Şi acum realizez că mama, parcă nu-i aşa rea.
Aveam şi eu un jurnal.Bine,mai mult desenam în el decât scriam, dar era un jurnal.Probabil l-a şi văzut de câteva ori,mi se rupe.
De ce se poartă în halul ăsta?
Pentru că îi pasă,uneori mai mult decât trebuie,şi acum o dă în demenţă.E perioada aia când copilul se schimbă, se maturizează, iar părinţii acestuia reacţionează încercând să-l menţină la stadiul ăla de copil naiv, pe care s-au chinuit să-l educe de-a lungul anilor.
Ăsta-i mersul lucrurilor, în aproape fiecare familie.
Dacă vrei să scapi de gura ei mare şi restul...pachetului,ignor-o,poartă-te precum o marionetă, gen. Când îţi spune că trebuie să crezi în D-zeu şi astea, îi dai replici gen "Da, da, bine.Cum zici tu.", fiindcă dacă te apuci să-i dai argumente, să-i spui că e viaţa ta şi că tu faci alegerile, nu ea...nu faci decât să pui paie pe foc.
Încearcă. Poate merge şi la tine.Cheers.
E amuzant ca eu n-am zis ca sunt destept, tu ai zis, si nici bine nu am inceput sa vorbim ca deja te-ai iritat . Dovada de credincios tipic. Atata timp cat esti in necunostinta de cauza, te rog sa nu mai zici la nimeni sa creada in dumnezeu sau ceva de genu, pentru ca la urma urmei fata te-a rugat sa nu faci asta, si oricum nu e dreptul tau sa indoctrinezi pe cineva cu minciuni. E o tara libera, fiecare crede in ce vrea, din cate stiam eu dumnezeu a dat liber albitru, si daca din moment ce cineva a ales sa nu creada in el, si pentru asta dumnezeu il face sa sufere, atunci scuza-ma, insa zeul tau este unul irational si ilogic, si tu inseamna ca crezi in el din frica, nu din gandire. O zi buna
I primul rand si mama mea facea asa nu ma lasa sa fac nimic tot timpul si mai mult nu aveam voie sa ies nicaieri desi implinisem varsta de 18 ani, eu o inteleg perfect acum insa as da orice ca sa o mai am langa mine si sa ma certe cum o facea tot timpul, eu am pierdut-o pe mama mea acum 3 luni si ceva si mi-am dat seama ca trebuia sa o ascult pentru ca orice mama iti vrea binele, dar nu ai de unde sa stii pana nu pierzi, nu stiu daca sfatul meu este in oarecare masura bun..insa asa sunt mamele te protejeaza doar.succes si incearca sa comunici mai mult cu ea te asigur ca te va intelege
Cred că se poartă așa pentru că îi pasă, dar pentru scandaluri nu aș putea să spun nimic. Realizez și eu, ca @Holocaust, că mama mea nu este chiar atât de rea. Vreau să spun că și eu aveam un jurnal, peste care s-a uitat și a inceput să mă certe că irosesc hârtia pe tâmpitele mele desene (care nu erau chiar atât de rele) și eu am spus că nu este treaba ei ce fac cu jurnalul meu. Pe facebook, în legătură cu problema ta, știi, poți să le dai unfriend și să nu mai lași pe nimeni să intre pe pagina ta (doar unii prieteni care îți sunt de încredere) prin lock. Aș zice că mama ta este cam rea cu tine, totuși îți dau dreptate dar și mama ta are cât de puțin dreptate. Nu vreau să spun că este în totalitate. Când te mai enervează spune și tu ceva de genul: 'da, da, cum spui tu' sau 'mda'. Dacă te ceartă din nimicuri, încearcă să o ignori, îți spun că funcționează, dacă uneori chiar nu se poate abține să țipe, spune-i și tu că ar trebui să înceteze. Baftă!
Adevarul este ca parintii nu au ce cauta pe Facebook. Succes si fii cu ochii pe pagina noastra de Facebook, acolo vorbim despre astfel de lucruri!
Uite care-i treaba Ana.Mama este psiholog si crede-ma nu de mult timp.Inainte sa ajunga sa practice aceaste meserie am avut aceleasi probleme cu ea(dar exact aceleasi).Eu am iesit din aceasta etapa a vietii, spunandu-i ce simt.I-am spus pur si simplu tot.La inceput nu am fost prea convingatoare dar dupa ceve timp a ajuns sa-mi dea dreptate in aceasta privinta.Si apropo daca nu merge chestia asta, mama mi-a spus sa-ti sugerez sa-i demonstrezi tu singura ce esti capabela sa faci anumite chesti fara sa te critice.Demonstreaza-i ca ai capabilitate.
Nuti face griji asa sunt toate mamele si uneori intrec masura cu ingrijorarea lor