anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dupa 12 ani inca ma gandesc la o persoana pe care am iubit-o foarte mult si nu a fost prima dragoste. tot astept si astept sperand ca acea persoana sa ma gasesca si macar sa pastram o relatie de prietenie. avem un prieten comun si din cand in cand, o data la 2-3-4 ani, il mai intrebam asa... unul de celalalt, ne interesam de sanatate si daca ne este bine. si atat. stupida situatie, nu? s-a mai intamplat asa ceva cuiva? cum s-a terminat (intreb pe cei mai in varsta)? ati asteptat pana la adanci batraneti un semn din partea acelei persoane? eu cred ca voi muri asteptand sa se implineasca aceasta dorinta. imi este tare dor de acea persoana si este aproape permanent in gandurile mele.

Răspuns Câştigător
| psiholoaga a răspuns:

Observ la tine ca esti in expectativa. Daca nevoia ta este sa reiei legatura cu persoana respectiva, ce te impiedica sa iei initiativa si sa o cauti tu? Eu nu sunt "mai in varsta", dar am sa iti raspund oricum. Mi s-a intamplat sa ma indragostesc de cineva cand aveam 17 ani, "relatia" s-a incheiat brusc, nu am primit niciun raspuns la intrebarile pe care le aveam si cativa ani m-a tot chinuit fantoma asta din trecut. Am trecut de la a-l iubi, la a-l uri, la a fi dezamagita, la a ma resemna, la a-mi da singura raspunsuri si, intr-un final, 4 ani mai tarziu de cand ne cunoscuseram, l-am cautat. Mare minune internetul asta, poti gasi aproape pe oricine a folosit vreodata netul. L-am gasit si am stat de vorba, mi-am primit (indirect) si raspunsurile si in momentul in care am vazut cum era, mi-am dat seama ca ramasesem atat de multa vreme agatata de o imagine, pe care, neavand contact cu el in tot timpul, eu o imbogatisem cu tot felul de calitati si cu o aura de mister care nu i se potrivea. Realitatea m-a trezit si de atunci am mult mai multa grija la raportul dintre o persoana reala si imaginea pe care eu o am despre ea si incerc sa mentin cat mai realista relationarea. In general, tindem sa infrumusetam amintirile placute din trecut; singurul lucru, cred eu, care te poate linisti este sa iei legatura cu persoana respectiva si sa inchei acest capitol al "dragostei". Asta nu inseamna ca, daca sunteti pe aceeasi lungime de unda si acum, 12 ani mai tarziu, nu puteti deschide un alt capitol al amicitiei.

9 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Iubesti o himera si asta nu te ajuta deloc sa traiesti frumos viata! Anii trec si dragostea nu o sa-ti bata la poarta, daca nu pleci in cautarea ei!

| Arthur a răspuns:

Greseala este de partea ta. Chiar daca esti timid/ a poti inca gasi o modalitate de a ii arata persoanei iubite sentimentele pe care le ai pentru aceasta, daca nu in mod direct, printr-o anumita persoana poti transmite mesajul tau de dragoste.
Poti trai daca nu lamuresti situatia intr-o lume fantezista fara suport real. Incertitudinea aceasta probabil nu te mai chinuie atat de mult ci iti da o stare de melancolie, de speranta.
Indiferent de ce iti va raspunde sunt sigur ca il vei pastra in inima.

| MikyMi a răspuns:

Dc nu incerci sa afli unde locuieste si un nr de tel o adresa de mail ceva sa iei legatura cu el? discutati, a fli mai multe despre el si daca afli ca este singur si de Craciun sta acasa dc nu-i faci o surpriza in ajun. e un gest nebunesc dar cu siguranta va aprecia.Sa-ti mearga bine! E greu sa traiesti asa cu gandul la el si sa nu stii absolut nimic.se vede clar ca tii mult la acea persoana.

Răspuns utilizator avertizat
| hasegawa a răspuns:

La mine este vorba de 6 ani, insa nu stiu de ce mereu ma reantoarce gandul la el.Am un sot, o fetita sunt fericita si nu inteleg ce-mi mai trebuie.Nu am reusit sa vb cu el, am impresia ca ma evita(eu fiind ce-a care l-am parasit), insa me mess o singura data a vb cu mine iar de atunci mereu ii las mesaje si ii povestesc viata mea, nu am primit nici un raspuns(poate este mai bine asa), insa eu scriu mereu si ii spun ce ma supara sau ce ma face fericita.Nu a-si mai relua relatia cu el, insa la fel ca si tine tare mult mi-asi dori sa fim prieteni mai alesc ca ne cunoastem pe de-antregu. Distanta este mare dintre noi in km ceva de gen 10. 000km ne-am putea intalni doar cand ne-am intoarce amandoi in romania, acum fiind in tari diferite...insa mai mult ca sigur nu ar face sa vina in tara in timpul in care sunt si eu...

| veronyka a răspuns:

De prima mea dragoste nu mai ştiam nimic de 11 ani, pe atunci ambii aveam 14 ani cînde ne îndrăgostisem, ne-am cunoscut la un spital, am stat ambii internaţi în aceiaş secţie, după externare nu am mai ţinut legătura, iar cu ajutorul netului l-am găsit acum, ambii bucuroşi de întîlnire. încearcă şi tuastfel îţi vei potoli gîndurile şi vei rveni la normal

| pendula a răspuns:

Uite happy eu nu am decat 18 ani. si nu sunt asa trecut prin viata cum esti tu sau celalalte persoana care ti-au raspuns la intrebare, insa am patit si eu ceva asemanator. am umblat cu o fata 2 ani e zile iar acum dupa 1 an nu mai suntem impreuna... am avut foarte multe relatii de cand nu mai sunt cu ea, mi-am facut alt id de mess ca sa nu mai vorbesc cu ea, mi-am schimbat nr de telefon doar sa o uit. si am reusit. cum am spus am avut relatii cu fete si intr-un fel ma ajutat sa o uit. insa chiar daca nu imi place sa o recunosc. am momente in care imi doresc atat de mult sa o am langa mine. sad chiar daca am avut mult de suferit insa din aceasta experientza am invatat 2-a dintre cele mai importante lucruri din viata mea. Ceea ce nu te omoara te face mai puternic si ca totul in viata are un sfarsit chiar totul happy. Iti urez mult noroc si sper sa il/o gasesti ai grija de tine.

| andradeac a răspuns:

Tot ce pot zice despre povestea este : "asta da iubire adevarata"

Succes pe viitor poate ti se v-a implini dorinta si daca nu gandeste`te ca poate e mai bine asa happy

| drumurile a răspuns:

Eu de 6 ani ma gandesc si nu il pot uita pe primul dar...situatia e f trista la mine, el m-a parasit fara sa-i pese sad (singurul om pe care l-am iubit si inca ma mai gandesc la el)