Te inteleg perfect.
Si la mine e la fel dar eu iti sugerez sa-ti faci prieteni prin alte clase si sa stai cu ei.Eu asa fac.
Poti sa vorbesti cu dirigu/diriga. Noi, deexemplu luna asta vrem sa mergem intr-o mini excursie, undeva aproape si ieftin, sa fim doar noi si sa isi permita toata lumea sa mergem. Daca nu puteti face asta, atunci organizati un concurs si folositi-va de munca in echipa. Si daca nici asta nu se poate, atunci faceti prin rotatie cu colegii de banca. E ceva ce am incercat cu fosta clasa, la 2-3 zile ne schimbam colegii de banca, asa puteam sa ne imprietenim TOTI si sa colaboram TOTI intre noi. Si faceti chestii de genu sau activitati in echipa. Ornati clasa ceva orice. Daca nu, spune-le efectiv, ca te-ai saturat ca toata lumea sa fie impartita in bisericute. Sunt oameni poate nu sunt chiar asa absurzi.
Ce? E liceu, chiar credeai că o să ai colegi perfecți și o să fiți toți prieteni? După liceu nici nu o să mai vă băgați în seamă unii cu alții. Legat de grupul bisericuțelor, ce te deranjează? Și dacă vrea să se pună bine cu profesorii ce problemă ai tu cu asta? Se i-au de tine sau ce? Genu ăsta de persoane nu le suport. Nu ai nici-o treabă cu ele și totuși au ceva cu tine. Dacă ele nu au treabă cu tine lasă-le în pace, integrează-te în alt grup, făți alți prieteni, nu poți să fi „ prietenă " cu toată clasa.
Eu sunt în clasa a 11-a și nici acum nu pot spune că sunt într-o clasă prea unită. Și la mine sunt biserici și bisericuțe. Din fericire, însă, am câțiva colegi cu care pot discuta. Încearcă, eventual, să propui ieșiri cu clasa, gen la teatru, la un film, la pizza ori mai știu eu, sau chiar o excursie. Faceți activități împreună și în afara școlii. Asta ar trebui să mai diminueze din lipsa de unitate. Oricum, spune-i dirigintelui/dirigintei ce vezi tu că se întâmplă. Nu ezita. Sper că ți-am fost de folos.
O clasa unita nu inseamna ca stati toti 20 sau cati sunteti voi impreuna si va intelegeti perfect si va tineti toti de mana.
La mine de ex, eu nu ieseam pe nicaieri cu cei de la mine din clasa. Ei erau mai cu cartea, erau majoritatea rockeri. Eu umblam cu persoane din restul liceului. DAR, am fost o clasa extraordinar de unita si ne-am sustinut unii pe altii in toate problemele care au aparut si am fost acolo ori de cate ori a avut cineva nevoie. Atata ca nu aveam chestii in comun ca prieteni. Nu petreceam timp toti intre noi. Erau si la mine, normal, bisericute.
Si asa va fi peste tot. La facultate cel putin, sa dea Domnu sa gasesti cateva persoane mai constante. La munca la fel va fi...
Pentru ca nu ai cum sa te intelegi la fel cu tot colectivul.
Nu ai ce sa faci. Daca asa s-au format nu vei avea puterea sa schimbi acest lucru. Cam asa e in toate liceele, nu-ti face griji. Singurul lucru care-l poti face e sa cauti un grup unde te-ai putea incadra mai usor si sa vorbesti mai mult cu acele persoane.