| lucian_3222 a întrebat:

Este greu pentru mine sa pun intrebarea, dar o pun.
Fiica mea are 17 ani.In general ne intelegem bine, totusi simt ca lipseste ceva, stiu si inteleg ca la varsta asta sunt multe intrebari fara raspunsuri.
As vrea sa aflu si eu intrebari si raspunsuri pentru a o intelege si a o ajuta.
Oare o pot ajuta sau sa las viata sa le rezolve?

Răspuns Câştigător
| Anca a răspuns:

Un tatic happy Wow !

Ma bucur sa vad tati interesati sa-si inteleaga adolescentii !
Mi-ar fi placut sa fie si la mine asa , dar nu a fost absolut deloc...
In fine...

Cred ca ar trebui sa ai activitati comune cu ea.
Uite , daca ma gandesc la mine , mi-ar fi placut sa am un tata modern , distractiv . Nu un stalp in casa care aduce banii si intretine familia si ATAT !
Cum eu n-am avut , vorbesc poate despre un tata ideal .
Ai mare grija sa ii oferi fetei tale incredere in tine , in barbati in general . Tatii sunt un model ! Pt femei sotul ia rolul acelui model si majoritatea fetelor care au avut un tata drept de urmat ca exemplu , isi cauta sotii dupa aceleasi caracteristici .
Incearca sa fi alaturi de ea , sa comunici cu ea , da-o si tu putin in mintea copiilor .
Nu o stresa cu scoala , teme , baieti ! Doar Intelegeºo ! Spuneºi intrºo zi ca o INTELEGI si ca vei fi alaturi de ea , indiferent de ce se va intampla si orice decizie va lua , o vei sprijini !
E foarte important pentru ea sa vada in tine un model de tata , de barbat ideal ( pentru orice femeie ) , de prieten .
Cand va veni sa iti spuna probleme ei , atunci i-ai castigat increderea si te poti simti implinit!

19 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Este varsta cand ei deja se simt maturi, le place sa ia decizii, sa vada rezultatul.Este bine sa ii dai aceasta libertate, dar ii poti sugera si sfaturi.De exemplu :eu in astfel de situatii as proceda asa... tu faci cum crezi! Ai o varianta mai buna? In felul acesta o antrenezi in discutii, vezi cum gandeste dar ii si sugerezi ideile tale.Totul cu tact, cu rabdare si intelegere!

| gigiro a răspuns:

Intradevar, o problema delicata. E clar ca ceva s-a petrecut in viata ei dar trebuie sa aflati de ce natura sunt problemele.scoala,dragoste,sanatate. Cu multa dragoste si intelegere trebuie sa discutati cu ea. Daca nu are mama, cred ca ar fi bine sa mergeti cu ea si la medic(poate fi insarcinata) si la un cabinet de specialitate (problemele tinerilor)si sa nu ma gandesc mai departe...Si nu uitati, e urgent.

| Anca a răspuns:

Un tatic happy Wow!

Ma bucur sa vad tati interesati sa-si inteleaga adolescentii!
Mi-ar fi placut sa fie si la mine asa, dar nu a fost absolut deloc...
In fine...

Cred ca ar trebui sa ai activitati comune cu ea.
Uite, daca ma gandesc la mine, mi-ar fi placut sa am un tata modern, distractiv. Nu un stalp in casa care aduce banii si intretine familia si ATAT!
Cum eu n-am avut, vorbesc poate despre un tata ideal.
Ai mare grija sa ii oferi fetei tale incredere in tine, in barbati in general. Tatii sunt un model! Pt femei sotul ia rolul acelui model si majoritatea fetelor care au avut un tata drept de urmat ca exemplu, isi cauta sotii dupa aceleasi caracteristici.
Incearca sa fi alaturi de ea, sa comunici cu ea, da-o si tu putin in mintea copiilor.
Nu o stresa cu scoala, teme, baieti! Doar Intelegeºo! Spuneºi intrºo zi ca o INTELEGI si ca vei fi alaturi de ea, indiferent de ce se va intampla si orice decizie va lua, o vei sprijini!
E foarte important pentru ea sa vada in tine un model de tata, de barbat ideal ( pentru orice femeie ), de prieten.
Cand va veni sa iti spuna probleme ei, atunci i-ai castigat increderea si te poti simti implinit!

| Barajag a răspuns:

Eu zic ca o poti ajuta comunicand, bineinteles ca ea nu-ti va spune chiar tot si daca nu o face, tu va trebui s-o intelegi.
Si tu ai fost tanar si poate nu ti-ai lasat parintii sa-ti afle secretele tale de adolescent.Bafta!

| EUSIATIT a răspuns:

Da daca reusesti sa i fii prieten sa vb tot ce o framinta
e o perioada destul de dificila. si dragostea e pb principala la cei tineti. fii apropiat de ea si capatai intrederea. altfel se va ascunde sau se va inchide in ea si va fi fff greu. Nu o tine izolata. dai libertate si incurajeaz o, vb mult dezbateti tot ate pb. vei reusi. transpuinete intr un tinar de virsata ei succes

| psihox a răspuns:

E stresata fiica dvs? Are multe materii la scoala? A suferit o reactie emotionala puternica care sa dezorganizeze comportamentul? Teama pentru ceva sau cineva? Trebuie sa gasiti solutii de rezolvare, conversatii cu fiica dvs.

| Nimic special a răspuns:

Pe o parte ar trebui sa lasati si viata sa rezolve anumite probleme, pentru ca dumneavoastra nu puteti sa aveti grija de ea pana la "40" ani. Trebuie sa o lasati sa se loveasca si singura de "cursele vietii". Dupa cate vad sunteti o mama super.

| marry_7650 a răspuns:

Am o fata de 17 ani si vorbesc din propria experienta, uneori nu acceptam sa credem ca sunt mari, este normal sa aiba poate si un secret sau cate o broblema de rezolvat pe propria pele sa nu va faceti griji domnul Lucian cand o sa simta nevoia sa vorbesca o sa vina singura sa va ceara un sfat sau o parere important sa aveti rabdare si sa-i fii alaturi si sa comunicati foarte mult infiecare zii de apsolut orisice, relatia noastra se bazeaza mult pe incredere si ea stie asta, multa bafta si sanatatebatting eyelashes

| ecristinamc a răspuns:

Poate si-a inceput viata sexuala, sufera din dragoste ori probleme cu scoala.

Sunt cele mai dese probleme cui care se confrunta adolescentii

| ecristinamc a răspuns:

Opps
acum am vazut ca esti tatic.
Cred ca ar fi mai bine sa o lasi pe mama sa se ocupe de asdta

| petronela_4784 a răspuns:

Fiica dvs este la perioada adolescentei. Aceasta perioada se manifesta in mod diferit la tineri. Consider ca, pentru a putea sa o intelegeti si sa o sprijiti, este indicat ca dvs sa va informati in legatura cu modificarile psihice si fizice pe care le presupune aceasta varsta! O simpla comunicare nu e suficient! Ascultati-o si nu o criticati! Multa bafta!

| katia a răspuns:

Eu cred ca o poti ajuta! Eu cand aveam 17 ani si aveam o nedumerire intrebam pe tata iar el rasp.:EU ITI DAU CATEVA SFATURI IAR TU CULEGI DIN ELE CE CREZI TU CA E MAI BUN! Dar pot sa spun ca eu am si avut un raport extraordinar cu tata!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incepe ca a o face sa uite citeodata ca esti"mamica"si mergi pe calea unei prietenii sincere.Incepe prin a-i povesti cite o intimitate pe zi de cind erai de virsta ei.Va tine sigur.Sau despre prima experienta in sex.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi cer scuze dar la raspunsul meu am mers pe ideia ca stau de vorba cu mamica.In cazul asta nu trebuie sa-ti bati capul domnul Lucian pentru ca oricum un barbat nu le va intelege.Cauta si tu un vecin cu niscavai table sau sah si lasa femeile cu treburile lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata rezolva lucrurile, dar de multe ori intr-un mod dureros. Trebuie sa-i cistigi increderea mai mult ca sa poti discuta ce o framinta, desi mai portivit ar fi sa o lasi pe sotia ta sa se ocupe de problemele ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, in general adolescentii se confrunta cu unele probeleme care au o rezolvare usoara, dar fiindca nu cer ajutorul parintilor totul se complica, asa ca incearca sa nu te mai comporti tot timpul ca parinte, incearca sa discuti cu ea lucruri banale, sa-i povestesti putin despre tine cand eraui de varsta ei, dar fara nici o aluzie la persoana ei, las-o pe ea sa-ti spuna de o deranjeaza, poate ca ii este jena sau rusine de tine, daca nu iti spune, incearca sa o intrebi direct ce o supara dar nu ca un interogaroriu ci mai mult ca o discutie intre prieteni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna! Am si eu un baiat de 17 ani si jumatate, eu de cand era mic mi-am pus aceste probleme, in consecinta l-am crescut fiindu-i si mama, si prietena, daca are o suparare il ajut, daca are un secret il pastrez, la anii acestia tinerii sunt mai vulnerabili, irascibili uneori, li se pare ca intri in viata lor cu bocancii daca nu le-ai fost prieten de mic! Si eu tocmai asta am incercat sa evit, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat minte si un copil linistit!
Intrebari? multe, mai ales in cazul fetelor, se intreaba daca sunt frumoase, daca vor fi iubite, daca pot sa aiba relatii sexuale la anii lor, se ghandesc la moda si viitorul lor si cate si mai cate!
Trebuie sa te apropii incet, dar sigur, sa devii prietena fiicei tale, nu forta, fii naturala si totul va veni de la sine1Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Of! toti am facut aceeasi geseala, ma crezut ca esti o mamica, scuze, poti vorbi cu fiica ta, si mai laes, sa faceti plimabari impreuna, sa ii povestesti despre adolescenta si visurile tale, si mamica ei se poate apropia si ea, mai ales sa o sfatuiasca, da incercati sa fiti cat mai discreti posibil, nu faceti,, deranj"tinerii se pot simti incatusati daca vad ca nu aveti incredere in ei si gandirea lor, mai multe in privat daca vrei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai stai printre noi.pe la adolescenti, pe la dragoste si sex, familie si relatii. o sa afli mai multe decat crezi despre problemele lor in general. te crucesti. dar sa nu te miri.traim foarte repede.