| VOXaware a întrebat:

Ei bine, mai intai sa facem prezentarile, eu Vali-13 inspre14 ani; fratele meu Marius-25 inspre 26 de ani(diferenta fiind de 12 ani, si 16 zile intre mine si el); cumnata-mea Andrea-20 de ani( fiind cu 7 ani si 1 zii mai mare ca mine)
Mama mea Gherghina-45 de ani.
Vreau sa incep sa vorbesc de cand au inceput problemele, acum 5 ani de cand a inceput relatia fratele meu cu Andrea.
Andrea, de cand ne-am cunoscut, se lua de mine, de hobby-urile mele, de prietenii mei, dar nimeni nu ma asculta si ziceau sa nu exagerez ca ea nu e chiar asa de rea. Anul acesta, si nu numai, ei au plecat la munte, la mare cu familia Andreei, iar eu, am stat in camera fratelui meu pentru ca imi placea mai mult, televizor mai bun, multe geamuri etc., intelegeti voi.Si de fiecare data, imi reprosau ca: s-a murdarit un perete, ca e mizerie pe parchet ( chiar daca, parchetul era mai curat ca inainte, si doar nitel praf in margini iar peretele nu l-am murdarit eu.) Iar anul acesta, cand s-au intors de la munte, mama i-a auzit certandu-se iar conversatia era cam asa:
-Andrea : Cum ai putut sa il lasi pe asta sa doarma la mine, la mine acasa eu decid cine sa doarma unde!
Atunci mama a inteles ce am vrut sa spun eu si acum este foarte necajita. Tata nu se baga a spus, deci pe el il evitam.
Intrebarea este ce pot sa fac eu, ca sa nu inrautatesc situatia?
pentru ca in mintea mea vreau sa fac ceva.
Si nu este numai faza asta, eu stiu foarte multe despre ea, si la fel si prietenii mei, care tin secretul asta.
Si stiu ca ea poate fi facuta sa se imbuneze; si chiar nu stiu de unde are caracterul asta asa dominant, pentru ca am fost si eu odata cu familia ei la munte si chiar sunt foarte "smecheri", tatal glumet si inteligent, mama buna, putin rasfatata dar cu suflet bun si cald.Deci chiar vreau sa ma ajutati in momentul asta.
Un prieten care este un "baiat problema" dar de gasca si chiar un prieten bun, exagerand uneori, mi-a spus ca fratele lui avea si el pe iubita lui care avea caracterul asta, bine ca in familia lui existau mai multe chestii., dar sa nu schimb subiectul; si a spus ca s-a imbunat dintr-o data... Iar eu am fost chiar surprins cand am aflat asta. Acum chiar vreau sa stiu cum pot schimba povestea, fara sa se certe cei doi pentru ca fratele meu ar fi distrus.

Răspuns Câştigător
| pisoias a răspuns:

Mai bine vorbesti deschis cu iubita fratelui tau,( insa cumca sa fiti numai voi doi) sa vezi ce o deranjeaza.

5 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Incearca sa discuti cu ea atunci cand exista astfel de probleme. Ar fi fost frumos sa o intrebi pe ea sau macar sa ii anunti inainte ca vrei sa dormi o perioada in camera lor. Poate avea obiecte personale pe care le-a lasat acolo si nu a vrut sa dai peste ele. Este posibil sa fi simtit ca i-ai invadat putin teritoriul. A reactionat cam exagerat, ce-i drept, insa este usor de inteles de ce nu a fost extrem de incantata sa dormi in camera lor.
Cand mai exista astfel de situatii, in care este implicata si ea, incearca sa discuti si cu ea inainte. Ea nu este fratele tau, deci trebuie pastrata o anumita limita si probabil ca nu va reactiona la fel de bine ca si fratele tau in anumite situatii, tocmai de aceea trebuie sa fii un pic mai grijuliu cu ea.

| MauvaisRose a răspuns:

Hello!
yes, it's nice to meet me.

| Rebeka88 a răspuns:

(matusa mea e psiholog, explic ce o sa zic)iubita fratelui tau a avut o dezamagire mare sau o deceptie, de aici comportamentul, fii bun cu ea si ofera-i incredere ca nimic nu i se mai poate intampla dar ai grija ca asta sa nu o enerveze.trebuie sa fii calm si linistit ca ea sa se schimbewinking noroc!

| VOXaware explică (pentru Rebeka88):

Mersi pentru sfat, ai funda de la mine ^^

| Anndreeacatalinna a răspuns:

Incearca sa nu mai intrii in conflicte cu ea...incearca sa vorbesti cu ea si sa.i spui ce te deranjeaza. poate are si ea partea ei de adevar. nu mai dormii si tu in camera fratelui si mnea. daca vorbesti cu ea si vezi ca nu te intelege, spune-i fratelui tau ce probleme ai cu prietena lui si poate va vorbii el cu ea.