Sunt doar amenintari. Conform noului Cod civil copilul este incredintat ambilor parinti, care au aceleasi drepturi si obligatii dar domiciliul se stabileste numai la unul dintre parinti.
Nici o prevedere legala nu-ti interzice sa-ti refaci viata si aceasta nu constituie un motiv pentru schimbarea domiciliului minorului, daca are conditii bune la tine.
Totusi, cred ca ar fi bine sa te abtii de la legaturi prea stranse cu acel barbat si sa nu te afisezi prea mult cu el, pana la obtinerea hotararii definitive si irevocabile. Faptul ar putea fi speculat de sot, in detrimentul tau. Numai bine!
Eu sper să ți-l și ia și sper să speculeze comportamentul tău în instanță fostul tău soț.
Dacă aș fi judecător, i-aș da câștig de cauză dacă ar pune problema așa: „Ce fel de mamă bună poți fi dacă tu nici măcar n-ai terminat cu divorțul cu mine și tu deja ești cu altul? Asta era marea ta grijă, să mergi la altul, nu copilul - prin urmare copilul trebuie să ajungă la mine (la tată)" - Dacă va pune problema așa și mai și demonstrează că are condiții mai bune decât la tine - te-a bătut în instanță.
Și eu sper să se întâmple asta, având în vedere că 96% din custodii sunt câștigate de mame - în cea mai mare parte din cazuri custodia fiind acordată nemeritat.
Mult succes fostului tău soț!
Sunt de acord cu tine pentru ca si baiatul meu a dorit sa ia copilu si instanta i l a intredintat ei si mai mult nu i a cordat program de vizita decit la domiciliul ei. de ce? ea insa doreste numai pensia alimentara dar copilul sa nu aiba relatie cu tatal./Mai mult l a reclamat la politie pentru ca si a permis sa mearga la gradinita sa se intereseze de evolutia copilului. Daca plateste pensie are aceleasi drepturi ambii parinti.Acum s a judecat recursul si i s a aprobat cererea de vizita cu executie. Spaer ca am reusit sa facem ceva.Nu a venit hotarirea sa putem pune in aplicare cu executorul. Avem de asteptat,, 30 de zile. abia astept sa putem vedea copilul daca nu va face,, razboi [ea] si sa influenteze copilul sa nu vrea la tata desi era atasata de el. dar avind in vedere ca nu a putut sa o vasa o perioada. Vom vedea ce se va intimpla.Noi dorim sa o luam sub intretinere pentru ca situatia noastra este ff buna fata de ea. Avem proprietat, si tot ce este necesar unui copil sa se poata dezvolata corespunzator. Dece legile sunt asa in ROMANIA? de ce numai mama are drepturi si TATA nu?/
Imi pare rău că ești în divorț. Cred că întotdeauna cele mai multe șanse de a avea o căsnicie bună sunt la prima. Nu cred că merită să sfâșii inima unui copil pentru iluzia unei idile mai intense.Peste câtiva ani e foarte probabil să ajugi în aceeași plictiseala care probabil te face să divorțezi prima dată, dacă nu investești într-o relație.Mai bine luptă pentru ca copilul tău să aibă o famile de care să se bucure.
Daca legea iti da tie copilul si dupa divort tu iti refaci viata el nu are cum sa il ia. Chiar daca ai avea o relatie numai de prietenie cu un barbat el nu va crede asta si va intelege cu totul altfel relatia ta. Depinde cine primeste custodia copilului ca daca o primesti tu nu are ce face.
Daca esti in divort probabil ca ai un avocat, care te va invata cum sa scapi de vechiul sot.
Buna,din punct de vedere legal nu imi permit sa imi dau cu parerea, deoarece nu am cunostinte in acest domneniu.Insa,din punct de vedere psihologic ar trebui sa fi atenta la comportamentul sotului tau fata de tine si fata de copil.Adica,sa iti iei masuri de precautie.
O astfel de apropiere cu un alt barbat in viziunea lui ar putea insemna tradare, sfidare, ignorare, razbunare fata de el, astfel ducandu-si la capat amenintarea.
Decizia iti apartine.