E recomandat, daca sta la capul femeii si o tine de maini. Nu sa stea si sa vada cum iese copilul, cred ca asta i-ar schimba total perceptia sexuala asupra femeii. Oricum, faptul ca femeia din femeie devine mama, i-o cam schimba si e nevoie de efort ca ea sa ramana si femeie, partenera, dar si mama copilului. Am vazut intr-un documentar ca tatal statea pe pat, in spatele mamei, inconjurand-o cu picioarele si sprijinind-o cu spatele de pieptul lui. Asta mi se pare o experienta frumoasa, care poate fi traita in doi.
Daca suporta sa asiste la o nastere, foarte bine.Eu recomand tuturor barbatilor sa faca asta, sa vada si ei cat de greu este sa nasti un copil, nu doar sa-l proiectezi
Si cum spunea moiadaniela, ar insemna mult pentru cea care naste(viitoarea mamica). Sunt unele femei care nu accepta ca partenerul lor sa asiste.La mine, va asista, obligat-fortat Glumesc.
Cine rezista, poate sa asiste! Dar eu zic ca cine stie sa aprecieze, o face si daca participa la nastere si daca asteapta pe culoar cu o floare in mana!
E ideal! Sa fie acolo, s-o sustina moral si afectiv, s-o tina de mana, si s-o incurajeze mereu! E o traire deosebita, si merita sa fii alaturi de Ea, in aceste momente! Altii, si doresc sa filmeze momentul, vezi cazul lui Rod Stewart!
As fi de acord cu aceasta practica atata timp cat barbatul nu devine spectator al nasterii, ci doar sa fie acolo ca suport moral...Sa stea la capataiul ei si s-o tina de mana...ATAT! DAR IMPORTANRT ESTE CA EL SA FIE UN BARBAT PUTERNIC CARE SA FIE DE FOLOS, NU SA LESINE IN SALA...MAI BINE FARA EL...
Si acest lucru il stie sotia, asa ca ea isi poate da acordul cu prezenta lui...
In ceea ce priveste filmarea nasterii noului nascut, iar nu sunt de acord...sa vezi ca barbat cum se transforma totul...nu,nu,nu...ii va ramane vesnic in minte acea imagine, care-l pot afecta ca barbat vis-a vis de sotie!
Trebuie sa ne gandim bine inainte de a lua o hotarare...de efectele alegerilor noastre!
Este recomandat ca suport moral, dar stiu cazuri in care sotul a lesinat si medicul nu stia de cine sa se ocupe mai intai...
Este recomandat ca suport moral,dar stiu cazuri in care sotul a lesinat si medicul nu stia de cine sa se ocupe mai intai.....
Daca poate eu cred ca ar fi un imens suport moral pentru mama... ar sti ca nu e singura
Da, este.
Un moment special pentru amandoi. daca sotul, este alaturi, sotia va avea o nastere cu mult mai usoara.
Da, de ce nu, sotul trebuie sa fie alaturi de sotie in orice moment mai mult sau mai putin placut din viata acesteia.
Stiu si eu?!
daca este linistit din fire este ok, daca nu - decat sa-l ia la bataie pe doctor mai bine nu!
Cine sa recomande sau sa interzica? e o hotarare pe care o ia cuplul.
poate fi recomandat de catre toti medicii, dar daca el nu vrea, ce faci? il obligi?
am o prietena care a nascut.cand au chemat salvarea, sotul ei, entuziasmat, s-a aruncat direct pe patul amenajat in ambulanta, pe ea lasand'o sa stea pe un scaun tot drumul pana la spital.
ce e drept, ii pasa de ea, o intreba la fiecare 5minute : "te simti bine?"
Eu cred ca ar trebui sa vedem si noi. Cunoasterea nu dauneaza nimanui. Dimpotriva.
Nasterea unui copil marcheaza un moment f important intr-o familie. Tatal cred ca trebuie sa fie alaturi de sotie in momentele nasterii, sa treaca impreuna prin asta, este important pentru ea sa fie incurajata si sa aiba suport moral din partea sotului in acele momente( mai ales in cazul nasterii naturale).
Depinde de soti.Nu cred ca ar rezista. Dar teoretic ar fi bun un sprijin moral din partea lor depinde de cat de slabi sau tari de inger sunt.
