Si tatal meu are boala asta pentru ca este o boala, alcoolismul e o boala dar niciodata nu a fost violent, nu mi-a zis un cuvant urat, nu m-a suparat cu nimic. E greu sa-ti vezi parintele asa si la maturitate tinzi sa te feresti de barbati care consuma alcool. Eu acum mi-as dori sa intalnesc un barbat cu caracterul tatalui meu dar fara acest viciu nenorocit
Al meu le are pe toate...
Nu a avut niciodată grijă de mine și a lăsat-o pe mama să se chinuie singură cu mine toată viața și când e vorba să mă sune, răscolește trecutul și înjură toate femeile din viața lui. Am crescut și fără el, dar foarte greu și cu multe traume emoționale.
Imi pare rau. Al meu nu avea niciodata bani pentru ca ii dadea pe bautura dar in rest era ok. Eu nu cred ca alcoolul e o scuza pentru violenta. Violenta e in natura omului
Daca tatal tau te-a abandonat (ti-a produs rana de abandon), nu iti ofera sprijin, poate ar fi mai sanatos pentru tine sa tai legatura cu el.
Numai TU poti decide pe cine lasi in viata ta.
Crede-mă că atâta timp cât ești sănătos psihic TOTUL e o alegere! Omul se naște și pe parcursul vieții se formează, învață, se "transformă" și astfel devine ceva, cineva care va aduce bucurie sau necaz și tristețe celor cu care intră în contact.
Dar cum sa ajungi la violenta si sa iti bati si omori nevasta asa cum se intampla frecvent prin tara asta?
De parcă doar adulții fac asta.Și minorii și tinerii recurg la agresivitate,la violență,la crimă! Faza e că întotdeauna sunt semne,detalii,aspecte fie ce țin de fizic sau psihic,felul atitudinii, al comportamentului și chiar și ținuta vestimentară dau de gol pe acela sau aceea care se dă ce nu este.Dar nu toți le"vedem" fiindcă avem criterii când vine vorba de a accepta pe cineva în viața noastră care țin de chestii materiale, sociale, de naționalitate, etc. sau ne atrage exclusiv aspectul fizic și suferim și fiindcă asta alegem.
Pai tu daca vorbesti cu unu care joaca la pacanele, bea bere la pet si sparge seminte la scara blocului, automat esti hipnotizata si cazi in mataranga lui? Adica nu vreau sa fiu badaran, dar cam asa pare logica ta.
E o solutie simpla la asa ceva. Daca nu iti plac oamenii de genul, atunci nu mai sta pe langa ei. Atat de simplu e. Uite ca sa nu zici ca ma cred eu superior sau ceva de genul, o sa-mi expun si eu "trauma" mea.
In viata mea, inca din copilarie pana cand am plecat de acasa, am fost un om la fel de naiv si la fel de santajat emotional de oricine exact ca si unul dintre parintii mei. In mod normal te-ai astepta sa fiu atras in viitorul meu de o partenera care sa ma foloseasca. Insa eu am rupt ciclul asta, pentru ca am plecat de acasa si mi-am creat singur un mod de a gandi incat sa-mi fie mie bine, nu altuia. Mi-am creat un mod foarte eficient de a gandi incat nimeni nu mai poate sa ma faca emotional. Atata timp cat mie nu imi aduce nici macar un beneficiu, poate persoana aia sa fie cea mai dramatica din lume, ca eu tot nu o sa stau pe langa ea.
Tipul asta de gandire ar trebui sa-l dezvolti si tu. Daca nu iti plac barbatii care beau, injura, fumeaza si sparg banii aiurea, evita-i. Atat de simplu e.
Ea poate sa fuga de stereotipul asta, dar sa nimereasca pe unul care in timp o da pe alcoolism sau alte adictii.
Sunt forte mult mai mari in joc, de care nici nu ne dam seama.
Subconstientul ne va scrie viata, daca nu ne trezim.
Sunt intrebari foarte bune iar tu dai dovada ca incepi sa vezi sub valul aparentelor.
Alcoolismul este o forma de anestezie. Dependentele in general asta sunt. Acopera niste traume profunde. Tu nu poti schimba pe altcineva care are adictii. Trebuie ca ei insisi sa-si doreasca lucrul acesta.
