anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Draga TPU...am o problema foarte grava. Parintii mei au bagat divort(adica mama) si tata e mai sensibil iar eu nu stiu pe cine sa aleg-de 2 luni si ceva stau cu tata la scoala mea dar de luni ma mut cu mama la alta scoala si alta viata-voi ce ati face pe cine ati alege si cum sa fac cu scoala-fundita pentru un ajutor maxim!

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fata draga, sper sa citesti.am 46 ani, sint in situatia ta familiara, am o fata mai mare ca tine cu 6 ani.asculta:iubeste-i pe amindoi,stai cu cine are situatie financiara,explicind celuilalt de ce ai ales asa. Daca are creier, va intelege. daca stii ca divortul are la baza inselaciunea, e comlicat.la 15 ani,in tribunal ai dreptul la decizie.dar nu spune ""NU"la nici unul,nici nu iti inchipui durerea parintelui care se stie nevinovat si TREBUIE sa accepte situatia.D-zeu sa te ajute,daca ai nevoie de un sfat, oricind, cauta-ma.

14 răspunsuri:
| victoas a răspuns:

Trebuie sa stai cu cine te impaci mai bine! De obicei prietenii mei care au parintii divortati stau cu mama si din 2 in 2 weekenduri stau si cu tatalthinking si in vacanta stau de ex 1 luna cu parintii(vacanta de vara) si restul cu celalt.Depinde acum si de situatia ta.Cu cine te impaci mai bine, cine iti ofera o situatia materiala mai bine. Tu decizi

| Ervin a răspuns:

Alege ce crezi că e mai bine şi că nu vei regreta, şi de asemenea nici să răneşti pe unul dintre ei nu-i prea fain. în vacanţe ai putea să mergi la maică-ta, pentru că eu zic dacă ai colegi faini şi şcoală tare să rămâi cu tac'tu.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Imi pare rau pentru tine, chiar ca problema este foarte grava si trebuie sa fii foarte curajoasa pentru a o depasi. Crede-ma ca, desi prin natura profesiei si datorita varstei, am vazut destule divorturi cu copii, imi este foarte greu sa-ti dau un sfat, pe care sa-l consider corect si demn de urmat, mai ales ca nu cunosc deloc situatia parintilor tai si nici pe a ta, n-ai spus nici macar varsta. Tu esti singura care poti sa alegi ce-i mai bine pentru tine, in functie de ce pot sa-ti asigure fiecare, ma refer atat la latura materiala, cat si sentimentala, de care te simti tu mai mult atasata, cu care te intelegi mai bine si care poate sa-ti asigure cea mai buna ingrijire. Alege cu inima si cu ratiunea, eventual poti vorbi si cu rudele ori prietenii apropiati, sa vezi si parerile lor, dar sa nu uiti: decizia iti apartine! Numai bine!

| camionagiull a răspuns:

Pai eu asi alege persoana ca mi-a fucut viata mai frumoasa care mi-a dat tot ce am vrut si o avut grija de mine happy atat am de zis...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In general fetele sunt date in custodia mamei, dar sunt si exemple cand mama nu poate avea grija de copilul ei. Daca iti alegi mama gandeste-te daca merita...iar apoi stai calma pentru ca iti vei putea vedea tatal in continuare[sper]...
Daca ai vrea parerea mea, eu as alege mama chiar daca sunt baiat.
Mama acorda foarte multa atentie copilului ei in timp ce tata poate fi ocupat cu meciul?laughing

| Tibyarad a răspuns:

E naspa sa ai parinti divortati, si la mine au divortat parintii.eu am fost la inceput mai agitat si mi-a trecut cu timpul, Trebuie sa te atasezi de parintele care e mai deschis la suflet pe care il iubesti mai mult si nu trebuie sa dezconsideri celalalt parinte. Trebuie sa ierti mult cand treci prin asemenea situatii! Daca nu ierti vei trece prin depresii si viata ti se va parea rea. Viata merge inainte! Fi optimista! E foarte greu dar se poate!

| GabitaGabii a răspuns:

E foarte grea situatia ta. Uneori ma intreb daca partintii mei sa'r desparti pe cine as alege.Sincera sa fiu de 2 ani ma gandesc si nu pot gasi raspunsul.Ascultati inimawinking.

| nikol_8225 a răspuns:

In primul rand se spune ca cel mai bine e sa stai cu mama.Dar binenteles ca trebuie sa iei alegerea pe care ti-o doresti tu! adica daca tu te simti mai apropiata de mama sau de tata cu aceea persoana trebuie sa ramai.iar in legatura cu scoala nu prea stiu ce sa zic dar daca tu de exemplu ramai cu mama ta si iti doresti sa ramai la scoala la care esti pur si simplu spune-i mamaei tale.Si crys cu oricine ai ramane cred ca nu trebuie sa uiti si de celalalt parinte adica daca ai ramane cu tatal(de exemplu)ar trebui sa ii spui ca tu iti doresti sa te vezi si cu mama ta(Asta daca iti doresti si tu lucru asta)Bafta sper sa iei alegerea corecta.(P:S:stiu ce simti eu stau cu mama de 6 ani ptc tot asa sau certat cand aveam eu 6 ani dar ma vad si cu tata si asta imi face bine intr-un fel)Bafta!(In alegerea facuta)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat. Noi iti putem spune sa o alegi pe mama sau sa-ti alegi tatal,dar este degeaba. Tu esti singura care stie cu adevarat cu cine vrea sa stea. E greu sa alegi intre ei,dar daca asa cere situatia incearca sa stai un timp singura, sa te gandesti, sa analizezi si sa decizi. Raspunsul il ai doar tu. Bafta!

| cryssbby a răspuns:

Am 12 ani mama 45 si tata 55 si ii iubesc pe amandoi la fel de mult si nu stiu ce sa fac sunt disperta nu prea ma inteleg f bine cu colegii dar m-am atsat de ei si prieteni nu am...crying ajutati-ma!

| fabiola a răspuns:

Alege sa stai acolo unde te simti mai in siguranta caci dragostea nu o pierzi din partea niciunui parinte.Chiar de divorteaza,asa cum tu spui ca ii iubesti pe amandoi,asa te iubesc si ei.Din punct de vedere al scolii,poate ar fi bine sa nu te muti si cu putin efort, daca nu e prea departe, sa incerci o naveta.

| ELLSSA a răspuns:

Of! Grea situatie si imi pare atat de rau pentru parintii tai...
Muta-te cu oricare dintre ei doi si ar fi bine sa ti legatura cu cel care nu ai sa stai.Fa in asa fel incat de sarbatori sa ii ai pe amandoi langa tine si sa nu simti la niciunul lipsa. Iubeste-i ca iti sunt parinti.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Îmi pare rău de experiența pe care trebuie să o treci dar un copil are nevoie și de mamă și de tată.
În situația ta, alege unde îți este ce mai bine!
Pa, pa.

| cryssbby a răspuns:

Dragilor mersi pentru rasp dar sau impacat si sun very happy