| AndraB69 a întrebat:

Deci, nu știu cât de bine am înțeles,, relații", dar am inclus aici și relațiile de prietenie. Ei bine, am nevoie de ajutor. Acum câteva luni am cunoscut o fată pe Instagram, foarte sociabilă, am devenit prietene, ne-am dat numărul de telefon, vorbeam și așa mai departe. La un moment dat devenise prea insistentă. Era și încă este depresivă, dacă nu cumva chiar are anxietate și e foarte marginalizată de colegi. Ne-am certat de mai multe ori, spunându-i să înceteze, că am și eu viața mea și că nu sunt obligată să îi scriu nonstop și a început cu drame și apoi că se sinucide și să o am pe conștiință, că sfaturile mele sunt critice, că nu o înțeleg și ea abia așteaptă să moară. Ce pana mea să fac? Efectiv am reluat așa zisa relație. EU credeam că merge la psihiatru, dar ea mi-a zis foarte clar că ea nu spune nimic, ca n-are chef. Ce să fac? Cum să scap? Acum vrea să ne întâlnim în persoană pentru că suntem aproape ca localitate. Help

Răspuns Câştigător
| Șurubelniță a răspuns:

Am trecut și eu prin multe prietenii de genul ăsta. Practic tipa are o problemă, nu se integrează în societate și asta nu e vina ta ci a ei. E genul acela de persoană care are nevoie de atenție permanentă iar atunci când obține atenția cuiva să te sâcâie până la epuizare. Acele mesaje de disperare pentru a îți capta atenția sunt scrise doar pentru a te sensibiliza și de a ți-o capta în continuare. Tu deja i-ai spus că ai destul, că te-ai săturat, ea nu vrea să asculte...în cazul ăsta îndepărtează-te treptat de ea, nu te mai arăta interesată de problemele ei și încet ea va înceta să te mai bată la cap din moment ce nu va mai obține compasiune. Dacă simți că nu mai suporți și vrei să scapi imediat de ea atunci blocheaz-o și ai scăpat. Cu condiția de a nu îi mai răspunde la mesaje indiferent de insistența ei. Ăsta e exemplul perfect de relație toxică care îți taie toată buna dispoziție

3 răspunsuri:
| ywar a răspuns:

Pe vremuri nu exista Instagram si Facebook sau cine stie ce retea sociala de mare respiratie artistica. Acum avem toate astea si vai de sufletul nostru.

| GirlOnline81 a răspuns:

Este o linie subtire intre prietenie si fixatia pe cineva, linie pe care, evident, aceasta fata a trecut-o. Spune-I ca iti pare rau ca viata ei este atat de trista, dar tu nu simti nevoia de drama intr-a ta. Daca nimic nu se schimba, ia in considerare alte masuri: blocarea persoanei pe contul respectiv, cat si al numarului de telefon.

| AndraB69 explică (pentru GirlOnline81):

Mulțumesc mult de tot!