| HanszmR a întrebat:

Este normal ca sotul sa ii ceara sotiei sa mai slabeasca?

39 răspunsuri:
| ROB3RT89 a răspuns:

Da,nu vad de ce nu ar fi normal!

| Adry05 a răspuns:

Depinde de cum arată soția. pentru doar câteva kilograme în plus nu mi se pare deloc ok, mai ales dacă o face în cât de puțin jignitor. în schimb, dacă e la o greutate care poate fi periculoasă sănătății nu mi se pare nimic rău

| Simpatic a răspuns:

Da, in anumite circumstante.
Ce pare atat de iesit de comun?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Normal, doar ea nu i spune lui sa numai bea? I spune.dar degeaba.

Răspuns utilizator avertizat
suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce nu. Nu e sanatos sa fii gras.

| doctorandus a răspuns (pentru suntserios):

Poate sa-i ceara el. E foarte greu de slabit durabil.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Pai nu e asa, trebuie luat din timp totul, nu asteptat pana cand ai de dat f mult. Mai ales daca ai familie, partener, ai motivatie sa o faci, si este altfel decat cand nu ai motivatie.

Cand nu ai motivatie, esti singur, ai suparari nu prea se poate sa slabesti nici din timp, nici dupa mult timp, asta stiu si este de inteles, dar asta e alt subiect.

| doctorandus a răspuns (pentru Mosotti):

Politisti, profesori, medici, etc. sunt grasi. Familisti, nefamilisti, barbati, femei, nu conteaza.

| Mosotti a răspuns (pentru doctorandus):

Si ce? Daca aia sunt asa, nu trebuie ca si nevasta mea sau prietena sa fie, evident, asta e valabil atat timp cat eu m-as ingriji si as arata bine. Si iar important este daca nu m-ar mai atrage, ca daca ma atrage si asa, e okey, nu am de ce sa-i zic.

Si stiu de ce lumea ajunge asa, nu e neaparat vina lor, au o problema care-i face sa manance mai mult decat trebuie, asta am zis-o peste tot pe unde a fost subiectul, insa daca nu ma mai atragi deloc, aia este, nu e nici vina ta, dar nici a mea.

Se ingrijeste omul daca are motivatie, atat timp cat o facea si inainte, daca nu a putut niciodata, atunci are probleme si nu trebuie condamnat, dar femeile care sa zicem ca inainte aratau bine, si apoi nu, alea mai putin au scuza (si barbatii la fel de fapt). Adica cu alte cuvinte cand vroiau sa fie placuti, puteau sa nu se ingrase. Aia cu probleme nu pot orice ar fi, si ea ar fi fost la fel de supraponderala si cand ar fi luat-o el, iar daca era asa, si el se supara dupa un timp, atunci era el absurd. Dar daca a luat-o slaba si dupa aia nu mai era, atunci practic s-a schimbat persoana, nu mai este cea care atragea, ca nu prea mai atrage, altfel el n-ar fi spus sa slabeasca.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu e nici normal, nici anormal.

| Drimmero a răspuns:

E absolut normal, in primul rand e sanatos si estetic ok pentru ea,, in al 2-lea rand o privesti altfel cand n-are tonaj mare.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Dar este un subiect discutat intre ei. Este ca si cand sotul i-ar cere sotiei sa ii aduca o cana cu apa. Poate sa o faca sau poate sa nu o faca, fara sa se schimbe ceva intre cei doi.

Dar daca sotul vrea exclusiv ca sotia lui sa nu mai fie grasa... si asta este normal. Daca lui nu ii place, doar nu ai vrea ca el sa plece de langa ea asa direct, este bine totusi ca ii spune cum si ce i-ar placea.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Îi poți propune, dar încurajeaz-o, sustine-o, nu o acuza. Crezi că nu a mai încercat?
Slăbiți amândoi, poți încerca și tu să vezi cât e de ușor.winking

| Mosotti a răspuns:

Normal ca e normal, daca ea nu se ingrijeste si trebuie sa i se spuna, i se spune, aia e, ca uneori nu mai atrage si asta este. Daca nu vrea, alta mai atractiva ii poate lua locul. Daca celalalt se ingrijeste, atunci exista pretentia ca si celalalt sa o faca. Daca nu o face, denota lipsa de respect fata de celalalt. Oricum, si daca ajung sa ii zic sa slabeasca, deja nu e okey, dar hai sa zicem ca nu si-a dat seama desi la haine vezi imediat ca ai pus.

Plus ca i-as spune mult mai devreme, nu sa ajunga prea grasa ca sa ii zic, ca sa ii fie f greu sa dea jos. Saptamanal cantar si aia e, asta e valabil si pentru mine, cum apar 1-2-3 kile in plus cum masuri rapid. Nu asteptam sa luam 10 ca sa ne trezim.

