| victorita97 a întrebat:

Este normal ca un copil sa aiba grupa sanguina a IV(AB) negativa daca parintii au II (A) si III (B).

Răspuns Câştigător
| lor3nutza a răspuns:

Sigur ca da deoarece grupa sanguina nu depinde de cea a parintilor

Sper ca te-am ajutat funda plsssss

6 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy uite, tata meu avea A2 si mama are B3, eu am AB4, nu e nimic ciudat...tie ti se pare ceva ciudat?
papawave

| IrinaIvashkov a răspuns:

Buna

Este normal, dar de obicei asta se mosteneste, dar nu neaparat de la parinti se poate mosteni si de la strabunici.Dar e naspa cand e negativa deoarece cand o sa fie mare la a doua sarcina exista riscul de o pierde sau a naste un copil cu probleme (in cazul fetelor), dar asta doar la a doua ca la prima niu se intampla nimic

Dar nu`ti fa griji e normal

Succes!

| Eღilia62 a răspuns:

Da,pentru ca se combina intre ele A2 si B3(desi copilul putea sa aiba si A2 sau B3 ).

| DeutzaMyky a răspuns:

Din moment ce parintii au A2 si B3 copilul poate avea A2, B3 sau AB deoarece a luat cromozomul A si cromozomul B din ADN ceea ce a dus la grupa de sange AB.Mama mea de exemplu are 01 iar tatal A1 iar eu am A2 deoarece s-a mostenit factorul 1 de la mama si factorul 2 de la tatabig grin

| thatgirl1993 a răspuns:

Este ceva normal.pentru ca parintii au unul LA cu LA/La/Lb si celalalt LB cu LA/La/Lb si cum copilul mosteneste cate una de la fiecare a luat LA cu LB.

| alina244 a răspuns:

La mine i nfamilie e totsl aiure sa zic asa, adica eu am 0 mama b3, tata a si fratele meu are ab deci na...