De ce ești dependentă de o iluzie? "Vârsta nu contează", dar contează când nu este iubire. Nu se va muta cu tine. S-a atașat de tine (poți pleca când vrei). N-ai pe nimeni, așa că încerci să 'tragi' cât mai mult de această relație. Nu se va schimba la 50 de ani, doar pentru că îi spui tu. Oamenii nu se schimbă, ei arată ce pot și cine sunt cu adevărat. Îți lipsește familia? Simți nevoia să fi protejată, ocrotită, în siguranță? Simți nevoia să aparți cuiva, unui loc? Între voi nu este iubire. Este atașare și obișnuință. Este un om care ține cont de părerea mamei (băiețelul mami). De ce îți limitezi viața? Nu poți evolua? Ai fi fericită dacă ți-ar îndeplini dorințele (mai mult sex, mutatul în același casă, etc)? Ai fi fericită că îți oferă un caracter corespunzător cerințelor și nevoilor tale? Ți-ai pus întrebarea de ce îl iubești? Iubești momente/ întâmplările cu el (ce-ți oferă)? Omul face ce simte. Se comportă așa în relație pentru că așa simte. Aveți acea 'chimie', acele sentimente intense și profunde? Îl iubești tot sau nu, nu pe bucăți (nu-mi place că nu face asta, dar îmi place că face asta). Pune-ți ordine în gânduri. Scrie pe o hârtie ce-ai vrea tu de la tine, unde vrei să ajungi, ce ai vrea să faci în viață. Nu-ți compromite viața. Încearcă să vorbești cu alți oameni (de la servici), fă-ți prieteni. Nu deveni dependentă de un 'personaj', nu încerca să-l schimbi în 'robotul viselor tale'. Dragostea nu-i o afacere. Nu încerca să remediezi ceva. Încearcă să te înconjori de oameni care te prețuiesc și apreciază. Nu-ți face complimente, pentru că nu simte. Idiferent de ce-ai face n-o să-i stârnești interes. La vârsta lui vrea să fie 'liniștit', nu să-ți acorde atenție ție. Fericirea nu este ceva trecător. Fericirea este în interiorul fiecăruia. Încearcă să te dezvolți/ evoluezi. Fă ce simți.
Am fost la psiholog ieri asa cum am spus mai sus ca aveam programata o sedinta de consiliere de cuplu, a spus cam ce scrii tu aici, acolo el a spus ca ma iubeste, dar sincer mie nu im parea credibil... a promis acolo ca incepem cu foaie noua, astazi am petrecut o zi minunata impreuna ( ca doi amici ) ...este foarte dureros dar cred ca ai dreptate, serviciul meu este de asa natura ca nu pot face prieteni acolo, lucrez de acasa.
Suferința și experiența ne maturizează. Este foarte greu, dar dacă nu ești fericită și nu te simți iubită, mergi mai departe. Încearcă să iei partea pozitivă și constructivă. Încearcă să interacționezi și cu alți oameni, nu să fie el, singurul om prioritar din viața ta. Nu-ți construi viața în jurul unui om, atunci când va pleca vei fi 'pierdută'. Ai grijă la aparențe. Cuvintele n-au valoare dacă tu nu le simți și persoana care ți le spune nu simte nimic. O relație nu se poate schimba de la monotonie/ rutină la ceva palpitant. Este sau nu este. O relație nu se 'repară' cu un 'te iubesc' și cu câteva zile pretrecute minunat. Este dureros, dar încearcă să nu rămâi blocată într-un moment care nu-ți aduce nimic pozitiv.
Nimic, e clar ca nu mai simte nimic pentru tine.
Nu inteleg de ce mai stai daca iti arata clar ca nu te mai vrea in viata lui.
Cand iubesti, iubesti neconditionat nu pentru.ca esti iubit inapoi ci pur si simplu iubesti, da stiu este o prostie.
Da stiu ce zici dar trebuie sa-ti pastrezi totusi si o ratiune si sa-ti dai seama ca nu are rost sa-ti pierzi timpul langa un om sau gandindu-te la un om care nu mai da 2 bani pe tine.
Stiu si eu cum s simte acest tip de iubire, l-am experimentat dar am avut puterea sa plec in momentul in care nu m-am mai simtit dorita si mi-a fost mult mai bine dupa.
E dificilă situația, şi dureroasă. Se simte disperarea cu care nu vrei să-l pierzi, însă ştii, dacă iubești un om, nu l-ai suna din jumătate în jumătate, ci pur şi simplu l-ai vrea mereu lângă tine. Lucru care din partea lui, din câte spui tu, nu există. Ești sigură că nu trece printr-o perioadă dificilă? Dacă vorbiți atât de rar, posibil să fi intervenit ceva în viața lui şi să-l schimbe.
Sper să fii în regulă, indiferent de alegerea pe care o vei face, să mai stai sau nu lângă el.
In primul rand, incearca sa te calmezi, ca sa te gandesti rational la aceasta problema.
Exista 2 variante:
1) El este o persoana mai rece, mai distanta, mai atasata de mama lui. Totusi, ar trebui sa porti o discutie sincera cu el, doar voi doi, si sa ii explici ca tu simti nevoia ca el sa iti arate mai mult ca ii pasa, chiar si cu gesturi mici, nu neaparat cadouri: un mesaj de buna dimineata/noapte buna, un pupic, un compliment, o mangaiere, chestii de genul. Apoi sa ii explici ca relatia aceasta este intre voi doi si ATAT, mama lui nu ar trebui sa ii influenteze actiunile si sentimentele din relatia voastra, iar ea ar trebui sa realizeze ca, desi poate nu te place ea, fiul ei simte ceva mai profund pentru tine si sa isi ascunda nemultumirile macar de dragul lui. Legat de dragoste, trebuie sa ii spui ca ea trebuie sa fie ceva personal, sa iti satisfaci partenerul si el, la randul lui, sa te satisfaca pe tine. Te-ai gandit ca poate nu sunteti compatibili sexual? Adica poate tu simti nevoia sa faci dragoste mai des, iar el nu.
2) Poate ca nu mai simte nevoia sa continue relatia. Oricat de dureros ar fi, trebuie sa vorbesti cu el si despre acest subiect, pentru ca, dupa cum se stie, comunicarea este esentiala intr-o relatie. Daca el va confirma aceasta ipoteza, va trebui sa ii respecti decizia, iar in viitor o sa gasesti pe cineva care o sa te faca mai fericita, deoarece fiecare om merita sa se simta fericit si bine in relatia lui! Bafta si o zi buna!
Multumesc ca ai scris si ca ai citit ce am scris. 1 Am vb. cu el si promite ca se schimba, dar nimic, 2. l-am intrebat direct daca vrea sa o terminam si a zis ca NU. dar cand am spus ca plec inapoi la mures a spus DACA ASA VREI TU... nu mai stiu ce sa cred.
Pentru nimic! Stii cum vine, actiunile conteaza mai mult decat vorbele. Degeaba el spune ca nu vrea sa va despartiti, daca are un comportament ignorant si distant. Probabil ii vine greu sa va despartiti pentru ca s-a obisnuit sa aiba o persoana ca tine alaturi de el, o persoana mai atasata. Totusi, trebuie sa stii ce e mai bine pentru tine si sa privesti situatia obiectiv, ca si cum ar fi din perspectiva altei persoane.
O sa fie totul bine!
anonim_4396 întreabă: