Discuti cu ea! Spune ce te doare.
Cauta subiect de discutie.Fa ceva nou cu ea!
Vorbeste cu ea despre acest lucru sigur va intelege si se vor rezolva lucrurile.Succes
Vazusem o reclama sau un film cu asa ceva. ( nu mai stiu exact)
Era un baiat mic de vreo 6 ani, care il intreaba pe tatal lui cat castiga intr-o ora. acesta ii spune ca 40 $. Dupa 5 min se duce iar la tatal sau si ii cere imprumut 20 $, la care tatal se enerveaza, dar pana la urma ii da. dupa ce ia banii, il ia de mana, il duce la el in camera, mai pune inca 20 $ din pusculita (facand suma de 40 $) si ii da banii lui, spunand ca ar vrea sa petreaca o ora cu el... mi s-a parut dureros. Incearca sa faci si tu ceva asemanator. Sun-o si vorbeste cu ea! Fa-o sa o doara!
Pai daca sta la telefon in interes de serviciu, crezi ca ii face placere? Da' poate nu are incotro...
Nu vad de ce ar fi relatia cu mama ta rea doar pentru ca ea sta la telefon...
Si daca chiar relatia este rea, nu cred ca asta este motivul principal, asta e ceea ce te doare pe tine...
Probabil ca aveti alte probleme, iar mama ta este o persoana orgolioasa si nu este dispusa sa faca primul pas. Ca parinte, dupa ce te-a ingrijit cat ai fost mica, cu siguranta asteapta acum sa ii faci tu viata mai usoara. Incearca sa o surprinzi: sa ii prepari o cafea sau ceva ce ii place, sa o atragi intr-o discutie sau sa o chemi cu tine in oras. Singura cale de a face o persoana sa petreaca timp cu tine este sa ii demonstrezi ca poti sa fii o companie placuta. Imbufnandu-te, o vei indeparta pentru ca fecare om cauta un zambet la ceilalti, si nu reprosuri. Sper sa-ti fie de folos.
Incearca si discuta c ea poate dupa cateva lacrimi o sa inteleaga ca nu perece foarte mult timp cu tine... Poti sa perecei o zi cu ea sa mergeti la cumparaturi impreuna sau sa ai o zi cu ea in care sa ii spui tot ce te doare tot ce te framanta ...Incearca si spune-i '' ca nu prea comunica cu tine si asta ne va afecta relatia mama fica ''
Baftaa in rezolvarea problemei
Daca nu vorbesti cu ea nu are de unde sa stie ca pe tine te deranjeaza asa mult faptul ca vorbeste mult la telefon
Dă-i telefon și spune-i lucrurile astea. Vorbesc foarte serios!
Eventual chiar poți să-ncepi conversația la modul: „te-am sunat ca să-ți spun astea pentru că doar dacă vin pe terenul tău mă auzi și pe mine". Și oricum, per ansamblu vorbește calm.
Dacă nu e bătută-n cap, ar trebui să priceapă instant.
Dacă tot nu pricepe, poate e cazul să te resemnezi că ai și tu (la fel ca mulți oameni din lume) o mamă căzută-n freză.
Succes!