Este total aberanta formularea unei pareri "pro" sau "contra" asupra unui DREPT, consfintit prin lege! Conform articolului 282 din Codul civil, viitori soti au dreptul sa aleaga, prin buna intelegere, ce nume vor purta dupa casatorie---vezi articolul:http://legeaz.net/......casatoriei
Asta e o chestie discutabila in familie nu te opreste nimeni sa iei numele sotiei
Contra.
Atata timp cat esti barbat ar trebui ca femeie sa i-a numele tau de familie, nu invers!
Asa e din generatie in generatie...
Orice este OK daca este legal, si este legal. Acesta este un lucru de discutat intre cei doi. Tot atat de bine pot fiecare sa-si pastreze numele dinainte de casatorie.
Oricare poate lua numele celuilalt, aici e o chestie intre cei 2 si un sentiment care se cheama IUBIRE. Oare numele e important sau sentimentele? Uneori se ia numele de la unul la altul in functie de cat de sonor sau de renumita e familia sau daca cei 2 asa si-au stabilit, insa cred ca desavarsirea unei persoane nu sta in nume ci in calitatile de OM! Iti poti pastra numele insa la putin timp, femeia te lasa sau invers si sigur ca nu te-a lasat pentru numele pe care l-ai purtat ci pentru felul cum te-ai comportat sau calitatea timpului petrecut impreuna! Eu cred ca numele este doar pentru a ne identifica insa ceea ce avem in suflet e cel mai important. Daca esti baiat si te gandesti ca orgoliul masculin e problema, atunci sa stii ca ai pierdut un suflet minunat de langa tine! Filtreaza cu sufletul totul si apoi cu ratiunea, dar cu una fara alta nu alege niciodata! Numai bine!
Nu e așa o mare problema. Adică nimeni nu te întreaba asta e numele tău de familie sau al soției? Cunosc persoane care au făcut treaba asta si nu e o rusine. Asta e o chestie discutabila. Acum e decizia ta.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: