Eh, sa nici nu-ti treaca prin cap gandul sinuciderii. Toata viata e inaintea ta, indiferent de ce parinti ai. Nu stiu care e calea cea buna pentru rezolvarea situatiei in care esti, dar cel mai bine e sa nu mai pui totul pe inima. Isi rezolva ei treburile. Daca te bagi, si tatal tau e asa de sigur pe ideile lui, poate faci mai mult rau si-l intorci si impotriva ta. Lasa lucrurile sa curga, si ai grija de viata ta. E greu cand iti vezi parintii ca se cearta, dar nu prea ai ce face.
Fata mea, eşti într-o situaţie tare dificilă, mi-e milă de tine. Fii tu însuţi şi... orice ar fi, să nu pici! Asta e cel mai important. Fii dură cu tine şi să nu faci vreo prostie. Totul vine şi pleacă, gândeşte-te că totuşi pe ambii trebuie să îi iubeşti. Însă, dacă nu s-au căsătorit niciodată, tu tragi toate păcatele lor din punctul ăsta de vedere. Nu pot decât să te încurajez spunându-ţi: Fii tare!
cred ca faza cu batutu e mai buna...(glumesc si eu ) In cazutl parinitlor nu prea poti tu sa gasesti solutii si nu ai nico vina.Parintii au respnsabilitatea propiei casnici(in cazul tau stii la ce ma refer)stiu ca este greu sa creazi ca s-ar putea despartii dar pe dealta parte poate cu timpul ai putea observa ca daca nu se mai iubesc si nu mai sun Ok impreuna s-ar putea sa fie mai fericiti separati. si partea cu sinucisu nu prea merge pentru ca : nu merita sa iti termini viata asa de tanar pentru doi oameni care si-au petrecut-o...ar fi mai bine sa vorbesti cu ei despre certurile lor si cum te afecteaza ele
Nici una, nici alta daca ai 18 ani esti major daca poti muta-te si lasa-i pe ei cu viata lor.
Te inteleg, parintii mei se certau de cand eram mica, si cand aveam eu 6 ani ei s-au despartit.Sa nu-ti treaca niciodata prin cap da te sinucizi.Nu ai de ce.Ai toata viata inainte, si cum au zis si ceilalti dinaintea mea, iti poti strange bani si te poti muta.Sau spune-i mamei tale sa ia masuri deoarece se vede ca nu poti trai in aceste conditii.Gandeste-te,eu am avut 6 ani si totusi am putut rezista, traiesc cu mama mea si sunt foarte fericita.Tu ai 18 ani si nu poti? Este timpul sa te maturizezi si sa-ti faci viata ta, fi independent, dar nu-ti uita parintii.Acum nu stiu daca esti credincios, dar DUMNEZEU ti-a dat viata, si numai el are voie sa-ti ia.Traieste-ti viata!
Dragul meu nici nu stiu cu ce sa incep! totusi nici una din " solutiile " tale nu e valabila ...mai apoi, parca imi revad adolescenta cand citesc ce ai postat : dureros, dar nu fara iesire! eu te-as sfatui sa nu faci aceeasi greseala ca si mine si anume sa stai sa le suporti mizeriile. consider acum, cu mintea de acum ca la 18 ani esti " maricel " si poti sa iei deciziile care consideri ca sunt bune pentru. tine asa ca una ar fi sa cauti o gazda ieftina pentru inceput daca ai un job si iti permiti asa ceva pentru. ca sa stii de la mine : nimic nu se compara cu linistea pe care o vei avea in lipsa lor. trebuie sa stii de asemenea ca pe viitor un asemenea mediu iti va dauna mai mult decat te-ai gandit vreodatata. oricum decizia iti apartine, esti in situatia in care trebuie sa te gandesati la ce e bine pentru tine. si inca ceva : a alege sa traiesti separat de ei, nu inseamna ca vei rupe relatia cu ei...
Buna! Te sfatuiesc sa vorbesti separat cu parintii tai si sa le spui cat de mult te afecteaza din punct de vedere emotional aceste certuri si sa incerce sa isi imbunatateasca relatia pentru binele tau. Daca observi ca nu exista schimbari in comportamentul lor dupa ce le repeti de mai multe ori acest lucru eu te sfatuiesc sa iti gasesti o slujba si sa te muti (avand in vedere ca ai 18 ani)deoarece aceste certuri iti provoaca numai rau.Ma bucur ca te-am putut ajuta!
Bine de mine ca nu am tata. Deci de sinucidere nici nu e vb, nu e o solutie. Si eu mai am ganduri din astea, dar imi fac putere si trec. Cat despre tata, nici sa nu ridici mana asupra lui, e tatal tau, asa cum e. E o varianta si mutatul sau gaseste-ti o prietena si va mutati impreuna si aveti viata voastra frumoasa, un job si casatoria merge si la 70 de ani. Niste vecini s-au casatorit la 60 de ani pentru a lua banii aia de nunta si au stat asa mai bine de 30 de ani. Daca vrei iti pot da mai multe sfaturi sau cum as face eu in situatia ta pe mess. poti lasa id in privat.
Kk lasa-i pe ei sa decidaa si daca te enerveaza tactu ori il batii ori il injuri ori nul bagi in seama
Niciodata sa nu te gandesti sa te omori sau asa, asa ajunsesem si eu din cauza lor, pentru ca nu ma lasa sa fac nimic, orice fac nu e bine, incearca sa vorbesti cu maicata, explica-i ca nu potri in mediul ala si sa ia masuri, sa se gandeasca bine. asta este parerea mea :*
Bun asa! Ai 18 ani...esti major, acum te poti implica in sufletul familiei atat de mult precum un adult.Deci ar trebui sa iti iei o slujba, sa faci bani si la un moment dat sa te muti.Dar pana atunci cand se mai baga tatal tau peste maicata, intervine! Dar nu cu brutalitate...ci cu finete.Altfel tatal tau ar spune ca esti inpotriva lui,deci ai inrautatii treaba. Apar-o pe mama ta, daca tii la ea, dar apar-o intr-un mod placut pentru amandoi.Il poti linistii pe tatal tau, spunandu-i cateva vorbe precum:tata, nu e bine ceea ce zici etc.Ai 18 ani. esti major. viata e in mainile tale, deciziile sunt ale, doar ai grija ce faci!
Bafta multa!
1.ia-ti o slujba
2.castiga bani
3.mutate = nu mai depinde de ei si nu mai ai treaba de viata lor