anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E sanatos sa ai un jurnal?

Răspuns Câştigător
| stardeea a răspuns:

Da e mai sanatos pentru ca o coala de hartie nu te judeca atunci cand te descarci ei, nu se duce cu barfa la altu si ii supune, nu se foloseste de sentimentele tale pentru a te rani, sau pentru ați striga mai incolo ca ti-a fost alaturi atunci cand ai scris-o, e bine sa te descarci asa nu aduni suferinta in tine.

6 răspunsuri:
assiris
| assiris a răspuns:

Cred ca nu ai pus bine intrebarea. Jurnalul nu are nimic comun cu sanatatea. Dar e bine sa tii un jurnal, in care sa-ti faci planuri de viitor si sa urmaresti realizarea lor, sa notezi momente importante din viata ta si mai tirziu vei putea mai usor sa-ti aduci aminte de anii cant tineai jurnalul. Dar sa nu treci in el banalitati de tipul: citi baieti am cunoscut, pe cine l-am iubit si de ce, pe cine nu sau fleacuri peste care oricum vei trece. Doar momentele importante iti vor aduce aminte in viata. De pilda, cum ai cunoscut pe cel/cea cu care ti-ai rinduit viata, cum a fost de ziua ta, cum ti-ai petrecut o vacanta, evenimente frumoase chiar si triste din viata etc. Banalitatile nu te vor interesa mai tirziu si iti va aduce un gust amar

| LuS[z] a răspuns:

Buna.intotdeauna e bine sa ai un jurnal. e ca un prieten mai intim jurnalul caruia poti sa-i spui orice iar el nu va obiecta pentru ca e un jurnal! asta e partea cea mai buna! referitor la faptul daca e sanatos pai hai sa o luam altfel nu e daunator. te poatye ajuta foarte mult ca sa te descarci iar injurnal poti scrie ceea ce in mod normal iti e rusine sa intrebi o persoana.toata lumea stie ca cea mai buna forma de exprimare atunci cand nu te poti manifesta este scisul as ca putem spune ca a avea un jurnal e sanatos

| 1spiridus a răspuns:

Ai dreptate, ai pus o întrebare corectă. De sănătatea psihicului nostru depinde funcţionarea noastră ca întreg. Chiar dacă inima nu apare în pozele cu anatomia omului, de existenţa sufletului au vorbit mari iniţiaţi, filozofi, toate religiile... iar acum chiar şi oamenii de ştiinţă. Revenind la întrebarea ta, consider un jurnal binevenit în cazul când nu ai pe cineva disponibil şi de încredere cu care să discuţi problemele care te preocupă, este de fapt esenţa psihanalizei, metoda asociaţilor libere, cu ajutorul cărora putem ajunge la subconştientul nostru, explicându-ne actele ratate şi simptomatice. Scoase la suprafaţă şi asimilate de mintea conştientă, nu este altceva decât un demers ce duce la reevaluarea conduitei, a relaţiilor cu sinele şi cu lumea.
Blogul, jurnalul editat pe net, site-urile de pe contul Gmail sunt nişte idei distractive, pe care le poţi face publice sau nu.
Faptul că ţi-ai pus această întrebare, poate derivă din nevoia de a-ţi explica sau pune în ordine anumite gânduriwinking

| raluca_rusti a răspuns:

Chiar exista terapie prin scris! Jurnalul poate fi universul tau intim unde reversi tot ce e rau in tine, sau unde spui tot ce te doare! Ideea e sa fie atat de intim incat sa n-ai decat tu acces la el, numai asa poti fi sigur ca vi suficient de sincer cand scrii cat sa functioneze.

| razvan_tilcan a răspuns:

Da, poate fi un real ajutor in a-ti pune ordine in minte si a-ti exersa talentul de scriitor. Dar daca apelezi la jurnal pentru ca nu ai prieteni...Recomand sa lasi balta jurnalul si sa te apuc sa socializezi ceva mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da

Întrebări similare