| GrigoreVarlam a întrebat:

Este ok să te rupi complet si dintr-o data de anturajele sau prieteniile de care esti constient că nu iti aduc nimic in bun in viata? In ideea ca iti doresti o schimbare si consideri ca numai asa poti sa reusesti, desi cunosti persoanele respective de ani de zile. Existand si riscul de a fi catalogat arogant ca sa zic asa datorita ignorantei in ceea ce ii priveste. Pentru ca unii din ei, totusi incearca sa mai tina legatura cu mine pe diferite cai, si ii evit oarecum pe cat posibil, iar lor li se pare ciduat acest lucru. Pentru ca nu le-am dar nici prea multe explicatii.

Iar cand vorbesc de rupere inseamna ca am reununtat la Facebook, mi-am schimbat numarul de telefon si nu mai traiesc in Romania de aproape doi ani etc.

Ati avut astfel de momente in viata, cum ati reactionat?!

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu esti de condamnat ca vrei sa te scuturi de cei negativisti, este chiar foarte buna decizia ta.
Din pacate, vine la pachet cu aceasta asa zisa "aroganta", pe care trebuie sa o folosesti ca sa iti ocolesti prietenii nepotriviti.
Pentru inceput, te vei simtii vinovat, dar in timp, vei uita si iti va fi mai bine!
Invoca motive ca: esti foarte ocupat, ca ti-ai mai luat un job, sau ca esti prins cu altele si nu prea mai ai timp de tine. Nu uita: nu trebuie sa dai nimanui socoteala la ceea ce faci si de ce anume faci asa!
Fii politicos, dar rece si cauta scuze non stop, chiar daca isi vor da seama ca ii ocolesti, este problema lor, nu a ta.

12 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Eu tin legatura cu niste cunostinte care au de-a face cu domeniul muncii care il practic, ma simt bine si sant persoane care au peste 30 - 40 de ani. Cel mai mult vorbim telefonic sa ne ajutam cu o firma, o ruta pe unde trebuie sa mergem niste coordonate, parcari unde sa dormim noaptea. Nu mai sant prieteni astazi sa ai doar colegi de munca cu care poti iesi la un gratar, o bere eventual la un club xxx sa mai dai la buci si dupa aia un telefon la servici. FB e bun sa fie pentru ca te poti conecta pe alte situri fara sa mai bagi din nou datele personale

| Adry05 a răspuns:

Daca tu ai simtit sa faci asta, si esti fericit/a cu decizia luata, e foarte ok. E bine sa eliminam oamenii toxici din viata noastra.

| RAY a răspuns:

Foarte bine ai facut, da am avut si momente de genu, trebuie sasi alegi prieteni cu ratiune si rabdare, rar oamenii de calitate in Romania

| T0T a răspuns:

Spune-le că nu mai vrei să vorbești cu ei, fii mai direct, ce naiba.

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns:

Foarte bine. Renuntati la anturaje, astea-s cele mai rele lucruri. Nu drogurile ar trebui interzise ci anturajele.

| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Si de fiecare data cand te prinde politia ca incerci sa te anturezi sa te aresteze rolling on the floor

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Exact. Acu' fara misto, antrurajul este cauza tuturor cailor gresite pe care o iau oamenii in adolescenta. Uneori poate sa-ti distruga viata. Bine, aici tine putin si de tine si de principiile tale de viata (eu am refuzat in permanenta sa stau in anturaje dubioase si am ales mereu prieteni seriosi). Trebuie sa te uiti un pic cine face parte din anturaj si sa eviti anturajele cu membrii proveniti din familii destramate sau familii ''problema''.

| anonim_4396 a răspuns (pentru IzvorulDeIntelepciune):

Mie mi se pare doar o scuza pentru cine nu are tarie de caracter, toti avem posibilitatea de a alege. Daca alegi sa faci ce fac persoanele din grup e vina ta ca esti influentabil, nici varsta si nici anturajul nu-s de vina.
Btw : primul tau raspuns mi-a amintit de un show de stand-up, multumesc laughing

| IzvorulDeIntelepciune a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-i adevarat, ce se-aseamana se-aduna. Daca nu esti ca cei din grupul tau n-ai ce cauta acolo, esti ca nuca in perete.

| anamariarot a răspuns:

Da, eu am avut astfel de momente. Cand prietenii tai "aia buni" te uita daca au intalnit alti oameni noi si apeleaza la tine doar daca au nevoie de ajutor, trebuie sa te debarasezi de ei, cel putin asa a fost in cazul meu. Nu m-am certat cu ei, dar le-am dat de inteles ca nu ii mai vreau in viata mea si usor-usor s-a destabilizat legatura dintre noi, chiar daca nu am recurs la masurile pe care le-ai luat tu.
Initial a fost putin ciudat, dar am judecat lucrurile la rece si am ajuns la concluzia ca asa e cel mai bine. Inca am aceeasi parere

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este foarte ok, nu-i ok sa ai indoieli in privinta asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe vară am văzut că toți prietenii mei pe care îi cunosc de când aveam 2-3 ani (acum am 16) s-au apucat de fumat și băut. Am văzut că nu mai au ce căuta în apropierea mea, așa că de atunci nu le-am mai răspuns nici la telefon, nici la mesaje, nu am mai dat ochii cu ei, nimic. Au trecut 2 luni de când au renunțat să mai încerce să mă contacteze. Trăiesc fericit și liniștit și fără existența lor.
Deci ai făcut o alegere foarte bună să renunți la prieteniile care știai că nu îți sunt de folos.