Buna
sa inteleg ca ai 15 ani..corect?
chiar crezi ca la aceasta varsta esti capabila sa ai o relatie de durata? chiar crezi ca acel baiat te va dori pentru mult timp? acum si la aceasta varsta, totul e trecator iar iubirile vin si pleaca..este umilitor sa citesc(mama fiind) ca iti urasti parintii.o mama nu face altceva decat sa isi protejeze odorul si sa faca in asa fel sa il scuteasca de necazuri si greutati.o mama perfecta in viziunea ta, ar trebui sa te lase sa iti faci de cap, nu? e greu cu gandirea din ziua de azi, dar ar fi bine sa ascultati de parinti, ca pe viitor sa nu suferiti, dar se pare ca suferinta in ziua de azi este un obicei.
tot ce se vede la tv, in materie de viol/crime/rapiri traim in ziua de astazi si de aceea mama ta este protectoare, iar daca prietenul tau iti vorbeste urat, de ce accepti asa ceva? tu nu te respecti? nu ai demnitate?
O zi buna
Nu e normal sa te consideri intro relatie la 15 ani eu zic ca fac bine parintii tai fiind rezervati eu am crescut intr-un mediu militaresc si stiu ca mana dura aduce rezultate bune. Trebe sa te inchini parintilor pentru buna educatie ce iti da.
1. la 15 ani nu iubesti, esti doar revoltata ca nu esti lasata de capu tau
2. doar cand te referi la Dumnezeu scrii El cu majuscule in mijlocul frazei
3. maica ta nu e comunista, e doar un parinte bun. voi pustimea din ziua de azi nici macar nu stiti sa folositi cuvantul comunist corect
Ai sa razi, are doar 14 ani
Mai bine ai deschide putin ochii, mama ta stie ce spune. Sunt lucruri pe care acum nu le poti vedea decat la o anumita varsta. Mama ta are experienta vietii si tot ce si doreste este sa te protejeze de aaspecte urate pe care acum clar nu le cunosti, esti prea mica. Nu si doreste sa tiincepi viata sexualabprea curand si sa te vada suferind dupa un tanar ce era interesat sa si goleasca sacosica-scze de exprimare- dar la varsta ta baietii sunt imaturi si tot ce vor este inca una pe lista, in timp ce tinerele viseaza la ibrelatie armonioasa, stabila, sincera, loiala- tineriisunt interesati sa aiba o viata sexuala constanta. Iar la varsta asta hormonii le clocotesc in pantaloni. Mai bine ti -AI RESOECTA MAMA, i-ai multumica te protejeaza si iti este alaturi. Invata sa asculti de cineva care iti vrea doar binele, chiar daca acum nu-l vezi. Cu timpul vei intelege. Succes la scoala, iesi cu fetele si sa inveti bine.
Sa o asculti si sa nu mai pui botul la vrajelile aluia.una.prima iubire o tii minte toata viata, si la 15 ani te indragostesti iremediabil dar nu ai atata maturitate si responsabilitate sa-ti asumi prea multe.baietii mai mari de 15 ani pana cand se casatoresc, viseaza numai sex.si pentru asta recurg la orice; vrajeala de doi lei, minciuni, cadouri numa sa dea ochii cu parintii fetei si sa le castige increderea, si sa-si asume orice efect al faptelor lor nu vor.invit-al la tine sa discutati impreuna cu parintii despre faptul ca va iubiti si va doriti asta. spune-i intr-o zi; parintii mei vor sa te cunoasca, si sa discutam impreuna despre viata, sex responsabilitate, planuri de viitor. daca vine inseamna ca te iubeste, daca nu inseamna ca e jigodie ca toti ceilalti.
Vrea sa vina doar ca momentan are nevoie de bani iar el nu sta atat de bine financiar.Iar mama nu e de acord pentru ca spun ca sunt curva sa "chem" baietii la mine si e un lucru deplasat sa ma caute "ficiorii" ( cum zice ea) acasa, mai ales un necunoscut din lumea mare
Apropo; ai intrevat; CE SA FAC? deci esti singura in asta e? el nu are nici o treaba decat eventual sa dea de doua trei ori din fund, daca accepti daca nu pleaca la altele? daca asa e e destul de veche, si e pentru gasculitele fara minte.ar trebui sa fie langa tine si sa luptati impreuna.dar nu cred ca e dispus.
