| Esf22321 a întrebat:

Deci, cum sa va explic crying Sa zicem ca : O femeie si un barbat de etnie rroma se casatoresc, la randul lor, ei doi fac un copil care este fata.
Acea fata se marita cu un roman, la ranul lor fac tot o fata, care se marita tot cu un roman si ei doi fac un COPIL. ACEST COPIL ESTE TIGAN? DACA DA, IN CE PROCENTAJ? MULTUMESC!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mostenirea genetica nu cred ca se aplica matematic procentele si nu au prea mare relevanta, avand in vedere ca o nepoata(cum este in exemplul tau) poate avea genele oricaruia dintre parinti, bunici ori chiar strabunici. Fata de aceasta ea poate avea, in totalitate genele din partea mamei, a tatalui ori a ascendentilor(bunici si strabunici) acestora ori poate avea gene mostenite de la ambele ramuri familiale. In concluzie nu se poate spune exact procentajul care, matematic, ar fi de 25%. Numai bine!

12 răspunsuri:
| Amyyyyyyy a răspuns:

50%Dar mai incetati cu discriminarea de rasa nu conteaza daca este inconjurat de iubire ...INCETATI TOTI SUNTEM OAMENI si suntem in jungla asta

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nationalitatea este asa cum ti-o declari. Asa ca se poate declara, in egala masura, de nationalitate romana sau rroma.

| alala_1605 a răspuns:

Pai este si rrom.din cauza bunicului lui da' procentaju faptului ca este rrom este de cam 25%,, funda? puppy dog eyes

| Ellena_7672 a răspuns:

Poi copilul ar fi cam 25% rrom si 75%roman. happy

| Cheloo20cmRecords a răspuns:

15%

| LittleZu a răspuns:

Copilul primilor doi (rromi) este 100% rrom.
Fata romanului si a fetei de etnie rroma este 50% rrom, deoarece mama ei este 100% rrom.
Fata/baiatul celei care este 50% rrom si a/al romanului este in procent de 25% rrom.
Asa cred, deoarece mama ei este 50%, iar acesta se imparte la 2.

| Robert a răspuns:

Depinde ce a mostenit de la fiecare, e ceva biologic.Dar pigmentul se pierde in timp.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam 25%... Dar ce e așa rău că este rrom? Atâta timp cât se comportă ca un om normal, eu nu văd nici o diferență...

| abcdefgh a răspuns:

25% rom si 75% roman asa zic eutongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar o analiza adn iti poate spune cu precizie, sau cand creste mare, un fin cunoscator iti poate spune daca respectiva este mai mult tiganca sau mai mult romanca.

| bobby_7474 a răspuns:

Draga mea depinde de gena mostenita si apoi si cum se simte fata,rroma sau romanca,dar de fapt de ce ai avea complexe? tr sa fii f inteligenta,pentru ca prin mixarea raselor rezulta mereu minti sclipitoare,tr sa fii f frumoasa tot din aceiasi cauza,si apoi ura de rasa a disparut odata cu hitler,mai exista cite un fanatic printre noi,dar astia sint in minoritate,fii mindra de ceia ce esti,si demonstreaza ca esti om in primul rind si poti fi utila societatii,si poti lasa ceva bun in urma ta, asta e cauza pentru care societatea noastra lupta, deci intr-un cuvint de ce sa ne incurcam in banalitati?

| Lisa01 a răspuns:

Cred ca aspectul acesta conteaza prea putin. Poti sa fii roman si sa ai caracter mai mizarbail decat al unui rrom si poti sa fi rrom si sa ai un caracter mai impecabil decat al unui roman. Totul tine de conceptiile oamenilor din jur insa consider ca nici un om nu ar trebui judecat dupa aparante, sex, etnie, religie...etc, ci dupa calitatile care il fac sa fie,, om,,!