| Arthurrrr a întrebat:

Este ceva normal sa nu se vecini între ei?,în afară de 2, 3 vecini niciun veci nu mă salută,deși eu salut pe orice vecin, mai degrabă mă salută oamenii din altă localitate?

29 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Am vreo 3 vecini pe care nu ii salut nici de is ultimi oameni de pe pamant, nu-mi place mecla lor, oameni nu mi-au facut nimic. Dar nici eu nu is pe placu altora,si inteleg, admit si sustin si incurajez acest fapt. Nu iti sunt pe plac? Ma ignori, nici nu te intreb de ce, dar lasa-ma sa traiesc, nu ma ajuta, dar nici nu ma incomoda. Pe scurt! Numai cauta metode sa te bagi in seama daca nu iti e dorita atentia.

| sierra1 a răspuns:

Eu zic cum că ține de educație sau mai exact de lipsa ei

| anonimg a răspuns:

Sunt și oameni care se comportă ca și niște zombi. Și eu care credeam că nu există zombi.
Cine știe din ce cauză au ajuns așa. Probabil și-au pus pe inimă să fie așa, ca nu cumva amabilitatea și empatia lor să îi facă slabi de caracterul lor dur. Ei și-au închis granițele și fericirea lor nu va putea intra în viețile lor.
Iar tu continuă să îi saluți tocmai pentru faptul că nu poți să nu fi amabil. Dacă vezi că ar avea nevoie de ajutor, nu ezita să-i ajuți. În spatele unor stânci se pot ascunde izvoare de apă.

| gabicoo a răspuns:

Totul depinde de educație - dacă acesta lipește...

| Arthurrrr explică (pentru gabicoo):

Trebuie să fie o lipsă gravă de educație, să nu saluți oameni pe care îi vezi zilnic sau aproape zilnic

| Arthurrrr explică (pentru gabicoo):

Mai repede te salută un om care nu te-a văzut niciodată,sau mai repede faci sărbătorile cu străini decât cu neamurile, la Paște au venit niște prieteni la noi, în loc să vină unchiu, mătușa, sau verișorul meu cu toate că stau la 2, 3 kilometri de mine, și fac cam 10 minute până la mine cu bicicleta, m-am dus eu la ei

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ai niste vecini needucati!
Pe de altă parte, nu știi ce bârfe circulă pe la spatele tău.
Poate fi oricare din variante!

| Arthurrrr explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Ce mă miră pe mine, este că mă salută oamenii din alte localități, sau din alte părți ale orașului, care nici măcar nu mă văd toată ziua, și vecini mei pe care îi văd mai tot timpul se face că nu mă cunoaște

Eu sunt o persoană mai introvertită, nu stau toată ziua la bârfă cu vecini, și poate mă consideră o persoană mai ciudată, dar faptul că sunt diferit de ei nu e un motiv să nu mă salute având în vedere că eu salut primul pe toată lumea, dacă cineva e diferit de tine nu îl mai saluți?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Arthurrrr):

Nu-i mai saluta nici tu.
Sau ii saluți și dacă vezi că nu-ți răspund, îi întrebi: "sunt invizibil? Nu știți să răspundeți la salut?" Nu pierzi nimic dacă râzi puțin de ei.

Nu ai ce să le spui, sunt cam needucați oamenii la mine în zonă, parcheaza uneori mașini fix în fața casei mele de trebuie să le ocolesc ca să ies afară din curte, și dacă le spui ceva nu le convine

Le ridici ștergătoare daca mai parchează așa.
Îți pui un semn cu "parcarea interzisă".
Îti faci putin timp și îi pândești. Când vor sa parcheze, ieși din curte și le spui sa nu parcheze in fața porții tale. Sa parcheze in poarta lor!
Pui niste cărămizi sau rogi primăria să hasureze în fața porții cu vopsea, să vadă că e interzisă parcarea.
Chemi Poliția să ridice mașinile parcate în fața porții. Crezi că Primăria se supără de niste încasări?

Sau se pune noaptea târziu, și stă în față la noi la casă, și toată noaptea vorbesc tare, ascultă muzică, abia mai poți ține un geam deschis că trebuie să auzi muzica lor, sau cum vorbesc foarte tare

Chemi Poliția pentru tulburarea liniștii publice. După 1-2 amenzi, nu mai repetă experiența

Nu le frică de nimeni, nici chiar de poliție

Nu îi sperie pe ei o amendă, au mai fost plângeri pe numele lor și degeaba, acum de la un timp s-au mai potolit cu petrecerile noaptea, fiindcă avem în zonă și vecini pocăiți

Dar îi ustură amenzile. Doar nu crezi că se tem de pocăiți!
Pocăiții au sunat la poliție! Suna și tu.

Acuma nu mai fac petreceri mai mult vara dar pocăiți fac mai multe plângeri una după alta la poliție, și atunci poliția e obligată să ia măsuri, așa dacă suni doar o odată nu prea rezolvi mare lucru

| darrio2007 a răspuns (pentru Arthurrrr):

Probabil nu esti vazut prea bine de vecini.
Ceilalti nu te cunosc.

| Arthurrrr explică (pentru darrio2007):

Salutul ține de bun simț,nu de cum ești văzut, am un vecin care este vizavi de mine, care vorbește singur, cântă singur, și ce ar trebui să nu îl salut că îl văd că vorbește singur?

Eu am vecin pe care de cate ori il salutam, imi cerea o tigara. Deja nu il mai salut.
Cine nu are bun simt in situatia asta?

| Arthurrrr explică (pentru darrio2007):

Păi și dacă nu îl mai saluți, nu îți mai cere țigară? Numai dacă îl saluți îți cere țigară?

El mai incearca sa ma salute dar nu-l mai bag in seamă.

| eliancodrut a răspuns:

Pe mine ma saluta toti vecinii de pe scara si majoritatea din scara vecina, copii si adulti. Dar... de cele mai multe ori sunt in intampinare cu salutul meu, nemaivorbind de femei. Respecta ca sa fi respectat. Sau e datorita zonei in care traiesc?

| Arthurrrr explică (pentru eliancodrut):

Păi tocmai că eu salut pe toată lumea, dar nu prea stau la bârfe cu vecini, și lor cred că asta nu le convine

| eliancodrut a răspuns (pentru Arthurrrr):

Da, aici ai dreptate. O relatie se realizeaza prin discutii, chiar cu o fraza spusa in plus fata de "buna ziua".

| Arthurrrr explică (pentru eliancodrut):

Se poate să fie oamenii mai educații in zona ta, dacă merg la sat neamuri, acolo te salută unii oamenii cu toate că nu te cunoaște, sau te vede prima oară în viața lor

| eliancodrut a răspuns (pentru Arthurrrr):

Da, in sate acesta este obiceiul, dar nu peste tot.

| Maskatu a răspuns:

Dacă nu te salută asta este. Mergi mai departe! Cei 7 (sau 6) ani de acasă nu-i mai poți recupera pentru ei.