Cand cauta parteneri, cum se ingrijesc femeile? Deci se poate. Sa faca mereu asa, cum si barbatul sa faca, evident. Deci trebuie spus! Franc in fata, daca pe barbat il deranjeaza, trebuie spus.
Daca ea se supara, e cam redusa, inseamna ca nu a inteles care e problema, pur si simplu poate sa nu mai atraga, nu e nimic ciudat, si mie daca mi s-ar zice, eu nu m-as supara. Si atunci alta la rand care-si respecta partenerul care repet, se ingrijeste.

| Freya1 a răspuns:

Dacă soțului i se pare ca sotia este prea o limita si ii afecteaza sănătatea poate sa faca in asa fel sa o ajute nu sa ii spune "slăbește ca esti prea grasa". Poate sa înceapă el sa faca cumpărături si mâncare mai sănătoasă, sa faca abonamente la sala, sa ii propună macar in weekenduri sa meargă cu bicicletele sau la plimbări lungi etc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Freya1):

Ba mai bine ii spune adevărul în fața.
Nu mai ușor o lasa, decât să se chinuie sa o transforme? Că sunt o grămadă care arata okey, ar trebui să facă asta cu una care arata deja decent, cine dracu se chinuie sa schimbe un om?

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu,cand iubesti un om nu il lasi pentru ca sa imbolnavit, sau sa modificat fizic din N motive.De început ar trebui verificat daca e sănătoasă, pe urma sa o ajute politicos sa fie ok in primul rand pentru sanatate, pe urma pentru aspect.Dar acum asta depinde, ca in ziua de azi de multe ori la uni bărbați li se par grase daca au 60 de kg.
Sunt femei ce se îngrașă după naștere, din cauza vârstei, în urma unor tratamente sau din gena iar daca sunt respectate si ajutate pot sa ajunga la o formă ok.Eu nu cred ca tie ti-ar conveni după ce ai stat niște ani cu soția ta, i-ai oferit respect, dragoste, ajutor etc sa zică către tine "aaa ai pus un pic de burtica sau ti-a mai căzut din par date dracu ne despratim".

| anonim_4396 a răspuns (pentru Freya1):

"Sunt femei ce se îngrașă după naștere, din cauza vârstei, în urma unor tratamente sau din gena iar daca sunt respectate" - astea sunt niste motive tampite care maschează stresul, daca ai fii zis că sunt stresate as fi înțeles, că multe persoane din cauza stresului se îngrașă, daca ești gravida nu înseamnă că trebuie să mănânci pentru 2, copilul ăla are nevoie de nutrienți să crească nu calorii. Nici vârsta nu e o variantă că sunt copii grași și femei in vârsta ce arata excepțional, da respect, dar ele își respectă soțul daca se ingrasa? Că eu nu prea cred, bărbații tind sa treacă cu vederea chestia asta pentru că iubirea tine mai mult, păi nu prea contează că toată lumea știe că femeile nu pun așa mare importanță pe aspect, ar putea să-i zică chestia asta daca se apuca de baut și nu mai muncește în același timp. Câtă vreme e harnic, de ce să se despartă?

| Freya1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Din nou bărbații au drepturi si femeile nu.Pai uite poate ca pun si ele pret pe aspectul fizic si i se năzare ca vrea sa il lase pentru ca a facut chelie sau burta, cu toata hărnicia lui ei nu ii place si punct nah.Cum rezolvăm atunci problema?
Nu isi respecta sotul daca se îngrașă? Păi sunt femei ce au facut tratamente ca sa poata sa le faca copii si s-au îngrășat din cauze hormonale, sau pur si simplu o dată cu varsta se pune pe ea si un pahar de apa ca mai sunt persoane.Eu nu am văzut sau auzit nicăieri ca daca iti iei bărbat il respecți prin a nu te îngrașă, se poate intampla.Nu zice nimeni sa nu slabesti daca esti gras, dar cand iti faci o relație nu trebuie neaparat sa manânci cat un pui de frica, ca te lasa bărbatul.Tu cand iti iei femeie nu o iei cu riscul ca in timp îmbătrînește, poate pierde un dinte sau se îngrașă? Crezi ca o sa fie perfecta pe veci? Încearcă să remedieze anumite probleme dar e posibil ca o perioadă de timp sa aiba anumite defecte ca e om.

| anonimg a răspuns:

