Ca sa stii ca ai o asemenea afectiune,un medic ti-a pus un diagnostic,ceea ce insemna ca parintii tai cunosc situatia.
Oricum ar fi, te vor intelege, sunt parintii tai si te iubesc, sunt preocupati de binele tau asa ca nu ii ocoli.
Explica-le ca iti face bine sa stai de vorba cu ei, oricat de greu ar fi sa pomenesti mereu si mereu de acelasi lucru.
Rusinea nu-si are rostul aici.♥
Imi pare rau dar nu este alta solutie decat sa-ti iei inima in dinti! Bolile nu sunt o rusine: le ai sau nu le ai. Nu-i vina ta.
Va explic putin situatia mea? in privat?
Da!
Incearca sa citesti despre boala asta si sa iti corectezi aceasta tulburare obsesiva, ca sa te vindeci.
In orice caz, cu parintii nu ar trebui sa-ti fie rusine sa vorbesti, fiindca in afara de medicul care te trateaza, ei sunt singurii care stiu prin ce treci si sunt singurii care te pot ajuta sa te vindeci, daca le spui adevarul.
Eu iti dau un sfat. Trebuie sa cresti in virtutea justitiei. Pentru ca aceasta virtute poate sa fie slaba, nu tare.
Uite aici spune ca cine are aceasta virtute scapa de tulburari. Trebuie sa ai grija la Legea Compensatiei. Ca daca nu respecti justitia si dreptul cum si soarele isi respecta ordinea, poti sa ajungi in dezordine si legea compensatiei sa te factureze.
Cel care păzeşte "legea" îşi stăpâneşte cugetul său; şi sfârşitul temerii de Domnul este înţelepciunea. Ecclesiasticul 21:12
Ca sa cresti in aceasta virtute iti trebuie carti ca sa citesti despre justitie si drept. Eu iti las un extract doar ca un inceput de viziune, fara lucruri tehnice.
Cartea se cheama: Curso De Iniciacion Juridica mai poti citi si Domingo Soto-Tratado de Justicia y Derecho sau Montesquieu cu espiritu de las leyes
Pe la librarii nu prea se vinde carti despre justitie, eu ca sa le gasesc trebuie sa ma duc la librarii speciale.
Deci iti las un extract doar ca sa te orientezi, ca nu vreau sa intru in detalii deocamdata. Doar prin citire poti intelege conceptul mai larg. si cum sa iti insusesti aceasta virtute.
Nu mai fac si traducerea ca asta poti rezolva tu usor.
El Derecho en funcion ordenadora
El concepto de Derecho se centra, pues sobre la idea de ordenacion. La vida del hombre como ser social, no seria posible sin un orden que regulara las relaciones mutuas de los individuos. EL hombre nace en el seno de la familia y se desenvuelve mas adelante en grupos sociales mas amplios, como el Estado y la sociedad. Estos grupos sociales no constituyen una mea yuxtaposicion de individuos (regida solo por las leyes biologicas) sino que son agregados organicos, cuya organizacion, reconocido el caracter natural de estas instituciones, ha disciplinado el Derecho a traves de normas juridicas. Con razon afirman Covielo, Castan, Ruggiero y otros que -el orden constituye la esencia misma del Universo entero-. Tratandose del hombre como ser social es el orden juridico el que transforma la mera agrupacion derivada de su tendecia social, en agregado organico solidamente constituido.
Iti las si acest extract, pentru ca se vede cum se deosebeste un lucru de un obiect (dictionarele au si ele intelepciunea lor).
Distincion entre cosa y objeto.
La comun identificacion entre COSA y OBJETO obedece a la falta de estimacion que esta cumple. La cosa es en si misma, con independencia de toda finalidad (J. Casares, Diccionario ideologico). El objeto es la cosa (o el conjunto de cosas unificadas, con perdida de sus caracteristicas singulares) considerada, no en si misma, sino en cuanto sirve a un fin, en cuanto cumple un objetivo.
La transformacion de simples cosas en objetos obedece a que aquellas, cuando se utilizan, es PARA ALGO, es decir para un fin determinado y en virtud de la idea racional y humana que lo concibe.
En tal sentido el obeto es la idea lograda: idea que, en cuanto producto del intelecto humano en constante superacion, hace a los objetos integrados por cosas y logrados en virtud de esta idea, esencialmente modificables y en constante superacion, que va desde los toscos objetos del hombre del valle de Neander, al radar, la television y al avion moderno.
adelin12332554 întreabă:
anonim_4396 întreabă: