| LaviniuA a întrebat:

Dragi TPU,
Cum au fost primele voastre relatii? V-au lasat amintiri placute, v-au lasat cu resentimente, v-au invatat, v-au dat curaj?

In cazul meu dupa multi ani, mi-am amintit de lucruri pe care le credeam uitate. Am recitit jurnalul, ca altfel nu aveam cum sa-mi amintesc prea bine.
Am vazut acum lucrurile cu alti ochi, am regretat si inca mai urasc persoane. Cred ca anumite relatii e mai bine sa nu aiba loc.

Nu imi este foatre clar care sunt ingredientele pentru a gasi persoana potrivita si pentru a avea o relatie frumoasa.

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Omul invata toata viata... si tot prost moare.

| Hyperion7 a răspuns:

Primele relații au fost cam așa la mine:una calda, 2 recibig grin
Prima experiență a fost plăcută însă datorită faptului că nu prea știam cu ce se mănâncă prima relație, am zis sa ne despărțim într-un mod amiabil, fiindcă tipa chiar era ok, după am dat de 2 fete cam dubioase, cam toxice as putea spune, iar acum sunt în altă relație care este, sa zicem, ca sarea-n bucate.Nu am ce reproșa acestei fete, chiar am găsit și eu pe cineva cu care pot relaționa într-un mod bun.

Ba cam trebuie sa aibă loc și acele relații nașpa, pentru că dacă nu ar avea, nu ai mai putea aprecia ceea ce vei primi.Cum după nori vine și soarele așa se întâmplă și în viața,mai întâi ceva rece și apoi ceva cald.
Uite,in cazul meu,nu am știut să apreciez prima relație,am platit cumva pentru asta,iar acum am iar șansa de a primi ceea ce merit.zic eu.
Plus că na,daca nu treci și prin rău,de unde poți ști ce e bine și ce nu pentru tine,nu?

Nu trebuie sa existe niciun ingredient,doar atracție,putina impulsivitate, nițel curaj și cam asta-i.
Am învățat un lucru interesant din toate relațiile astea:cu cat o gândești mai mult, cu atât șansele de eșec sunt mai mari.
Lasă-te purtat de val și sigur nu dai greș.
Bine, nici la modul extrem, dar cred că înțelegi unde bat.

| Miruna333 a răspuns:

Foarte frumoase, intamplari amuzante, lectii. Nu privesc nimic cu resentimente. Daca nu s-ar fi intamplat unele lucruri, nu as mai fi fost cea din ziua de astazi. Niciun lucru nu e intamplator. Iar ura pe care o porti tie iti dauneaza, ca nu afecteaza cu nimic cealalta persoana.
Nu exista ingrediente pentru a gasi persoana potrivita. Pur si simplu persoana potrivita vine de la sine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu am avut niciodată o iubită și nici nu vreau să am.

| LaviniuA explică (pentru anonim_4396):

De ce bai nene? Esti misogin? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hei! Îmi place foarte mult felul în care reușești să spui atât de mult în atât de puține cuvinte!

Depinde de noi cum alegem să luăm lucrurile, într-adevăr sunt oameni de la care am luat foarte multă energie negativă și cu care încă am rămas dacă nu am reușit să învățăm cum ne putem elibera de ea, dar pe de altă parte sunt și lucruri pe care le învățăm și care ne ajută să fim o versiune mai bună a noastră

Per total și la finalul fiecărei relații, experiențele cu un puternic impact emoțional ne pot lăsa cu tot felul de traume, însă în același timp ele ne pot face oameni mult mai puternici și mai experimentați decât înainte

Legat de relații care să și funcționeze, cred că tocmai aici se află magia pentru că ceva neprețuit nu se va întâmpla simplu și nu vom reuși să clădim până ce nu vom învăța cum să găsim materiale potrivite precum și omul potrivit care ne va ajuta să clădim viitoare relație

Mă aflu pe același drum ca și tine și îmi place să cred că voi reuși în cele din urmă, să învăț cum să obțin ceea ce îmi doresc, pentru că despre asta este vorba în mai toate lucrurile până la urmă

Te îmbrățișez cu drag

| Xpressurself a răspuns:

Te găsește el pe tine când ești pregătită. Trebuie sa fii tu frumoasa in ochii tai.

| LaviniuA explică (pentru Xpressurself):

Predestinare adica?

| Xpressurself a răspuns (pentru LaviniuA):

Nu chiar, dacă tu crezi în tine și te apreciezi la adevărată ta valoare începi sa te porți altfel. Nu e predestinare. E sa te iubesti și pe time la fel cum ii iubești și pe alții. Și se vede și atragi altfel de oameni. Dacă ești trista tot timpul atragi ori oameni tristi ori oameni care știu ca e ușor sa te folosești de cei deprimați. Dacă în schimb te respecți și pe tine în aceeași măsură în care ii respecti pe alții vei atrage oameni care sunt corecți cu toata lumea. Ori cel putin încearcă. Oamenii mai si gresesc. Dar sa fii rau in intenții e una, sa gresesti e alta.

| ALM2000RO a răspuns:

Nu am avut niciodată nici relație, nici întâlnire, nici nu a avut loc vreun sărut sau pupat pe obraz sau măcar ținut de mână sau îmbrățișat la cei 23 de ani ai mei și chiar mă bucur că e așa, n-am nevoie de nimic din toate astea. happy

| LaviniuA explică (pentru ALM2000RO):

Pacat. Vezi sa nu regreti mai tarziu ca a trecut timpul asa.

| ALM2000RO a răspuns (pentru LaviniuA):

Pentru mine nu-i păcat deloc, pentru că știu sigur că nu voi regreta niciodată decizia de a rămâne complet singur. Iubesc singurătatea. Am ce face cu timpul meu, crede-mă. Nici măcar nu mă gândesc la fete / femei, relații, sex etc.

| Ilovedinero a răspuns:

Fostele mele relatii sunt dovada ca nu ma uit la frumusete si bani. Aveam 13 ani la prima" relatie" am avut undeva la 4 luni impreuna, din prima zi inca imi povestea de sex si prostii.Era pur si simplu un pervers.L-am lăsat pana la urma caci nu imi placea absolut delocc.La ap doilea deja aveam 15-16 ani si chiar daca deja ar fi trebuit sa fiu " matura " tin minte ca a fost vreo luna online, de cunosteam de mult mai mult timp, dar am decis sa iesim si am iesit in fata unui bloc si a venit un caine la el si cand am vazut ca a dat cu piciorul dupa el i-am dat doua palmi si un picior in cufar si am plecat.Mi-am dqt seama ca daca din primul moment face gesturi de violenta dupa 1 an sau 2 ar da si in mine si nu stau cu baieti de genul.

| LaviniuA explică (pentru Ilovedinero):

Imi pare rau ca a fost asa... dar cam asa sunt multi copii. Sper ca ai gasit si baieti ok pe parcurs.

| Deepk a răspuns:

Nici nu le pot numi relații, da am ieșit împreună. Dar acum când deja sunt și căsătorită, nu știu de ce cred așa că acelea n-au fosr relații. Au fost niște lecții de viață. Pe a locuri nu prea plăcute, dar am învățat ceva din ele până la final. Fiecare a lăsat o amprentă, care mai rea, care mai bună. Dar îți pot spune un lucru.
Viața e prea scurtă să urăști pe cineva și să îți amintești de cele rele. Serios, nu poți uita trecutul, dar poți să te gândești la viitor (știind de greșelile din trecut, știi cum să acționezi în viitor în unele situații )

Recunosc că am și eu foști nu prea ok big grin
Cum nici eu în memoria lor n-am rămas bună
Dar trebuie să îți fie paralel de trecut

Nu vei fi niciodată fericit/ă în viitor dacă te gândești la trecut! happy
Astfel va apărea și persoana potrivită, unele lucruri nu trebuie grăbite!
Păcat că am înțeles acest lucru puțin cam târziu, dar crede-mă că așa este
Deja e alegerea ta cum să procedezi!

| adistan98 a răspuns:

Respectul in primul rand. apoi armonia din relatie. cat mai putine certuri. cauta un barbat care nu te vede ca pe o simpla bucata de carne sau prioritate.