| adriana1991 a întrebat:

Din ce cauza poate fi ca nu ma pot atasa de bebelusi cu toate ca vreau sa am copii, i-as
iubi dar nu as putea sa le tot sarut sau sa pun poze cu ei pe retele sociale dar i-as asigura tot de ce au nevoie? In schimb ma irita daca colega mea a devenit bunica si tot cu nepoata ei se lauda, asta inseamna ca nu as fi mama buna?

13 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu trebuie sa te lauzi cu copilul tau. E o nebunie ce se întimpla pe rețelele de socializare, nu numai cu privire la copii. Cindva rețelele nu existau, dar mame fericite de copiii lor tot erau
Nici să îl pupi, cocoloșești, nu va trebui. Prea multa dulceața strica. Nici nu vei putea asta in primele luni de viață. Copiii dorm foarte mult in primele luni. Și ar fi stupid sa îl tot pupi, chiar daca doarme. O vei face instinctiv cand va plînge, ești mama lui. Dar de acolo pana la a îl cocoloși incit sa devina răsfățat, e cale lungă.
Nu te uita la ce fac alții cu copii lor. Am văzut pe net pe unii care făceau lucruri trăsnite, chiar trăsnite, cu copiii lor, încît mă întrebam ce fel de părinți sunt. Eu cred, după cum gîndesti, că tu vei fi o mama buna.

| Aasdfghj a răspuns:

Buna! Nu e necesar sa iti umpli pagina de Facebook cu poze cu copilul sau sa vorbesti non stop despre copil. E ok sa fii asa cum vrei tu sa fii. Nu o sa fii o mama rea doar pentru ca nu te afisezi cu el, poti sta linistita.

| Violleta2022 a răspuns:

Egoism!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu înseamnă asta. Când devii mamă, îți schimbi radical atitudinea.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu trebuie sa te atasezi de bebelusi random ca sa fii o mama buna. Cu copilul tau ai avea cu totul alte sentimente.
Mi se pare cel putin cretina manifestarea de genul: pus poze cu plodul peste tot pe retelele sociale, vorbit nonstop despre copil, laudat in fata celor necasatoriti/fara copii cu plozii din familie. Oamenii aia sunt niste idioti, nu exemple.

| cristimihailov a răspuns:

Fa un copil si vei intelege cum toata lumea se va invarti in jurul lui.

Toate cartile pe care le vei citi nu vor reusi sa descrie senzatia.

Nu am cunoscut pe nimeni sa fie pregatit pentru a fi parinte prima oara. Faci si tu tot ce poti.

Important este sa fii atenta la exagerari si abuzuri.

Mai mult de atat, ce poti sa faci?

| mi25 a răspuns:

Dragostea si atasamentul de copil vine dupa ce-l concepi si mai ales dupa ce-l nasti.

| AliGab a răspuns:

Macar sa poti deveni mama la cate probleme sunt astazi. Si eu am 2 copii si nu ii pup toata ziua si nici nu pun poze cu ei pe retele de socializare...asta inseamna ca nu-mi iubesc copiii? Ba din contra, consider ca daca ii iubesti indeajuns de mult trebuie sa nu ii expui si sa stii sa le spui si "Nu" atunci cand trebuie.
Hai sa iti spun o chestie amuzanta. Amandoi copii i-am nascut prin cezariana de urgenta, prematur. La primul am avut niste trairi de nu le pot descrie si la o intensitate cum nu cred ca traiesc multi. Dar la al doilea, cand mi l-a aratat, nu imi trecea prin cap daca este sanatos sau nu, desi fusese surescitat 15 min fara ca eu sa stiu, ci "Acesta sigur este copilul meu?" laughing. Bineinteles ca acum ii iubesc pe amandoi la fel si ii mustru pe amandoi la fel cand este cazul. Asa ca nu, nu semnifica nimic reactia ta la laudele colegei.

| Vântulalb a răspuns:

A fi mama buna nu inseamna a expune copilul public si a-l afisa pe retelele sociale de parca l-ai scoate la vanzare.
A fi mama buna inseamna: Sa-i iubesti. Sa ai grija de sanatatea lor. Sa te ocupi de educatia lor (nu cu "vaaai, sa faca copilul ce vrea"). Sa le asiguri tot ce le este necesar, nu tot ce poftesc ei. Sa ai rabdare cu ei si sa le explici tot ce intreaba, nu cu "lasa-ma, nu am timp".
Si pe mine ma irita bunicii si bunicile care nu au alta realizare in viata si cu ce se lauda decat nepotii. Dar iubesc copiii si ma atasez usor de ei. Si ei de mine.

| cristi202 a răspuns (pentru Vântulalb):

Un răspuns înțelept!

| Vântulalb a răspuns (pentru cristi202):

Multumesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine nu fă copil că îți distruge tinerețea și cei mai frumoși ani din viață.

| Ali22aa a răspuns:

Nu știi cum e până nu treci pe acolo