| Sfinnx a întrebat:

Deci... m-am saturat.Mama mea pur si simplu ma dispera. e foarte enervanta. tot ceea ce fac nu ii convine. Faptul ca ascult muzica in timp ce fac baie o deranjeaza,, ca ascult rock o deranjeaza, ca port breton intr-o parte o deranjeaza, faptul cum ma imbrac o deranjeaza -.-. absolut nimimc nu ii convine.Nu stiu ce sa mai fac. Nu ma lasa nici in oras sa merg cu fetele -.- decat daca ii convine ei. Daca vb. la telefon, mereu ma intreaba cu cine vb, cine e ala/aia. ce discutii ai tu cu el/ea. de unde este, etc.Si ma enerveaza. nu am pic de intimitate.
Va rog dati`mi un sfat.ce as putea face. I-am spus ca ma deranjeaza.dar ea tine cu " sunt mama ta si trebuie sa stiu tot ce faci". Ma simt ca la inchisoare!

7 răspunsuri:
| Pitic a răspuns:

Vorbeste cu ea, prinde momentul cand e mai calma sau fericita, incerca sa creezi o atmosfera placuta intre mama si fiica, uitandu, va la un film stai langa ea si spune-i ca o apreciezi pentru ca isi face griji pentru tine si ca stii ca ea iti vrea doar binele, dar trebuie s ate lase sa vezi cu ochii tai cum e viata ce e bine si ce nu.
Incerca sa te apropii de ea, fa, i o surpriza fa curata in casa gateste tu, fa, i un cadou.
Incerca sa ii spui tu inainte sa te intrebe ea cu cine iesi cu cine vorbesti.
Incerca sa o implici si pe e ain viata ta de ex: Mama uite prietena mea se duce cu parintii la munte de sarbatori, nu ti se pare frumos.
Mama creezi ca imi sta bine in rochia asta...
Mama, as vrea sa ies cu fetele asta seara imi dai voie, nu vom sta mult decat pana la ora x. Daca nu iti da voie, spune-i: Ok, atunci putem vedea un film impreuna sau putem face o prajitura daca tot vrei sa ma tii in casa.
Cat despre muzica, incerca sa dai putin mai incet sau ia-ti castile sau un casetofon mic pe care sa il tii in baie sa asculti doar tu.

| h3r a răspuns:

Poate nu-i convine genul tău de muzică, adică totuşi... rock în timp ce faci baie? Şi să mai fie şi tare.
Încearcă să o înţelegi şi pe ea, vrea doar să te protejeze.
Înţelegem că ai nevoie de intimitate, însă demonstrează-i că poate avea încredere în tine şi vei vedea că o să-şi schimbe atitudinea.
Nu-i răspunde înapoi si bucură-te că îşi face griji pentru tine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca nu o asculti o sa dai frau liber hormonilor care te stapanesc o sa ajungi o fu,,,, ra care face ce vrea ca este mare si poate lua decizii.o sa faci un copil si o sa il duci ei sa-l creasca fiindca tu nu stii cum se face si o sa vanturi lumea in cautarea de placeri, bani si viata uisoarta chipurile pentru copil dar de fapt doar pentru tine.copilul sau copi; la ii va spune mama bunicii sale iar tu vei da socoteala cand vei fi o c...va batrana singura si bataia de joc a tuturor freierilor si smecherilor care te-au prostit.succes ca nu esti singura.cate iau m.e pentru un bon alimentar pot eu sa-ti spun.bafta.

| tpuforyou a răspuns:

Nu ar trebui sa te enerveze, in primul rand este mama ta si iti vrea binele. 2 poti asculta muzica ta preferata si in casti sau cu volum mai redus (eu asa fac) cel mai bine ar trebui sa vorbesti mai mult cu ea, arata>i ca nu esti asa cum crede ea, o sa inteleaga sigur! ) fa>i din cand in cand cate un cadou ceva, o sa vezi diferenta...

| Jijell a răspuns:

In loc sa-i ziceti mersi ca asculta rock si nu asculta manele...

Vorbeste frumos cu ea, ca doar e mama ta. Subscriu la sfaturile colegilor, vezi ce vrea si ea si ajut-o in casa, priveste-o ca pe o prietena nu ca pe cineva care te persecuta. Spune-i tu cu cine iesi inainte sa pleci undeva. Daca esti sincera in legatura cu prietenii tai, iti va acorda mai multa libertate. Daca ai motive sa ascunzi ceva legat de prietenii tai, poate iti trebuie alt anturaj.

Intelege ca doar vrea sa te protejeze. Tu trebuie sa iti castigi libertatea aratandu-i ca te duce capul si la altceva decat la prostii. A, si lasa muzica mai incet... din cand in cand.

| LauraEU a răspuns:

Ar trebuii sa discuti cu ea spune-i ca si tu ai o viata intima ca de acum cresti si ca sti ce faci ( apropo cati ani ai?) Spune-i ca asta e stilul tau si ca ea a facut ce a vrut cu viata ei dar si tu vrei sa faci ce vrei si ce simti tu cu viata ta ca nici tu nu te simti bine cand te coltroleaza mereu, ca simti ca nu are incredere in tine. Si daca nu reusesti cu asta spune-i tatalui, bunicii sau bunicului tau sa discute cu ea si sa iti dea si tie putina libertate. Sper ca te-am ajutat :*

| Sfinnx explică (pentru LauraEU):

Am 13 ani -.- in ianuarie merg pe 14. Saptamana asta am fost invitata de katre un prt, la un suc, de ziua lui. dar nici asta nu ma lasa.ca cica ma ia lumea drept curva -.-