anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este OK ca barbatul sa ia numele de familie a sotiei la casatorie, daca ea vrea neaparat asta?

16 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este in regula cum se inteleg sotii, ar trebui ca si sotul sa accepte solicitarea sotiei, altfel numele comun poate fi al celor 2 reunite.

| Liviu a răspuns:

Da e legal, dar nu stiu, ca barbat mi separe aiurea sa ma trec in numele la femeie.Eu ca barbat stalp al familiei care trebuie sa ma ocup cu cele mai grele treburi,si trebuie sa sprijin familia in orice sens, si in orice problema. Daia suntem sexu puternic, nu? Femeile sunt sexu frumos :X. Eu nu as accepta asta.Ias oferi orice vrea ea, mai putin asta, tine de orgoliu barbatesc. laughing

| mona a răspuns:

Este ok [mai ales in ziua de azi], chiar am un prieten care a luat numele sotiei

| antimulte a răspuns:

Nu prea e normal, insa daca se doreste, legea nu interzice. Insa personal vorbind nu prea mi se pare normal.

| Digital112 a răspuns:

Nu,normal ca nu, ce esti tu?

| CataC a răspuns:

Salutari

Este legal, asta ti-o spun cert (numele unuia dintre soti, numele reunite sau pastrarea numelui anterior).

Mai departe daca e OK depinde strict de respectivul, el stie daca e OK sau nu pentru el schimbarea.

Casa de piatra

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, nu are nimic a face. Chiar un unchi al meu a luat numele de familie al sotiei sale si totul e bine si frumos. Nu e absolut nimic in neregula.

Poti de asemenea, sa combini cele doua nume de familie, daca vrei.

Răspuns utilizator avertizat
| diaac a răspuns:

Da, normal. Din cate stiu, va intreaba la starea civila cum vreti sa va cheme ca nume de familie de acum incolo - numele tau, numele ei, combinatie din numele amandurora, va pastrati numele fiecare... Da, eu stiu ca ar fi posibile toate variantele. Dar cel mai bine ar fi sa consulti pe cineva care stie sigur legea, cum ar fi un avocat, notar sau chiar sa mergi la starea civila sa intrebi. Este adevarat ca, la noi, cultural se pastreaza de obicei numele barbatului, iar femeia isi schimba numele. Din punctul meu de vedere, este ok sa faci orice vrei cu numele tau, in limitele legii. Faptul de a fi barbat nu este in functie de numele de familie.

| LucianStroe a răspuns:

Orice este permis de lege (iar lucrul asta e permis) este OK.

| onetwothree a răspuns:

Eu cred ca e ok. Adica cel putin ar trebui sa pastrati ambele nume, si al tau, si al ei. De exemplu, si eu mi-as dori sa imi pastrez numele de familie, dar bineinteles sa il am si pe al sotului. E pacat sa pierd numele de familie, fiindca sunt ultima care ar duce neamul meu mai departe happy

| TheDarkestBeauty a răspuns:

Nu mai suntem in epoca de piatra cand barbatul trebuie urmat in tacere de femeie.Nu vad problema aici.Una este orgoliul alta este iubirea. Daca o iubesti faci sacrificii pentru ea.Si zic "sacrificii" pentru ca asta credeti voi barbatii ca este.Eu personal il vad ca pe un test de incredere.De vreme ce vrei sa faci cununia civila nu vad de ce un aspect atat de minor ar intrerupe asta.

| intrebatorulbreazz a răspuns:

Barbatu-i barbat, eu zic ca nu.