ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a întrebat:

Despărţirea...
Un cuvânt care defineşte unul din cele mai triste evenimente din viaţa unui om. Un cuvânt de tristă faimă, care lasă suflete îndurerate, produce în cele mai multe cazuri lacrimi de tristeţe şi anulează clipe de fericire. Un cuvânt pe care l-am dori inexistent, dar pe care trebuie în cele din urmă să-l acceptăm, pentru simplul fapt că, din păcate... EXISTĂ.
Dacă ar fi să fac o oarecare clasificare (deşi acest termen este poate prea pretenţios) aş putea spune că despărţirea poate fi de trei feluri :
-despărţirea simplă
-despărţirea dintre soţi
-despărţirea definitivă

Despărţirea simplă - O durere mai suportabilă, în momentul când ne despărţim de un amic, de o rudă mai îndepărtată, de un binefăcător sau de o persoană cu care ne-am înţeles bine în timpul vieţii acestuia.
În aceste cazuri regretăm despărţirea faţă de o anumită persoană, dar putem suporta acest sentiment de amărăciune din suflet, mai greu sau mai puţin greu, în funcţie de situaţie;
Despărţirea dintre soţi - Trebuie să fie un sentiment de durere sufletească foarte greu de stăpânit atunci când îţi decedează soţul (soţia), cu atât mai puternic fiind acest sentiment cu cât ai fost mai apropiat de persoana cu care ai trăit o viaţă şi cu cât căsătoria a durat mai mult;
Despărţirea definitivă- Un sentiment nedefinit, foarte greu de stăpânit, iar eu spun chiar insuportabil, în momentul în care îţi decedează o rudă foarte apropiată unul din fraţi (sau chiar un văr cu care te-ai înţeles la fel de bine ca şi cu un frate ), unul din părinţi (sau ambii părinţi naturali sau adoptivi ), sau o persoană care prin natura împrejurărilor ţi-a fost atât de apropiată întocmai unui frate sau chiar unui părinte;

Sigur că această clasificare a fost făcută de mine în funcţie de ceea ce gândesc eu, fiind o clasificare subiectivă şi ilustrând propriul meu punct de vedere, fără a avea pretenţia că această clasificare este universal valabilă pentru oricare din persoanele care va citi aceste rânduri.

Aşa simt si aşa gândesc eu în momentul de faţă; este posibil ca în timp să-mi schimb modul de a gândi, dar în prezent acesta este modul meu de a concepe acest subiect, privind despărţirea de cei dragi, despărţire care se produce în mod definitiv şi irevocabil...

Astfel, unele persoane pot avea puncte de vedere diferite, în funcţie de conjunctură, în funcţie de modul lor de concepere a unui sentiment ca atare în funcţie de situaţie.

De aceea aş vrea să ştiu... Acum, la experienţa de viaţă pe care aţi acumulat-o de-a lungul timpului; cum concepeţi şi cum clasificaţi DESPĂRŢIREA?

Răspuns Câştigător
| Enigmă a răspuns:

Despartirea- Voluntara [In care toti membrii sunt de acord ca despartirea e necesara]
-Involuntara [In care unul, sau mai multi membrii nu este de acord]

Despartirea este ceva care intervine instantaneu, lasandu-te rupt de ralitate si adancit in propriile tale ganduri si vise. Din cand in cand te mai lovesti de realitate, dar totul pare schimbat.

Dar, cu toate acestea in fiecare zi avem parte de despartiri, de exemplu te desparti de o persoana, desigur pentru a te reintalnii cu ea, dar te desparti si de anumite momente care nu mai revin niciodata, de aceea te sfatuiesc sa pretuiesti fiecare clipa.

Interesanta intrebare.

Bafta! :]

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Despărțirea este plata supremă pe care o poate plăti un om!
Este extrem de dureroasă și nu are leac.
Pa, pa.

| mgtow a răspuns:

Deja ai lasat detaliile clare aici, din punctul meu de vedere nu am de ce sa ma despart o sa ma simt rau atunci cand vor muri parintii in rest o sa fiu singur tot timpul vietii mele. Cand vin in tara si ma angajez ca sofer pe trailer acolo va incepe viata mea de singuratate, acum sunt cu parintii dar pe trailer voi fi singur.

| patricia_8129 a răspuns:

Sincer stiu cum este despartirea definitiva de propriul meu tata este cea mai dureroasa veste care am avut-o

| gigiro a răspuns:

Despartirea e trista, ireparabila ( 90 % din cazuri),totala sau partiala. Totala e atunci cand se termina cu decesul, sau cu imposibilitatea de a mai vedea persoana respectiva (de exemplu plecarea peste mari si tari). Partiala, atunci cand daca vrei poti sa comunici cu persoana respectiva.In orice caz, e ceva.de nedorit.

| TormentOfSins a răspuns:

Despartirea de iubita este ruperea de viata insasi nu vei trece niciodata de aceasta o vei avea in suflet mereu, o vei pastra acolo si vei muri cu ea in gand si tristete. Cu toate ca trecerea timpulul face sa numai te doara sufletul si sa ai alte relatii. Nu vei uita niciodata ce ai simtit.

| frei a răspuns:

Nu exista durere mai mare decat despartirea!