| Sara2 a întrebat:

Eu lucrez în ture. În zilele mele libere, mai lucrez aparte de jobul meu. Am o colegă de muncă care face la fel ca mine. În tura ei de muncă și-a planificat un ciubuc, și eu la fel, dar nu era tura mea din planificarea lunara, era tura ei, decî oficial aveam liber. Șefu mi-a zis să vin în locul ei, că ea are treabă, eu știad exact ce "treabă" are. I-am explicat frumos că nu pot, deoarece în timpul liber îmi mai planific și eu alte treburi. Și el mi-a cerut justificare, dar i-am zis că nu aș dori să-i dau detalii de viața mea. Ea acum e dușmănoasă și se poarta urât cu mine. Credeți că am greșit cu ceva?

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Tu nu ai gresit cu nimic.
Acum depinde cat era de „importanta" colega fata de seful ei.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Daca te a rugat seful era corect si cinstit sa te supui si sa mergi deoarece si tu o sa ai nevoie vreodata de ajutorul colegei tale, acum seful te poate concedia deoarece ne avand un motiv temeinic ai refuzat sa i faci sefului pe plac doar nu mergi gratis, el te plăteste pentru asta, dar daca tu ai asa de multi bani încît l ai refuzat pe sef treaba ta, era ziua ta libera dar a intervenit ceva ne prevazut pentru seful tau degeaba tu stii ce facea colega ta, trebuia sa i spui sefului ce face colega ta, asa l ai lasat pe seful cu dubii, el ti a cerut justificare si tu i ai spus ca nu doresti sa i dai detalii despre viata ta.

| Freya1 a răspuns:

Nu e corect sa se comporte urat cu tine atâta timp cât tu îți faci treaba, nu întârzii, nu faci gafe și nu ii deranjezi cu nimic.
Acum, nu poți a schimbi cu nimic comportamentul lor fata de tine.Dar poți sa îl ignori și în caz ca se umple paharul sa demisionezi.Că să depui plângeri și din astea (cum ar fi corect) durează și cine știe dacă rezolvi mare brânză.

| carevaescu a răspuns:

Teoretic, nu ai gresit cu nimic.
Moralmente, daca puteai sa ajuti, ar fi fost de apreciat. Daca nu, nu ai de ce sa te stresezi.

| SingleForOne a răspuns:

Nu ai greșit cu nimic, dar dânsa trebuia să discute cu tine despre acest lucru, știind că automat ai fi tu în locul ei, dar acest lucru cu câteva zile înainte.
Dar, șeful, de ce să-ți ceară ție justificare dacă nu-i cere ei justificare, ea fiind cea care și-a permis să-și i-a liber?

Este ironic cum majoritatea situațiilor sociale se întoarce împotriva angajaților. După cum au răspuns și ceilalți useri, mi se pare incredibil faptul că sunt de acord cu acest lucru, iar șeful să-ți ceară justificare ție, dar ei nu, dar tu să fii forțată să accepți.

| SingleForOne a răspuns:

Ar trebui să verifici ce-ți cere în contract și în codul muncii. Dacă se mai repetă, iar șeful nu cade de comun acord cu tine, în cele din urmă, faci o raportare la ITM.