Nu e normal sa te mai baga mata la 20 si de ani in primul rând.Ca ti-a dat două palme cand ai fost mic e una, dar sa te bată acum la 20 si, wtf.
Copii daca ii educi cum trebuie nu ajungi sa ii bati.
Pe mine mă amuză ăștia care spun că și-au luat bătaie în copilărie și nu au nimic, că-n majoritatea cazurilor au conturi dubioase, dau răspunsuri absolut cretine și dacă le spui că-s bătuți în cap, turbează )))).
Evident că nu e normal să fii abuzat și o să fii afectat. Și o vorbă aiurea spusă de părinți te poate afecta ani de zile, dar o palmă luată, de cele mai multe ori, dintr-un motiv pueril...
Si bataia afecteaza, dar cel mai mult afecteaza interdictiile care sunt exagerata. Acestea creaza fustrari care au influente asupra dezvoltarii psihicului copilului, care se manifesta exact in ceea ce spui.
Tot la asa ceva duce si cocolosirea copilului: stai ca tu nu poti face asta, lasa ca face mama (tata), nu te obosi tu si altele. Aceasta cocolosire duce la lipsa de implicare a copilului si lipsa de pregatire pentru viata a acestora.
"bataia e rupta din rai"
nu cred ca am auzit o idee atat de inepta in viata mea
"bătăile copiilor din copilărie pot afecta copii când ajung maturii?"
nu "pot"... SIGUR VOR afecta, ABSOLUT SIGUR!
"Bataia e rupta din rai" si "Am ajuns oameni ca ne-au batut parintii".
Cand aud aberatiile astea doua ma simt de parca as vorbi cu niste oameni ai pesterii.
Abuzurile din copilărie sunt o sursă foarte amplă de traume la nivelul psihicului minorilor, care sunt mai puțin echipați în a face față factorilor stresori.
Da, pot afecta relativ pe scurt sau termen îndelungat, în unele cazuri pentru totdeauna.
La cat de sensibile sunt generațiile astea de după 90, tot ce-i posibil.
Nu e singurul care a mai luat bătaie, ăștia 'mai vechi' ne luam bătaie și de la profesori/ învățători ), înainte se dădeau 'intervale' o mai furam și de acolo.
Nu sunt sensibil, ci doar nu se mai lasa calcati in picioare.
"are anumite probleme de comunicatele si e retras si nu are curaj sa se implice în ceva de frica" prin metoda asta nu se mai lasă calcati in picioare?
In cazul asta vorbim de o trauma, de o personalitate formata intr-un mediu toxic.