| Grande_Aida_2001 a întrebat:

Doamne nu mai pot trai asa. Părinții mei sunt foarte rai..Eu sunt bună cu ei, iar ei nu. Tata îmi zice ca ma omoară, iar mama ma cearta într-una, cu cine ma pot înțelege și eu? Mama spune ca s-a saturat mereu sa stea în fundul meu, cică eu chiar sunt prea buna cu ei nu vi se pare?

Răspuns Câştigător
| AnonimKjn a răspuns:

Vorbeste cu cineva, si incearca sa nu mai fii si tu asa de "buna" cu ei, muta-te la bunicii daca chiar te ameninta ca te omoara.

Răspuns Apreciat de Editori
| AlinaDavid a răspuns:

Indiferent cât de "rău" este un copil, niciun părinte nu are dreptul să folosească texte gen "te omor". Nimeni nu este stăpân pe viață altcuiva, chiar dacă acesta este parintele. Niciun copil nu cere să vină pe lume, părinții când se hotărăsc să aducă pe lume un suflet ar trebui să fie suficient de maturi emoțional, informați și să crească copilul într-un mediu echilibrat, inconjurat de iubire, empatie și să trateze copilul așa cum și-ar fi dorit ei să fie tratați când au fost copii. Încearca să porți un dialog cu ei și să le explici că aceste cuvinte te dor, că ai și tu orgoliu și în loc să te facă să acționezi în direcția în care ei vor, te fac să te revolți și că o vorbă bună te-ar face să fii mai receptivă la dorințele lor. Baftă!

| Grande_Aida_2001 explică (pentru AlinaDavid):

Îți mulțumesc mult pentru toate sfaturile date!

| AlinaDavid a răspuns (pentru Grande_Aida_2001):

Cu drag!

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ce intelegi prin faptul ca esti buna cu ei? Trebuie sa ii asculti tu pe ei nu ei pe tine.

Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

Câți ani ai?

| Grande_Aida_2001 explică (pentru sierra1):

13

| sierra1 a răspuns (pentru Grande_Aida_2001):

Nu te muta nicăieri! Sunt ai tăi, obișnuiți-vă unii cu altii

| oprescudorin11 a răspuns:

Trebuie sa ne purtam CRUCEA pana putem deveni independenti! Stoic.
A puta Crucea inseamna a tine-o pe a altora! Probabil esti tanara, mai tarziu vei intelege!

| Yurisa a răspuns:

Poate ai tu impresia ca esti buna cu ei. Cine stie ce inseamna "bun" in conceptia ta

| Grande_Aida_2001 explică (pentru Yurisa):

La tine înseamnă a fi,, bun''sa te amenințe ca te omoară și ca să te certe dintr-un mare fleac! Dacă tot nu ai ce sa răspunzi, nu mai răspunde!?

| Yurisa a răspuns (pentru Grande_Aida_2001):

Raspund pentru ca vreau, pentru ca am chef si pentru ca exagerezi. Si mama spunea si spune chestii la nervi, dar asta inseamna sa fac o drama din asta si sa o fac pe victima? Normal va nu. Mai cresti ca vad ca nu te duce

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

| JusTPauL a răspuns:

De unde sa știm noi cât de buna ești dacă nu te cunoaștem?

| Bianca777 a răspuns:

Asa credeam si eu despre părinții mei, dar dupa ce am vorbit cu ei am inteles ca aveau unele motive, te inteleg ca te-a durut cand ti-a zis tatal tau ca te omoară, dar și tata mi-a spus mie lucruri urâte, iar după aceea a marturisit ca erau spuse la nervi. Ar trebui să încerci să vorbesti cu ei si fii calma, nu te enerva si explică-mi cu calm ce simti. Baftă!

| Alli23 a răspuns:

Draga ..eu am purtat peruca doi ani din cauza batailor si certurilor din copilarie. M-am imbolnavit cu nervii si imi rupeam parul din cap si rodeam unghiile. sad Acum am plecat departe de ei si le pare rau si ma cheama acasa. insa mi-e mai bine sa ii vad doar in poza!
Toti parintiii realizeaza cat inseamna copilul lor abia cand il stiu departe.