Sigur ca este bine chiar indicat sa asiste la nastera, asa poate aprecia mai mult efortul femei acela de a aduce un copil pe lume. Ce frumos!
Cam tarziu raspund dar din propria experienta iti spun.sotul meu a asistat la prima nastere, cand a aparut puiul nostru davide, a stat la capul meu tot travaliu si da mam simtit mai sigura, pentru el a fost pentru moment o asa zisa trauma dar o experienta in acelasi timp de neuitat, caci ar fi vrut sa asiste si la nastere fetitei noastre doar ca nu a mai avut timp... ajungand la spital cu 8 dilatatie in 15 minute am nascut... el saracu abia facea actele pentru internare.deci iti pot zice ca daca se simte sa stea alaturi de sotie in acel moment, pentru ca este destul de traumatic pentru moment, si daca nu e slab de fire iio le recomand sa asiste la nasterea pruncului lor.va fi desigur o experienta de neuitat!
Aici depinde foarte mult de tata. daca e mai slab de inger e posibil sa lesine si sa piarda momentul cand ii vine copilul pe lume.
Am nascut 2 copii (e drept, prin cezariana). Nu cred ca mi-as lasa sotul (presupunand prin absurd ca ar vrea) sa asiste la "spectacol". Barbatii, pe langa faptul ca sunt ingroziti de scene de spital, chiar mai putin dramatice, sunt mai impresionati de stimulii vizuali (de-aia se uita dupa fete). N-as vrea sa-i ramana pe retina spectacolul. Mai bine sa stea cuminte la usa si sa-l vada pe bebe cosmetizat, cand iese din sala.
Da, eu recomand, sotul meu a asistat la nastere. a fost de mare ajutor, mai ales cand i-am cerut apa si nu a vrut sa imi dea-am crezut ca o sa ii rup gatul-cand a refuzat(nu este voie, pentru ca poti voma, nevoia de a face pipi si a merge la toaleta, sau te poti ineca), il intrebam tot timpul daca se vede ceva(?), eram disperata, si bineintelea ca ma aproba, numai ca sa ma linisteasca.pentru o persoana colerica nu recomand, sotul din cauza presiunii psihice, poate face uz de forta fizica sau verbala, ingreunand situatia gravidei, sunt multe asistente sau medici batuti, de sotii, care nu inteleg de ce lucrurile se tergiverseaza
Sincer, mi-ar fi placut sa asist, dar nu se putea atunci.deasemeni sunt de acord cu sprijinul moral.nu stiu daca voi femeile cand nasteti aveti nevoie de sprijinul nostru sau macar aveti timp sa va ganditi la asa ceva dar sunt sigur ca un barbat asistand, isi va da seama de sacrificiul si daruirea femeii de langa el, de faptul ca Ii naste urmasi, urmasii lui, si sa fie partas la suferinta ei, si miracolul nasterii unei vieti, si la fericirea ei cand Isi ia puiul in brate fiindui recunoscatoare ca i la daruit.
Depinde de fiecare, nu poti sti cum vei reactiona in acele momente.sau cum va reactiona el.eu as prefera sa stea langa mine ca sa vada si el ce se intampla si cum se intampla pentru ca asa as sti sigur ca prea curand nu se va gandi la sex nici macar in gluma... sper! ma infioara gandul ca va iesi bebelusul meu pe acolo si ma va face franjuri si apoi, dupa un timp va trebui sa revin la o viata normala de cuplu... mi se ridica pana si parul din cap! dar nu prea sunt sanse la noi in maternitati si nu inteleg din ce motiv atata timp cat se perinda cu zecile prin fata pasaricilor noastre"ca sa vada cum merge dilatatia"sau pentru ca"sunt practicanti"...
Sotul meu a asistat la nasterea fetitei nostre.si cand a vazut prin ce am trecut m-a apreciat mai mult. este foate bine ca sotul sa asiste, dar acum depinde si de caracterul fiecaruia. tatal meu a zis ca el nu ar fi stat acolo nici sa-l plateasca unul cu bani i se pare ceva scarbos.si asta s-a intamplat acum 7 ani. daca voi mai face un copil mi-a promis sotul meu ca va asista si la a doua nastere. va doresc la toate sa aveti parte de un sot asa intelegator ca al meu.
Xenia16 întreabă: