| andreeaeml1200 a întrebat:

Este posibil ca un cuplu sa nu se mai înteleaga din cauza religiei lor diferite?

24 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Da, exista multe cazuri.
Multe cupluri nu se inteleg si din cauza partidelor politice sau alte idei diferite.

| MarianWLF a răspuns:

Da, am avut o prietena care era pocaita la crestini dupa evanghelie, eu fiind crestin ortodox dar ca orice om, nu prea dadeam pe la biserica, au aparut discutii intre noi, ca nu se casatorii cu mine daca nu sunt pocait, dupa au intrat parintii pe fir, ca vreau sa profit de fiica lor, zici ca era tenelovela de pe acasa, chit ca fost prima mea iubire si i-am oferit totul, nu a fost de ajuns, au fost mai multe, as putea scrie o carte, oricum, nu cred ca e posibil.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este posibil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal. Sunt o groaza de cupluri care pun frica de bătaie veșnică de la un drăcușor mai presus decât iubirea partenerului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da, este posibil. Cu cât religiile lor sunt mai înguste și mai tâmpite, neînțelegerea lor este mai mare. Intr-o casă dintr-un orient îndepărtat, pot fi într-o casă 3 altare pentru 3 zei diferiți, care nu se ceartă între ei. Zei nu se ceartă, și nici locatarii, căci nici unii nici alții nu sunt tâmpiți. Numai pe la noi religia mea e mai adevărată ca a ta și dacă nu crezi ca mine, nu vei fi mântuit, iadul te paște.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru sadrian46):

laughing Cea mai ingusta religie e ateismul.

| suntserios a răspuns (pentru Gabrielll3):

Ce gluma... slabă.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru suntserios):

Nu e gluma, e realitate. happy Pai ateii sunt obligati de religia lor sa spuna ca ratiunea si moralitatea sunt rezultatul interactiunii intamplatoare a atomilor si moleculelor adica materia poate crea lucruri imateriale.

| sadrian46 a răspuns (pentru Gabrielll3):

Nu este religie.

| dullcat a răspuns:

De obicei o parte se converteste la cealalta, altfel se lasa cu certuri si dispute.

| Frank51 a răspuns:

Dacă cei 2 au religii diferite, nici nu se pot căsătorii religios decât dacă unul dintre ei trece la religia celuilalt.

| Hyperion7 a răspuns:

Da

| Marius22222222222 a răspuns:

Da

| LaviniuA a răspuns:

Cred ca se poate, chiar daca au aceeasi religie laughing De exemplu unu e habotnic, celalalt nu.
- Ce faci, vrei sa speli? E sarbatoare!
- Aaa da... iar nu pot spala si trebuie sa port haine jegoase.

| andreeaeml1200 explică (pentru LaviniuA):

Hahaha laughing laughing laughing

| Gabrielll3 a răspuns (pentru LaviniuA):

Dar de unde ai scos-o pe asta, te-ai gandit mult? Cand o sa-ti fete mintea sa-mi dai si mie un pui. laughing

| Sistemulxxl a răspuns:

Da.

| Drake21 a răspuns:

Faci si tu ca ungurii : dumnezeul nostru al ungurilor nu al romanilor ajuta aceasta relatie rolling on the floor

| Smmo a răspuns:

Nici nu prea au cum sa se inteleaga, decat daca traiesc mai mult separat - si atunci sunt cuplu doar cu numele sau nu sunt practicanti. De exemplu daca unul este catolic si la catolici astazi sunt Floriile, iar celalalt este ortodox si la ortodocsi este Pastele sau invers, cum isi iau concediu, cum sarbatoresc, ce sarbatoresc, la ce biserica se duc? Daca unul este catolic va tine posturile doar fara carne, in timp ce ortodoxul va tine postul si fara oua, lactate. Pot aparea discutii si pe teme culinare, si in privinta concediilor... In timp, vor renunta, unul sau amandoi sa mai tina sarbatorile, sa mai mearga la biserica. Iar daca la crestini este asa complicat, ce sa mai zic de restul.

Dar aceste persoane stau impreuna din motive lumesti, din anumite interese, au facut acest pas ignorand de la inceput religia in care au fost botezati si au crescut, pentru ca daca nu o ignorau nu erau impreuna.

In plus, dupa un timp cuplurile isi cauta pricina din orice, trece amorul si fiorul si se impiedica de toate, in loc sa fie uniti si sa se ajute, se haraie, se descurajeaza si se storc de puteri unii pe altii, iar asta este cel mai trist lucru, pentru ca indiferent de religie, important e sa fii om bun.

| nevermind1234 a răspuns:

Religia e cea mai stupidă invenție omenească... dar da. există oameni suficient de încuiați încât să rateze marea iubire pentru niște temeri nefondate, bazate pe niște cărți de adormit copiii(a se citi"intelectul")

| Gabrielll3 a răspuns:

Ce cauta impreuna stiind ca au religii diferite( adica viziuni diferite asupra realitatii)?

| Pikmin a răspuns:

Religia nu ar trebui să conteze într-o relație, nu inteleg de ce oamenilor le pasă atât de mult in credința altora. Tu crezi in ce vrei, eu cred in ce vreau, simplu

| Xexexexexer a răspuns:

Da, daca unul e sanatos la cap si altul incepe sa vada ingeri prin casa, evident ca nu mai au cum sa se inteleaga.

| Gabrielll3 a răspuns (pentru Xexexexexer):

Haha, pai daca un simplu mouse nu e vazut de windows daca nu se instaleaza driverul, nu ti-a trecut prin cap ca poate "sanatosul" nu are driverul instalat si de aia nu vede ingeri?