Sa te calmezi si sa nu te mai gandesti ca esti cea mai ghinionista persoana, apoi tu poti iubi pe cine vrei tu nimeni nu i-ti interzice, ca nu este de acord e traba ei si gata nu ii mai spune, fereste-te de ea vorbiti la tel. cand esti in drum spre scoala cand nu este nimeni langa tine. Nu o ura pe mama ta asa stie ea sa te protejeze si o iei ca atare, ii spui ca ai terminat eu el ei gata si te feresti sa vb cu el cand este langa tine. Te inteleg perfect asa am facut si eu timp de vreo 5 ani ( aici mama lui nu era de acord cu mine) vorbeam cu el cand era in autobuz in drum spre servici in noaptea la 12 sau 1 cand dormeau toti, ne vedeam doar duminica vreo 2 ore, asta 5 ani crezi, acum este sotul meu de vreo 3 luni. am avut rabdare ceva nu? Merita sacrifici cand iubesti, totul este sa nu disperi si sa vezi totul in negru, hai imaginatia la treaba si i-ti doresc succes.
Hmm mai da lasa timpu sa treaca, daca baiatu te iubeste te va cauta, daca nu, resemneaza-te.
Maicamea nu a invatat nici macar acum sa-mi accepte relatiile, cu toate ca au trecut multi ani de la prima noastra cearta pe aceasta tema. Singurul lucru pe care m-am gandit sa-l fac atunci a fost sa ma sinucid, simtind ca nimeni nu ma intelege si ca ea era cea mai exagerata dintre toate mamele. Cred ca daca faceam trotuarul, nu reactiona asa urat. Cu timpul am invatat sa ignor chestiile astea, chiar daca dor. Am avut norocul sa intalnesc si alte specimene de mame mult mai incuiate ca ea, deci nu e chiar atat de rau. Iar tu inca esti tanara, gandeste-te ca n-ai sa ramai cu baiatul ala si peste 10 ani, asa ca nu mai pune asa mult suflet, pur si simplu nu merita sa plangi pentru nimeni si nimic. Lu` maicata o sa-i treaca cu timpul, trebuie sa accepte asta, n-are ce face. Daca esti ok, esti tu si ii arati ca el nu te influenteaza in vreun fel negativ, o s-o lase mai moale. Bafta! :*
Nu-ti spune nimeni sa te debarasezi de el, cu cat vei lupta mai mult pentru ceea ce iti doresti cu atat mai puternica va afi relatia...sau se poate rupe pe parcurs. De multe ori suntem impinsi spre lucruri necugetate, fiindca nu esti inca capabila sa vezi lucrurile altfel decat subiectiv. E parinte, isi face griji. Nu realizeaza ca prin asta mai mult te indeparteaza pe tine. Tu ai de ales intre a tine cont de sfaturile ei cat sa nu faci ceva pe care ai sa-l regreti mai tarziu si in a umbla de capul tau doar pentru a te rasvrati impotriva ei.
Ma eu nu sunt de acord sa stie parintii tot pentru ca toti parintii care au fete sunt extrem de protectivi.Si ai mei au fost la fel si m-a durut enorm ca nu puteam sa le spun iubesc un baiat, la tata era inacceptabil(cand aveam 15 ani).Eu nu m-am lasat, l-am iubit pe baiat si am zis ca merita sa risc, au urmat intalniri pe ascuns si timpul a trecut. Dupa o vreme m-au vazut ca vorbesc la telefon cu iubitul meu si tata m-a intrebat daca il plac.Am avut grija sa nu exagerez, parintii reactioneaza oribil cand apare cineva in viata ta.Au senzatia aia ca tu esti doar a lor si ca nimeni nu e destul de bun pentru fetita lor si mai sunt si gelosi! Trebuuie sa-i intelegi, nu e o rautate, totul depinde de cum te comporti tu.Nu zic sa te intalnesti pe ascuns dar nu mai da atatea detalii despre el fata de parinti.Consider ca au altceva mai bun de facut,mai ales ca tu esti fericita cu acel baiat,nu mai sunt timpurile alea sa nu poti iesi cu cineva pana nu-i dau binecuvantarea parintii tai, nu esti din India, ai drepturi! Parintii trebuie sa aiba totusi o linita, nu sa-ti controleze viata ci sa aiba incredere in tine si sa intre in viata ta atunci cand vad ca tu nu te descurci singura. Daca esti cuminte si tii la un baiat va fi totul bine, in timp o sa-l accepte.
Buna. Intr-adevar e putin nedrept acest lucru! Si eu am avut un tata asa nu stiu ce o crezi despre comentariul meu dar incearca sa vorbesti cu unul din ei care e mai intelegator si le poti spune sa il cunoasca poate asa vad ca e baiat de treaba si intr-un final te lasa mai moale
Răzvan1230L întreabă: