anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu nu am vocabular dezvoltat cum trebuie, am ganduri blurate, confuze uneori, ideile intr-o conversatie vin greu. Imi e greu sa socializez si aproape imposibil sa leg o prietenie, chiar si una mai distanta. Nu ma cauta nimeni, nu contez pentru nimeni, nu interesez pe nimeni.

Cum pot sa fiu mai sociabil?

Răspuns Apreciat de Editori
| ancaval a răspuns:

Hmmm. Ar trebui să vorbești cu persoane cu care te potrivești tu, și NU cu persoane diferite de tine.
De obicei, noi oamenii, căutăm compania unora și ignorăm cealaltă parte. Și dacă nu primim atenția mult așteptată, suntem dezamăgiți.

Nu e bine să fii retras, societatea cere mult curaj, dacă vrei să fii înconjurat de oameni. Vezi că și cu oamenii NU e prea bine, o să te dezamăgească mulți, că așa e lumea.

Deci da, caută oameni ca tine, prinde curaj și cunoașteți-vă. E foarte greu, o să ai multe nereușite, dar vine el și succesul. Ăsta-i ca un blocaj, nu poți nici cum să ieși din starea asta, și te înțeleg. Trebuie să te trezești, într-o dimineață cu REGULI, și să zici: "gata, azi fac tot ce mi-e mie cel mai frică", "azi vorbesc cu toți oamenii pe care-i întâlnesc", "azi, oricâți m-ar ignora, eu tot încerc să vorbesc", " și dacă sunt ignorat, ce? n-are nimic", "într-o zi, cineva, tot o să mă asculte", azi, orice ar fi, eu o să fiu bine dispus". Încearcă să respecți regulile care ți le-ai făcut. Obligatoriu.

| YuliaNNN a răspuns:

Nu ma cunosc pe mine in cazul de fata. Nu stiu ce caut pe Pamant.
Cat despre prietena nici vorba pana acu... putine mi-au placut vreodata

| ancaval a răspuns:

Fă cum am spus eu mai sus, dacă dorești, dacă nu...

4 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Ca sa ai un vocabular bine dezvoltat trebuie sa citesti mult, multe carti, sa te documentezi, sa lasi manelele si timpul pierdut eventual jocurile video. Socializarea nu inseamna doar a fi inteligent sau a citi mult, este mult mai mult, conteaza cum o faci si cu cine.
Nu toti cei care sunt sociabili sunt si culti sau cititi, fiecare patura de oameni cu felul lor, tu trebuie sa-i gasesti in primul rand pe cei cu care ai ceva in comun, uneori ca sa ai ceva in comun trebuie sa iti creezi oportunitati, adica cei care stau in casa normal ca nu sunt sociabili, dar pot deveni, pot merge la cursuri de dans, pot face sala, inot pot merge la biblioteca sau mai stiu in ce locuri, sa faca anumite cursuri de perfectionare, si in toate aceste locuri se pot lega prietenii si nu numai.

| YuliaNNN a răspuns (pentru Simpatic):

Sunt complet nesociabil din frica de a vorbi cu oamenii...

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns:

Sunt oameni care te-ar aprecia. Si fara sa lungesc discutia si sa o iau pe ocolite, iti zic ca pe acestia ii gasesti la biserica adventista de ziua saptea din localitatea ta. Trebuie sa fie si tineri acolo care se vor bucura sa faci parte din grupul lor. Ei nu tin cont de dificultatile vreunuia, nici de starea sociala sau financiara, si nici de studii sau gradul de cultura.
Acolo chiar si adultii se vor bucura sa intre in vorba cu tine. Te vor face sa te simti bine si te vor ajuta sa te dezvolti; acesta este singurul lor interes: sa te simti bine.
Biserica adventista este un loc unde oamenii se pot dezvolta; este poate pentru cei mai multi singurul loc si singura oportunitate si ocazie in care oamenii se pot dezvolta si unde toti sunt tratati cu egalitate. Este singurul loc in care fiecare om individual poate spune in adancul sufletului sau ca acolo este casa lui Dumnezeu, si ca El este prezent acolo.
Rareori exista cazuri -sau chiar deloc- in care conducerea scolii -sau dirigintii- isi incurajeaza elevii si ii invata ca ei sa fie prieteni intre ei cu adevarat. Omenirea este bolnava de egoism, de interesul propriu; si cel mai rau este ca nici nu stie acest lucru. Si dupa ce ca aceasta este asa cum este, va rade de acei oameni sinceri care intra pe portile bisericii.
Oamenii au fost creati cu nevoia de socializare. Lumea socializeaza si ea in spiritul ei; dar nu toti oamenii au spiritul acestei lumi. Putini sunt aceia care cauta ceva mai bun, mai nobil, mai curat, mai inalt, mai sfant. Daca ei vor urma indemnurile acestei tinte nobile si nu le vor suprima, vor gasi mai mult decat ceea ce cautau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un vocabular dezvoltat nu are o legatura directa cu sociabilitatea ori cu o prietenie stransa. La faza cu vocabularul: citeste, noteaza-ti cuvintele noi aflate, intelege-le sensul/sensurile si utilizeaza-le cat mai mult. Iar la faza cu sociabilitatea: daca iti place sa scrii, sa canti, te uiti la vreun serial sau iti place un anumit tip de gen literar, expune-ti toate pasiunile si deschide-te. O sa gasesti pe cineva care o sa aiba lucruri in comun cu tine si ati putea dezvolta in timp o relatie de prietenie.