| Skrillex123 a întrebat:

E vreo cale sa iti afli stramosii, in sensul de a afla ce rude ai avut, care au trait de ex in secolul 19? Eu imi cunosc doar stra-strabunicele, una dintre ele care s-a nascut in 1900, dar vreau sa merg si mai departe de atat daca exista un website anume

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

La catolici si la protestanti s-au pastrat arhivele bisericesti. La ortodocsi fie nu au fost tinute astfel de arhive pentru oamenii de rand, fie au fost distruse.

| Skrillex123 explică (pentru doctorandus):

Asta e, noi nu ținem cont de așa ceva

| Frank51 a răspuns:

Șansele să găsești ceva informații înainte de 1900 sunt mai mici decât șansele să câștigi la loto.

| johnnny123 a răspuns:

Numai căutând în arhive, dacă mai există. Pentru că din păcate în România stăm destul de prost cu arhivele fizice, iar despre cele digitalizate nici nu mai vorbim.

Există și oameni specializați în treaba asta, dar costă.

Dacă printre strămoșii tăi nu au existat și oameni proeminenți, din familii bune care-și documentau și arhivau genealogia, greu de crezut că vei putea afla prea multe despre o stră-stră-străbunică născută în 1812 în satul Chițcani.

| 2546 a răspuns:

Poți să-ți întrebi părinții sau alte rude care crezi tu că ar putea ști, de website nu știu dacă există așa ceva nu știu 100 % încearcă să găsești pe internet poate vei găsi, dar tu pînă unde vrei să ajungi? pîna la gradul 7?