| Kreator a întrebat:

Deci am 14 ani şi sunt fată. Nu mă înţeleg deloc bine cu părinţii, mai precis cu mama. Şi asta din cauza notelor de la şcoală. Ştiu şi eu că nu am note chiar excepţionale, nu sunt olimpică ca alţi copii, am avut medii anuale în general de 9, 55. Nu cred că este aşa de rău, normal că aş putea învăţa mai mult, dar adevărul este că nu cred că pot să iau doar note de 10 şi 9. Niciodată nu am reuşit, nici măcar în cls. I. laughing Ideea este că m-am săturat să îmi reproşeze tot timpul asta, să se plângă tuturor despre mine, de parcă aş fii cine ştie ce copil catastrofă. Înţeleg că ea fusese un elev model, dar suntem două persoane complet diferite şi cred că avem şi scopuri diferite în viaţă. Am încercat să-i explic, dar nu vreau să mă asculte. Eu cred că m-am schimbat totuşi şi am încercat să o mai mulţumesc dar ea nu vrea să schimbe nimic. Ce aş putea face?

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Foarte greu sa ii schimbi parerea.Mai rau este ca le spune si altora.Si te pune intr-o lumina proasta.Nu ai ce face.Va trebui sa te multumesti cu asta.

| Alina_9354 a răspuns:

Eu cred ca e ca orice mama, niciodata nu e multumita de rezultate si vrea din ce in ce mai mult pentru ca iti vrea binele! Ar trebui sa fii fericita ca ai o mama care isi face griji pentru tine, pentru ca asa ai mai multe sanse sa ajungi ceva in viata.Nu ar trebui sa faci nimic in sensul asta, poate doar sa o rogi sa nu mai vb si cu altii despre notele tale pentru ca oricum nu cred ca ii intereseaza...

| Disharmony a răspuns:

Nu ai ce să faci, deoarece nu-i vina ta că maică-ta e atât de încuiată, şi crede că dacă îi eşti fiică trebuie s-o mulţumeşti tot timpul. Media 9.55 e foarte bună. Chiar nu-mi pot da seama ce-i în capul părinţilor care vor ca plozii lor să fie perfecţi.

| feraryyy78 a răspuns:

Unii parinti au obsesia asta nebuna pentru note sau obsesii legate de scoala. Unora le place sa stie ca al lor copii sunt mereu in siguranta, nedandu-si seama ca de prea multe ori exagereaza.

| supradozadenebunie5 a răspuns:

Sunt unele lucruri in viata pe care nu poti sa le schimbi, parintii marea majoritate asa sunt vor ca ei pentru noi sa fie un exemplu si daca ei nu au facut nimic in viata au pretentii de la noi, dar in cazul tau parintii sunt putin exigenti si dupa parerea lor ar trebui sa stai toata ziua sa tocesti ceea ce este o greseala iti mai trebuie si tie o pauza de relaxare ca sa poti sa inveti cu spor nu din obligatie, nu cred ca ai ce sa le faci dar mai incearca sa vorbesti cu ei

| PassingBY a răspuns:

Nu cred în nici un caz că mama ta îţi vrea răul. Poate are doar nişte idei preconcepute despre viaţa ta, dar astea se poate rezolva. Explică-i calm, fără nervi şi tot tacâmul care e situaţia şi care e părerea ta despre asta. Dacă zici că nu eşti un elev problemă, nu cred că nu va înţelege.

| llljk a răspuns:

Se comportă aşa fiindcă te iubeşte şi vrea ce-i mai bun pentru tine, ce părere ai despre mamele care sunt indiferente faţă de copii lor? dau un ex.
mama.CE NOTE AI LUAT AZI DRAGU MAMI?
copilul.PAI UN PATRU ŞI UN CINCI.
mama.LASĂ DRAGU MAMI CĂ E BINE AŞA.
ce mai iasă din copilul ăla pe viitor dacă continuă aşa? un drogat, un om de nimic fără o meserie. şi asta din cauza părinţilor pentru că i-au răsfăţat.

Părerea mea e că ai o mamă bună. Respect-o în continuare şi înţelege-o..nu doar pină la majorat ci toată viata fiindcă merită.

TAKE CARE.

| Mădiiiiie a răspuns:

Am fix aceeasi problema cu mama. Iti sugerez sa-i explici asta. Eu asa am facut cu mama si s-a mai linistit. Bafta!

| besito321 a răspuns:

Eu sunt eminenta dar mam mea totdeuna ma critica spune c voi vea o meserie foarte rea voi paste cprele, diferite de aceste necatind l faptul c-s eminenta eu nu-i atrag mare atentie dar ea imi verifica, cind ii cer o idee sau ceva incepe sa ma critice dar tu nu trebuie sa-ti pese ce spune dar totdeauna incearca sa-ti maresti notele cumva. Baftaaaaa, Funda?big grin

Răspuns utilizator avertizat