anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

După ce a murit mama,am rămas aici doar eu cu tata.O perioadă ne-am înțeles bine,dar în ultima vreme am început să avem certuri tot mai des.În mare parte pentru faptul că salariul meu e mic,pentru că nu mai am timp de nimic, pentru că naveta îmi ocupă prea mult timp...şi multe alte lucruri asemănătoare.Acum,întrebarea mea e...Cum pot să mă împart între casă şi locul de muncă? Există soluții pentru asta?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| qwertpro a răspuns:

Salut,poate problema nu e intocmai in faptul ca nu-i acorzi suficienta atentie. Poate ca moartea mamei tale i-a cauzat o trauma puternica la nivel psihic,si acum incearca sa o gaseasca pe ea in tine inconstient, si posibil ca are de la tine anumite asteptari, ca sa fii la fel ca mama ta pentru el. Faptul ca nu corespunzi asteptarilor lui ar putea sa il dezamageasca si sa duca la racirea relatiei dintre voi. Tatal tau poate nu a acceptat inca ca mama ta nu mai e printre noi, dar trebuie sa o accepte caci asa e viata, la un moment dat ne despartim de toti oamenii dragi.Sa corespunzi asteptarilor lui nu ai cum, deoarece tu nu stii ce anume asteapta el de la tine, si nici nu trebuie sa faci totul asa cum el iti cere.E important sa inteleaga ca si tu ai viata ta, ca totul s-a schimbat si ca tu acum iti construiesti incetul cu incetul viitorul.Ar trebui sa discutati despre aceasta problema, deoarece de la sine ea nu se va rezolva, ci va fi doar mai rau.

7 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Da, există! Înțelegerea din partea tatălui tău, care nu ar trebui să te considere o servitoare, ci copilul lui! Tatăl tău, ar trebui să facă și el treabă în casă, nu totul să cadă pe umerii tăi.
Un prieten bun, viitor soț care să te ajute în gospodărie și să nu fie ca tatăl tău cu ordine date.
Altfel timpul e același, oboseala e aceeași, deci nu ai cum să te împarți!

| RAY a răspuns:

Ce varsta ai?

| Sonia822 a răspuns:

Esti tanara, nu esti obligata sa dai p-acasa decat pentru respect pentru tata. Ca-i esti fiica, si trebuie sa-l vizitezi. Nu-i esti sotie, ca sa aiba pretentia la ceea ce scrii mai sus. Fiecare ia decizii in ceea ce-l priveste in viata, unele sunt bune, altele sunt mai putin bune.

| RAY a răspuns (pentru Sonia822):

Daca are peste 18 ani de ce nu sta singura la oras sau cu un baiat

| Iahimder a răspuns:

Buna seara
Cumva incearca sa stai de vorba cu el si sa ii explici asa cum au sugerat si ceilalti utilizatori de aici ca nu esti robot si ca trebuie ca de acum incolo sa aveti grija unul de celalalt. Nu stiu cat de mult timp a trecut de la respectivul eveniment insa este posibil sa il fi afectat intr-o masura mai mare aceasta pierdere si sa nu stie cum sa treaca peste acest obstacol.

| HorizonZero a răspuns:

Grea intrebare, da este posibil dar depinde de foarte multi factori. In cazul tau daca serviciul iti ocupa mult din timp nu ai cum sa reduci timpul petrecut la serviciu evident solutiile care le ai sunt fie sa gasesti alt job care nu consuma atata timp/energie a ta asta daca iti permiti sau cumva sa-l faci pe tatal tau sa inteleaga ca esti om nu robot sau daca nu poti nici sa-ti iei un job nou si nici sa rationezi cu tatal tau atunci iti sugerez sa te tii bine pentru ca va urma o perioada grea in viata ta cu multe certuri si neintelegeri dar nu uita ca odata si odata va fi bine. Scuze daca raspunsul suna ciudat pe alocuri dar sunt mort de oboseala.

| Albert1003 a răspuns:

Bună seara parerea mea este ca tatăl tău sa te înțeleagă că nu poți fi și la muncă si acasa in același timp.
Ar trebui ca el sa muncească si tu sa faci treburile casei cel mai bine ar fi dacă ai găsi un băiat care sa te poate ajuta si sa fie alaturi de tine?