| carminaburana43 a întrebat:

E adevarat caci daca cineva ramine vaduva nu mai e doamna? Un prieten mi-a zis ca daca mi-a murit sotul nu mai sunt doamna? De ce? Pentru ca nu mai apartin de nimeni?

Răspuns Câştigător
greece12
| greece12 a răspuns:

O doamna este cu atat mai mult doamna cu cat ramane credincioasa memoriei sotului ei!
Tu,Carmina,apartii memoriei sotului tau,fiindu-i credincioasa chiar si dincolo de moarte!
Ar fi bine ca acest "prieten" sa isi masoare mai mult vorbele care le spune, raneste din nepasare si ignoranta, inimi sensibile si suflete care sufera de prea mult timp!
Si nu mai considera ca nu "apartii" de nimeni, iti apartii tie si credintei tale ferme ca sotul tau a fost sufletul tau pereche si nimeni si nimic nu-l poate egala sau inlocui, nu te lasa ranita de un nechibzuit!

| carminaburana43 explică (pentru greece12):

Si sa nu zic ca acest,, prieten'' are facultate si nu numai are doctorat si lucreaza in cercetare.Si atita stie ca nu sunt doamna.Deci facultatea doctoratul si masteratul si toate scolile lumii nu te invata bunela maniere si nici a fi om.Mersi f mult de raspuns.

| greece12 a răspuns (pentru carminaburana43):

A ramas repetent la scoala vietii, asa sa-i spui, degeaba toate doctoratele lui!

| anonim_4396 a răspuns (pentru carminaburana43):

Facultatea te specializeaza in ceva. Dar nu-ti da cei 7 ani de acasa si nici educatia lipsa.

19 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Ești văduvă prin despărțirea de soț prin moarte și nu te-ai recăsătorit!
Doamnă ești în continuare, nimeni nu te va striga pe stradă văduva X, ci doamna X. Alege cu mai multă înțelepciune prietenii de lângă tine, ca sfat prietenesc virtual.
Ai grijă de tine!
Pa, pa.

| mona a răspuns:

Nu este adevarat, tot doamna ramai

| Sara2 a răspuns:

Doar nu te transformi in domnisoara? faci o vraja si se prinde himenul, ma rog nu stiu la ce s-a referit prietenul tau

| carminaburana43 explică (pentru Sara2):

La statutul social s-a referit.

evenso
| evenso a răspuns:

Nu este adevarat, si o vaduva este o doamna pentru ca a fost maritata.
Doar fetele/femeile care nu se marita raman domnisoare toata viata.

| untu a răspuns:

Cine v-a spus prostia asta? Nu-i adevarat, cine v-a spus asta se inseala, daca cineva ramane vaduva, ramana doamna pentru ca sinteti in continurea maritata pana la moarte, dar sinteti libera!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce prostie! Adica cum "sa apartii de cineva"? Dar ce esti un obiect, esti proprietatea barbatului? Esti si ramii o doamna. Si care este categoria in care el te include? Cum te vede acest individ? (spui ca ti-e prieten, hmm, n-as zice).

| MrAnderson a răspuns:

Draga doamna,

Ma simt onorat sa va scriu. Nu prezenta unui barbat in viata sau in patul ei, face din femeie o doamna.
Iar cel ce v-a spus asta, nu va e prieten, inseamna. Cel mult o cunostinta.
Numai dumneavoastra aveti dreptul sa decideti cine sunteti. Nimeni altcineva nu are aceasta putere.
Multi bat in zid, dar nu inseamna ca il pot darama.
Sincerele mele condoleante pentru pierderea sotului dvs. Sunt sigur ca a fost un om bun, dar mai ales norocos sa va aiba alaturi.
Va doresc o viata buna in continuare, mult noroc, si sa ramaneti mereu doamna care sunteti astazi, cu sau fara un barbat alaturi.

Cu foarte mult respect,
Neo

| carminaburana43 explică (pentru MrAnderson):

Da, e o cunostinta, el se pretinde a-mi fi prieten de multe ori m-a suparat si cind nu am mai vrut sa vorbesc deloc cu el nu stia cum sa ma impace. Oricum nu e un prieten pe care il intilnesc in mod real e un prieten cu care vorbesc doar pe mess cam de 6 ani de zile, in viata reala inca nu ne-am vazut.Stimate Neo imi redai speranta de mult pierduta ca mai exista domni si in ziua de astazi cind aceasta specie ma refer domn adevarat e pe cale totala de disparitie.Cu si mai mult respect Carmina.

| carminaburana43 explică (pentru MrAnderson):

Pacat ca deja am dat funda pentru ca e cel mai reusit raspuns.

| MrAnderson a răspuns (pentru carminaburana43):

Scumpa doamna, ma simt flatat, desi eu nu ma consider domn. Sunt doar un tanar care se intampla sa vada lucrurile altfel.

Cat despre funda, respectul reciproc este nepretuit, prin comparatie.

| Ironicnαme a răspuns:

Eşti văduvă. Şi încă eşti doamnă.

| Stelutza1990 a răspuns:

Ceau.
Doamna si respectata poti fi si la 18 ani : prin purtare si atitudine.
Si tot asa, poti fi, fa,, fata, sau, femeie, la 60 de ani, indiferent daca ai fost casatorita sau nu.
Aceste apelative care-ti pot fi adresate, tin de respectul tau fata de tine si de respectul pe care- l impui celorlalti
Nicidecum de apartenenta fata de un barbat.

Te-am tzucat, si cred ca esti o doamna.
Tu sa nu uiti asta.

| angus35 a răspuns:

Nu e adevarat. Poate sa se casatoreasca din nou.Bafta!

| Anamaria2002 a răspuns:

Nu este adevarat. Daca a murit sotul tau esti vaduva dar esti doamna.

| HeLp222 a răspuns:

Indiferent daca esti vaduva sau nu, tot doamna esti numita. domnisoarele sunt numite alea care nu au fost niciodata casatorite, etc.

Întrebări similare