Eu zic că nu este normal ca ea să nu depună eforturi pentru a fi sănătoasă, fără să-i spună cineva asta.
Dar dacă ai ajuns să-i spui ca să slăbească, și mai ales că nu ști cum să faci să-i spui (sau poate că ne întrebi din pricină că ai ajuns la conflict cu ea din cauza asta), atunci este rău.
Într-o familie nu poate să spună nimeni "E corpul meu și fac ce vreau cu el". Ci amândoi au ceva de făcut pentru rezolvarea problemei.
Dacă unul este leneș și puturos într-o datorie, atunci îi va fi și mai ușor să fie și în celelalte îndatoriri; și astfel situația se va agrava până la divorț. Spune-i că lipsa ei de efort nu este sănătoasă nici pentru ea, nici pentru tine, și nici pentru ceilalți oameni.
Mi-e teamă că problema este mai mare de atât, și că dragostea dintre voi s-a răcit. Caută să o faci să te iubească, iubind-o. Rareori oamenii vor rămâne imuni atunci când se vor simți iubiți. Este metoda care nu are efecte secundare și nu va dăuna sănătății relației. Aceasta este deci datoria ta. Dacă ea se plânge că nu este iubită, atunci așa este. Dragostea trebuie deci să fie impulsul oricarei motivații. Tu ca bărbat ești dator ca să veghezi asupra relației voastre, să observi dușmanul care vrea să strice relația și să îl îndepărtezi. Și dacă focul dragostei se stinge, atunci va ataca și dușmanul. Și nu vei fi socotit fără vină.

| Mosotti a răspuns (pentru anonimg):

Asa am zis si eu, daca s-a ajuns sa-i spuna, e nasol. Nu e vb doar de snatatea ei, ca aia e treaba ei, dar respectul pentru celalalt ar spune sa se ingrijeasca. Daca nu, risca sa piarda partenerul, aia este. Da. e posibil sa atraga si mai plina, de exemplu mie imi plac alea mai pline, dar daca pentru x nu mai atrage, e normal sa i se spuna, ca sincer da, nici ea poate nu stie ca nu va mai atrage.

| Celcestietot a răspuns:

Este, dar sa ii fie spus in asa fel incat sa nu se superewinking.

| Frank51 a răspuns:

Este normal sa ii dea acest sfat, nu sa ii ceara.

| aXy99 a răspuns:

Da.

| gemeni6226 a răspuns:

Depinde cit e de grasa. Daca are peste 10 kg peste limita normala atunci da dar numai in interes de sanatate nu pentru ca nu o place asa.Dar daca are doar 3-4 kg in plus nu e in ordine.Eu niciodata nu am fost slaba chiar cand m-am maritat am avut un pic pe mine de toti credeau ca sunt in luna a 3 a de sarcina.Dar sotul o data in viata lui nu m-a pus la punct pentru acest lucru pentru el chiar cu parul zburlit, chiar in trening mereu eram frumoasa.Pentru altceva ma critica sa zicem nu am pus unde trebuie ceva sau am cheltuit un pic mai mult sau ca nu eram la ceva atenta, dar eu ca persoana pentru el eram mereu frumoasa mereu era mindru de mine acest lucru imi accentua des si ma facea sa ma simt mereu iubita si apreciata.

| Endoryus a răspuns:

Daca o face pentru binele ei, da. Nimeni vrea o vacuta langa el.

| Yurisa a răspuns:

Depinde cum o zici si depinde cum arata. Daca are putina burta si solduri mai mari, nu vad motivul. Daca vrei sa arate ca scoasa din reviste, nu e tomcai ok. Sunt standarde nesanatoase si fiecare om e diferit. Daca are o gălăgie de kile cum ar fi peste 90-100 raportat la o inaltime normala, atunci da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar dacă e obeză

am cunoscut tipi care credeau că fete de 50 de kg sunt grase și preferau anorexicele așa că părerile bărbaților nu sunt importante, sunt prea mult modelate de media

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau semi obeza.
Binenteles că poate fii grasa daca are 145.

| GirlOnline81 a răspuns:

In locul soțului, eu as face doua abonamente la sala: unul pe numele meu, celălalt pe numele ei (al soției). Asta ar fi modul meu amabil - elegant, dacă vrei, de a-i spune ca nu îmbrățișez ideea de " am verigheta, adio dieta".

| christine99 a răspuns:

Daca ai o problema, esti obeza chiar e indicat sa-ti ceara, bineinteles exprimandu-se frumos.

| Swae a răspuns:

E urat lol

| Katte a răspuns:

E ok, dar nu prea e frumos deoarece sotul trebuie sa iubeasca sotia asa cum este ea

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Katte):

Una e ca ea e grasuta de felul ei insa are grija de ea samd, alta e daca ea e o v*&a care crapa in ea numa' dulciuri si chipsuri si se plinge ca nu poate slabi.

| Mosotti a răspuns (pentru Katte):

Pai nu este asa, ea de ce sa nu se ingrijeasca daca el o face?! Si asa la batranetele dispare frumusetea, daca si la tinerete nu mai atragem, e grav. Poate omul ala nu mai simte atractie daca ea s-a ingrasat! Nu vad ceva anormal in asta. Iar daca ea stie asta, respectul care este? Sa nu faca nimic? Plus ca si el, daca nu mai atragea, si ea daca vedea unu mai frumos, ii fugeau ochii, dar asta este normal.

| Katte a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Daca e asa, nu trebuie sa taci, da-i in bot?

| Marmelada69 a răspuns:

Pai cum sa nu fie ma draga domnule!
Si eu ii spun sotiei tale sa slabeasca!