Din pacate in Romania nu exista centre de vindecare a dependentelor. Spre exemplu, exista 1 singur centru de tratare a consumului de droguri. Sunt trimisi la nebuni, ceea ce e profund gresit. Inseamna ca nici breasla medicala nu intelege cu adevarat problema si mecanismul adictiilor.
Ce poti face tu, pentru tine, este sa mergi sa stai de vorba cu un psiholog. Sa iti descoperi ranile si sa le vindeci.
Doar asa, pe viitor, vei lua decizii sanatoase pentru tine si sufletul tau.
Roaga-te pentru vindecare, pentru ca in viata ta sa vina oamenii de care ai nevoie. Rugaciunea este o forma de meditatie.
Este foarte greu să scapi dintr-un așa mediu sălbatic, mai ales dacă ai așa părinți care le place băutura destrăbălarea, drogurile, certurile, alcoolul, abuzurile, bătăile, agresiunile, astfel de "părinți" au mari șanse să-și distrugă copii.
Poate scăpa, dacă are puterea și mintea necesară să-și dea seama să discerne între bine și rău, dar asta vine tot printr-un model de părinte sau un exemplu primit de la cineva cel poate învăț binele cel poate învăț normalitatea educația, bunătatea, respectul, loialitatea, sinceritatea, despre sufletul lui/ei inima lui/ei trebuie acordată multă atenție în educarea și formarea unui copil într-un mediu favorabil pentru formarea sa normală printea oamenii normali!
Mulți din ei din păcate ajung să adopte același obiceiuri, de la părinți lor, sau mediul și din cartierul, grupurile, găștile, anturajele, ne favorabile din care ajunge să-și dorescă să facă parte, pline de vici cu fel și fel de substanțe și etnobotanice ce le adoptă, să fie și ei în rând cu grupul și amici lor.
Fiindcă nau primit afecțiune de la părinți lor, nau primit validare de părinți lor, nau primit nimic sănătos și normal pentru ei de la părinți lor, nau primit încurajare de la părinți lor, așa că ce au făcut copii ăștia? Adolescenți ăștia? Sau lăsat pe mâinile străinilor, sau lăsată pe mâinile altora care își bat joc de sufletul lor, viața lor, sănătatea lor, sau băgat cu toți în belele, probleme, anturaje care mai de care destrăbălate, traumele lor provocate de părinți lor iau făcut nesiguri pe ei, să-și piardă identitatea, să-și piardă demnitatea față de ei și au ajuns conduși de toți "oamenii" bolnavi fără Dumnezeu! iar "oamenii" ăștia fără frică de Dumnezeu fac fac ce vor din ei,.
își pot reveni dacă vor cu Adevărat! dar mulți nu vor! sau obișnuit să trăiască în mediul acela de gașcă, cartier, anturajul ce le dă impresia falsă că "vor fi în siguranță" "dacă stau la o laltă toți" da Adevărul este că toți sar vinde între ei dacă au dat de belele și probleme serioase, mulți din ei nu vor să audă de Dumnezeu dacă le spui jale,... te și înjură și se scoală săte bată,. sau chiar mai rău uni din ei...
Ce înseamnă Dumnezeu și Hristos pentru om? înseamnă leapădare de păcate și întorcea către noi cu Adevărat si către Dumnezeu! Dar nu toți vor să-l accepte. Uni sânt atâta de plini de ei că Dumnezeu nu mai are unde să pătrundă, inima lor și sufletul lor, este atâta de rea și dușmănoasă,.
Păi e simplu!
Dacă ție îți place să fi mințită,înșelată,agresată,să ți se adreseze cu injurii,să fie în preajma ta o persoană mereu nervoasă din orice,care fumează,care consumă alcool,droguri,are piercinguri,tatuaje,atitudine de superioritate,comportament agresiv cu și față de alte persoane,are un anturaj asemenea,are în trecutul său chiar și o singură fată cu care s-a culcat și pe urmă a părăsit-o, atunci asta vei accepta, iar dacă nu îți plac asemenea persoane vei accepta pe cineva care-ți seamănă cât mai mult în felul de a gândii, al atitudinii, al modului de a te comporta și stilului tău de viață.
În viață interacționăm cu tot felul de persoane, dar acceptă doar pe cei care sunt asemenea ție!
Thecurious întreabă:
DzEk0 întreabă: