A trebuit sa citesc cealalta intrebare a ta ca sa imi dau seama cum sa iti raspund.
Relatia trebuie sa aiba un scop -si scopul sa fie casatoria.
Fara scopul acesta, relatia se destrama. Ori daca vrem sa ne facem o relatie ca sa nu mai fim singuri sau ca sa ne fie noua bine, gresim. Pentru ca intr-o relatie intotdeauna se cauta binele partenerului.
Poate ca cineva va intreba: "Dar atunci eu nu mai trebuie sa fiu fericit in relatie? Atunci mai bine raman singur!" Pai fericirea noastra trebuie sa fie atunci cand facem pe celalalt fericit.
Intr-adevar ne bucuram cand primim; dar noi trebuie sa experimentam mai mult bucuria de a oferi, bucuria de a-i face pe ceilalti fericiti. Pentru ca daca ramanem si ne multumim doar cu bucuria de a primi, atunci cadem in extrema de a deveni egoisti. In dragoste, in relatii se intampla acelasi lucru. Astfel ia nastere gelozia. Gelozia oamenilor apare din pricina ca noi ne controlam partenerul nu pentru binele lui, ci pentru a-l nostru.
Noi nu avem dreptul de a intra in sufletele oamenilor. Acel loc tainic este doar pentru Dumnezeu; si nici El nu va intra daca nu este invitat.
El ne-a facut liberi si asa trebuie sa traim. Ne respecta alegerile, si asa trebuie sa respectam alegerile celorlalti.
Defectele de caracter pot fi corectate. Tu nu poti face acum decat doua lucruri:
1. sa accepti decizia prietenului tau si sa fii de acord cu ea 100% fara dreptul de a te apara, si fara sa-i scoti vreun ochi pentru cat ai investit in aceasta relatie;
2. sa iti schimbi caracterul si sa indepartezi gelozia. Ce este cu neputinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu. In nici un caz nu ai voie sa cazi in extrema de a te invinovatii peste masura de mult.
Te va ajuta mult pe tine si pe prietenul tau cartea "Iubeste inteligent": https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent
https://www.emag.ro/iubeste-inteligent-9789731016672/pd/DVZSJ3BBM/ Cititi-o impreuna!
Se vede ca ai sentimente ( care ori sunt prea profunde ori a devenit o obsesie pentru tine) in fine, incearca sa nu mai fii partea dominanta din cauza ca ( nu stiu cum sa zic dar nu tuturor ne place asta( cu toate ca "senimentele nu pot fii "oprite""" ba da, pot, crede-ma, adica serios crede-ma chiar stiu ce zic eu sunt genul ce imi pun "frana" la sentimente si fac astfel incat sa nu gandesc cu inima ci rational chiar daca e ff greu... ) doar nu fii sacaitoare, atat.
petrece timpul cu prietenii ( sau daca nu ai ) uita-te la un film / serial /etc, iesi pe afara, plimba-te, asculta muzica, mananca ( preferabil ciocolata in perioada asa ( mama ce as manca niste inghetata acum, stai ca ma duc sa imi iauuuu) ) bea multa apa, invata, fa miscare / sport, cunoaste persoane noi ( ca poate mna si mai multi prieteni nu strica ) si nu in ultimul rand nu te mai gandi la asta sau de fiecare data cand iti revine in cap vreun gand asemanator spuneti " e bine, totul o sa fie in regula, avem nevoie de timp si spatiu ca sa se clarifice tot, pot sa imi controlez propriile ganduri in acest moment" - si in timp ce zici mantra asta : ))) inspira - respira ff deep ( preferabil sa ai geamul deschis ca sa simti aerul rece dar vezi sa nu racesti
)) si dormi fffff mult.
daca chiar tine la tine se va rezolva totul ( dar nu uita ca o pauza chiar ajuta ( din cauza ca nu va fi la nesfarsit, stii si o pauza te face sa iti dai seama ca totul vine si trece si ca uneori "trebuie" sa inveti sa traiesti fara persoanele ce nu simt la fel sau te trateaza naspa ( ceea ce nu prea cred ca e cazul aici) ( chiar daca e greu, ouf ).
Bafta si toate cele bune!
Gândeștete cum te-ai comportat la început cu el și încearcă să faci la fel. Ține legătura chit că vrei să te distanțezi dă-i de înțeles ceea ce vrei. Spune-i unde ai greșit, fă-i un roman și după vreo' 2-3 zile nu-l băga în seamă, vezi dacă te caută. Dacă nu te caută fă-o tu, dar după 2-3 zile și vezi cum decurge comversația vezi cum și ce îți scrie el acolo. Așa înțelegi ce se întâmplă. Ai și tu răbdare...