi amuzanta draguta
trebuie sa te integrezi in grupuri de prieteni baga-te printre ei si totul o sa fie bine. incet incet
nu te mai gandi la fuga de acasa sau sinucidere asta nu e o solutie e cea mai mare prostie.gandeste-te viata e frumoasa si merita traita. oricum ar fi ea: cu bune si cu rele. fiecare om trece prin unele impasuri dar asta nu inseamna ca trebuie sa se ucida. deci sa nu mai vorbesti asa ca nu e bine. gandeste-te si la cei din jur poate nu-ti arata intr-adevar cat tin la tine. deci stai linstita totul va fi bine.succes te pup
Toata problema ta aici esti increderea in sine... Ziceai ca inainte erai altfel. Probabil problemele din familia ta te-au facut sa te inchizi in tine si increderea in sine sa dispara. Fuga de acasa nu e o rezolvare pe bune, e pe moment care apoi iti va atrage o gramada de probleme pe cap, iar sinuciderea NU! Gandeste-te ca o sa fie mai bine, chiar daca acum nu pare a fii... Gandeste-te ca dupa aceasta stare o sa redevii tu insati. Spulbera-ti gandurile astea, la asa ceva se gandeste doar cineva disperat dupa o solutie, trebuie sa fii calma! Vorbeste cu ai tai, lipsa de comunicare duce la asa ceva, fa tu primul pas, chiar daca esti respinsa de 100 de ori, incearca din nou si din nou, pentru ca incercarea moarte n-are. Hai, sus!
Nici sa NU te gandesti la sinucidere. E pacat inaintea lui Dumnezeu.Incearca sa vorbesti cu ai tai parinti si cu prietena ta si sa rezolvati problema.
Multa bafta!
Am uitat sa mentionez ca ma simt IN PLUS si ca unii amici buni au inceput chiar sa ma evite
Nu cred in existenta unui dumnezeu, iar incredere in mine nu am avut niciodata. Nu cred ca asta ar fi oproblema. Multumesc de sfaturi, oricum >:d
Si totusi...tot incerc sa redevin EU, dar se vede ca tot ce fac sunt sfortari si par artificiala, cu mai multe fete chiar.
Nu aia e slutia draga mea! crezi ca daca fugi de acasa si stai parlita c stii p unde sau te omori o sa ai o stre de spirit mai buna? nu! raspunsu e in fata ta! in primul rand daca a facee ce ai zis ca faci tipa aia nu tie prietena si trebuie sa o scoti den viata tachiar daca e greu ca mai incolo o sa iti pare bine cand vezi cum o arde aia cu altele si in al doilea rand mie imi lasi impresia de fata energica si si puternica dar un pic nesigura pe tine! mai lucreaza un pic la eaia si tine cont de faptul ca nu e nimeni mai buan ca tine in vreun sens! exploaateazati calitatile tale nu te mai uita in jur si te injosii in ochii tai crezand ca restul is mai sus ca tinesi o sa fie ok
Sa nu te mai gandesti la asta spuneti mereu VIATA MEA ABIA ACUM INCEPE si incearca sa mai vorbesti cu prietena ta
Buna. spune-mi si mie te rog cum ai scapat de deresia asta... sunt in aceeasi situatie( putin mai grava) si nu imi doresc sa ma duc la psiho si nici nu am cu cine sa discut.
Stai calma.toti am trecut vreodata prin asta. e o indispozitie care ti-a fost indusa de ceva fapt, intimplare, care o poti trece cu vederea.
Acum e inca persistenta, dar daca revezi sirul faptelor care ti-au cauzat aceasta stare, o sa vezi ca nu exista motive reale de sinucidere sau fuga de acasa.nu cu asa ceva rezolvi problemele...
iar daca o sa faci ceva necugetat, vei aduce doar suferinta celor apropiati, chiar daca tu zici ca ai tai se cearta, asta e din alte cauze.Nu tu esti cauza!
asadar, stai calma citeva zile, apoi incearca sa iti aduni gindurile, sa pui ordine in viata ta, sa-ti creezi unele proiecte de viitor.Vei vedea ca o sa lupti cu indirjire ca sa-ti poti realiza proiectele, si va disparea aceasta stare de acum.
fii optimista!
O intrebare te rog!:->ce anume ti-a cauzat depsresia? poti explica te rog?
Si eu sunt la fel, probleme, batjocoriri, jigniri etc.
E adevarat ca in unele cazuri sinuciderea nu e o idee, dar cand ai atatea probleme si suferi, eu asta ma gandesc sa fac...