| wwst a întrebat:

Din punct de vedere relational ce credeti despre faptul ca omul face de-a lungul vietii acelasi greseli in alegerile sale, dar cu o alta tonalitate, culoare aducandu-si pentru sine insusi si altora tot felul de pretexte.

5 răspunsuri:
| NickiMinaj a răspuns:

Mi se pare destul de natural. in fond esenta ta te indreapta spre tipare, lumea inconjuratoare doar iti ofera decorul si oamenii potriviti tipului de experienta pe care, inconstient, il cauti.

| fabiola a răspuns:

Faci aceleasi greseli daca traiesti in trecut, nu stii sa pui punct si incepi cu alte date, alti parametri!

| wwst explică:

Multumesc frumos pentru raspunsuri, interesante...
Pentru fabiola, cred ca facem aceleasi greseli si daca nu traim in trecut, probabil in inconstient ramane ceva "fotografiat"din copilarie.Cum se pare ca am ramane imprimati pe retina cu imaginea parintelui de sex opus noua, si apoi am cauta cam acelasi tipar fizic, in acest caz si din punct de vedere comportamental, probabil de-a lungul vietii cautam ceva ce nu ne plictiseste, sau din contra pe unii ii linisteste un partener molatec sau fel si fel de alte caractere.Cred ca e bine indiferent de natura greselilor care le facem sa incercam sa gasim remediu in acest sens, acesta este un subiect care mi-as dori sa aud comentarii, raspunsuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul greşeşte,asta e clar. Dacă repetă aceleaşi greşeli, asta ţine de felul lui de a învăţa din trecut.Nu poţi să faci aceleaşi greşeli la infinit, iar din punct de vedere relaţional toţi avem în minte un model lângă care am vrea să stăm.Iar în timp nu totul poate fi perfect, trebuie doar să ştim cum să trecem peste.

| fabiola a răspuns:

Este adevarat ce spui tu,cautam modelul cu care ne-am format,imaginea tatalui, felul lui de a fi! Dar viata este mult mai complicata, iar noi suntem tare diferiti.Aceleasi reactii nu se mai potrivesc in timp si de aceea te sfatuiesc sa nu-ti faci sabloane cand alegi pe cineva, sa nu-l compari cu cineva!