| ChitogeKirasaki a întrebat:

Eu si familia mea ne-am mutat in Germania recent. Mi-e imi este dor de casa iar noaptea plang uneori, ca sa nu ma vada parintii... Ce ar trebui sa fac sa trec peste

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Nimic, sa te bucuri de oportunitatea minunata care ti-a fost oferita. Ai sansa sa vezi si sa traiesti intr-o cultura diferita, sansa la un job muuuult mai bine platit decat in Romania.
Ce te nemultumeste mai exact? Prieteni o sa-ti faci si aici daca iti dai interesul si esti deschisa.
Esti cam imatur/imatura daca ai sansa asta la care multi viseaza si totusi tu plangi.

| MihaelaDart a răspuns:

Te inteleg prea bine si sincer este foarte greu. Incearca sa vezi si partea frumoasa a acestei tari si nu uita de momentele petrecute din Romania, asta te va face sa te tii tare pe tine insuti si sa infrunti aceste dureri.

Mergi la scoala, invata limba, deschideti inima si fa-ti prieteni de orice natie, iesi in oras, mergi cu ai tai in weekend la plimbare prin imprejurimi si bineinteles ca ai tai cand vor avea concediu vor ajunge si in Romania sa-ti vezi prietenii.

Orice inceput este greu in viata, desi Dumnezeu ne da aceasta viata sa o putem razbate singuri. Daca esti ambitios vei trece peste tot. Daca ai sufletul plin de negativism, psihicul tau va ceda in cele din urma si te vei "inunda" in lacrimi.

Intra pe grupuri cu romani din Germania sau cauta pe Facebook grupuri cu adolescenti din Germania si poate iti gasesti prietene din localitatea unde locuiesti pentru a iesi la un suc, o plimbare, la piscina etc... si sa uiti de problemele care te framanta. Mai degraba la tine e... ti-e dor de prietenii din Romania si esti trista ca acolo unde esti nu ai inca prieteni. Daca esti ambitioasa si rabdatoare, toate astea vor veni cand nu te astepti.

Fruntea sus si fii tare pe tine! Germania e o tara frumoasa si trebuie sa vezi si partea plina a paharului!

Succes!

| AFR81 a răspuns:

O sa te obisnuiesti cu timpul. Facandu-ti prieteni acolo si invatand limba, vei lasa in urma amintirile de acasa.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Astia din Ro plang pentru ca trebuie sa stea aici si nu pot pleca in Germania...

| UnBroken2016 a răspuns:

Esti mic si naiv, o sa le pupi picioarele peste cativa ani pentru asta.

| seth2016 a răspuns:

Ai incercat sa cauti un grup de suport?

Incearca la Emotions Anonymous: http://www.ea-selbsthilfe.net/meetings/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Eu am 16 ani și trăiesc cu părinții în Germania de 3 ani. În 7 luni am învățat limba PERFECT. Mi-am făcut prieteni mulți, am deja iubita care e de aici. La început am fost ca și tine, dar m-am obișnuit în 2 săptămâni. Stai liniștit, dacă înveți limba o sa te simți ca și în vacanta, sau ca și acasa. În primele zile uita-te pe internet și învață germana. Eu am făcut 6 luni curs de germana, și o luna am învățat acasă. După aceea am observat unde am ajuns. Germana perfect, dar nu a fost ușor. Dacă te străduiești nu îți va fi greu deloc. Cum am reușit eu, așa vei reuși și tu. Mult noroc!

| MorganaM a răspuns:

Casa e locul i ncare te simti tu cel mai bine, nu unde ai crescut neaparat. eu cred ca in Germania o vei duce mai bine si nu vei avea probleme finaciare. happy

| indragostitanoua a răspuns:

Acasa e acolo unde tie inima!♥ Stiu cum e dorul de casa. Am fost si eu plecata 5 luni in vacanta si parintii vroiau sa ramanem difinitiv. Numai puteam de dor, acolo nu era acasa. Ar trebui sq le sp parintilor tai pote o sa te trimita inapoi sa stai la bunici sau la o ruda. Nu ai cum sa te obisnuiesti. Te pup.