| Ciinderelaaaa a întrebat:

E păcat sa te muti cu un băiat înaintea casatoriei, dacă în viitor ajungi sa ai o familie tot cu același băiat? Țin sa menționez ca religia mea e ortodoxa

15 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca esti credincioasa religios, atunci este mare pacat sa te sexuiesti cu el inainte de casatorie, deci mutatul impreuna fiind exclus.

| dullcat a răspuns:

Buna.Unii preoti sustin ca nu este pacat daca urmeaza sa va casatoriti oricum.Valabil si pentru relatiile sexuale.Acum, tu poti interpreta cum vrei.

| relian a răspuns:

Din pct de vedere religios culcatu cu stiu eu cine e preacurvie, spune cineva pe aici.
Nimic mai fals.Astea is chestii ortodoxe sau dogme bagate de mai stiu eu ce sectanti, de stiu si eu ce religie.

Sa arate in biblie unde scrie ca Dzeu a spus ceva legat de chestia asta, ca mnu trebuie sa te culci inainte de casatorie.
Pina una alta casatoria nici nu era atributia religiei, oam, enii nici nu se casatoreau la biserica macar.
Biserica recent a inceput sa casatoreasca oameni, Dzeu chiar indemna barbatii sa se culce cu femei care cum apuca laughing

| Andreea99911818181 a răspuns (pentru relian):

" Dumnezeu chiar indemna barbatii sa se culce cu femei care cum apuca "
Poftim? laughing
Inteleg ca nu esti vreun sectant, nici eu nu sunt, dar hai sa stam in banca noastra decat sa dam niste raspunsuri scoase din c*r negandite macar putin. Ah, si da. In biblie scrie de preacurvie, ce sa faci inainte de casatorie si ce nu. Hai sa nu luam ceva la misto ce nici eu, nici tu, nici credinciosii nu au de unde sa stie cu certitudine.

| relian a răspuns (pentru Andreea99911818181):

Te intreb doara atit, ai citit biblia? Daca nu ai citit nimic si cred ca nu ai citit, nu avem ce discuta, eu nu discut cu indoctrinati religiosi.

Am dat un raspuns f serios, iar daca tu asculti doara ce spune popa este problema ta, pune mina si mai citeszte si cate ceva real si folositor nu doara povesti,.
Deci inainte sa te iei in bete cu cineva baga ceva informatii, daca esti capabila.
Deci cum am slus si repet, religia s-a bagat in chestia asta cu casatoriile recent, oamenii se casatoreau ei singuri.
Mai a fosrt cineva pe aici care la fel incerca sa ma faca sa cred povesti, i-am arata studii, ce spun cei care au studiat si omu se pare ca a inteles si sa linistit.
El spunea ca biserica a inventat casatoria laughing imediat i-am si arata cine si cum se casatoreau oamenii, asa ca a disparut.

Deci despre cine spui tu ca negindite? Daca te referi la tine tot ce se poate, cred ca nici nu gindesti, nici macar nu astepti, sau sa mergi sa verifici ce spune cineva, inainte sa spui balarii, le dai drumu asa, ducase laughing
Cum am spus citeste biblia, apoi mai stam de vorba.Stii ca oamenii inainte in afara de nevasta mai baga si cate un copil? Citeste, Dzeu nu vedea nimic gresit sau rau la oameni sa si-o traga si cu copii, asta daca nu stiai.
Nu mai pofti ca ti se apleaca laughing In biblie scerie de preacurvie, asa, dar tot in biblie scrie ca nu stiu care barbat, murise fratesu si el trebuie sai regule si aluia nevasta, bioneinteles ca omu muncea din greu la doua aparate, dar nu voiai sa-i faca aleai copii.
Tot in biblie mai scrie ca parintii se culcau cu copii lor laughing tu ce biblie ai citit?
Asa zicem si eu probabil biblia pentru copii, atunci te cred.Tot in biblie scrie ca dzeu prin omu sau Moise, trimitea oamenii sa fure, sa omoare alte triburi, sa le ia alora averile, sa le ia femeile, laughing asa dupa tine ce faceau oare cu acele femei? Sa nu spuic a le tinea tablou laughing apoi sa omoare copii alora.
Sa revenim la casatorie, am si uitat deja din ce an sa implicat biserica in procesul asta de casatorie, dar asa ca an undeva pe la 1400, atentie deci 5-6 sute de ani, daca nu si mai putin.
Inainte biserica nu avea absolut nici o legatura cu relatiile dintre oameni, ma refer cele intime, nici o legatura, asta pe tot globu.
E bun uite ca ai mai aflat si azi ceva, daca retii e treaba ta, tot ce am spus este adevarat.
Tu ce poti sa faci, doara sa verifici ce am spus, apoi retii doar ce te intereseaza si este bun.
Pina unu alta nu ma fa tu evaluari ca esti total pe dinafara.

| Freya1 a răspuns:

Din punct de vedere religios concubinajul este preacurvie.Deci da, e păcat.
Acuma nu prea se mai tine cont dar dacă vorbim strict religios...

| Holiday a răspuns:

Casatoria religioasa la crestini a aparut de abia in Evul Mediu si intai la nobili. de abia apoi s-a raspandit traditia si in popor. Primele casatorii cu ritualuri mistice crestine au fost oficiate abia dupa 1184, dar in primele cateva sute de ani, doar nobilii, sau cei instariti, faceau acest ritual. Pana atunci nu exista absolut niciun ritual religios legat de casatorie.

| johnnny123 a răspuns:

Mi se pare amuzant că-ți pui întrebarea asta, având în vedere că acum 2 ani ziceai că ai avut contact sexual...

Ori ești credincioasă, ori nu.

Dacă ești credincioasă și te temi de "păcat", atunci nu trebuia să ai relații premaritale.

Iar dacă nu ești credincioasă, atunci ce contează dacă e considerat "păcat" sau nu?

| Eireann a răspuns:

E considerat pacatul curviei = relatii sexuale inainte de casatorie. Preacurvire e cand esti casatorit si faci sex cu altcineva decat sotul/sotia ta.

| haileewatson a răspuns:

"Pacat" pentru cine? Ce inseamna de fapt pacatul asta?
Incetati sa mai fiti spalati pe creier si ganditi critic.

| Together a răspuns (pentru haileewatson):

Mos Craciun cere sacrificii :-)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E păcat să întreții relații intime cu el înainte de căsătorie, dar să locuiești în aceași casa cu el fără să existe intimitate se*uala intre voi, nu e păcat.

Răspuns utilizator avertizat
| gogugogugogu a răspuns:

Nu. Consider ca e bine sa se faca asta pentru ca cei doi sa se cunoasca foarte bine, din toate punctele de vedere, inclusiv sexual. Abia dupa se poate decide daca planurile de casatorie sunt realiste. Succes!