anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu si iubitul meu avem 10 ani de relație, iar in timpul asta nu ma cerut in căsătorie.
Nu ma intereseaza nunta propriu zisa, sau un inel de mii de euro.Ci pur si simplu gestul in sine pe care nu il face.Eu nu i-am spus nimic o perioadă lungă de timp, iar după am batut apropouri subtile de care ori nu s-a prins ori nu a vrut sa se prindă si tot nimic până la un moment dat, când m-am enervat deja pentru ca tot cheltuim bani pe rahaturi fara o vacanta sau o surpriză si i-am spus daca nu are de gând de un 300 de lei sa ia un rahat de inel moment în care s-a schimbat la față.
Stiu ca poate nu am procedat corect ca i-am spus că vreau asta, si probabil multi ve-ti considera ca il constrâng.Dar sunt totusi 10 ani si eu nu stiu nimic concret.
Acum tot vorbeste de chestia asta cu mine, ca nu stie cum sa imi faca surpriza si mi se pare total aiurea sa vorbeasca asta cu mine.Asteptam lucrul asta ca si o surpriză ce sa ma emoționeze, iar acum simt din moment în moment ca o sa faca lucrul asta si nu ma mai misca cu nimic.
Am o stare aiurea si am senzatia ca acum nu ma mai bucura si încântă ideea, ci pur si simplu astept inelul ca si o pereche de blugi pe care eu ii stiu si i-am ales cumpărati de pe net.

Ce sa fac in privinta asta?

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Casatoria e ca un contract de munca, cand nu tine se desface. Noi stim ca barbati ca sa ne casatorim putem intampina necazuri mai multe chestii si batai de cap, asa cand stam in relatie alta e viata cel putin nu costa nimic cand se produce despartirea (daca tine bine pentru aia care rezista)

| AnemonaP a răspuns:

Spune-i și lui ceea ce simți. Tot ceea ce ai pe suflet. Comunicarea este cheia întotdeauna. Spune-i că acest lucru poate să mai aștepte, pentru că vrei să fii surprinsă. Trebuie să te înțeleagă.
Până la urmă, dacă nu te mișcă acest gest, este posibil să nu-ți mai dorești lucrul ăsta, pentru că l-ai așteptat mult prea mult.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa ii zici exact acelste lucruri. Ar trebui sa stie la ce te gandesti. Sigur ar trebui sa te inteleaga.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Da-o papucii. Spre binele lui. Daca dupa 10 ani vrei sa il prinzi de oo cu un jeg de inel, mai bine lasa-l in treaba lui. Serios. Absenta inelului ala ar trebui sa va faca pe amindoi sa munciti mai mult pentru a tine relatia asta pe linia de plutire, dar mie imi miroase a o relatie din inertie/obisnuinta in care nu mai e mare lucru decat orgolii personale...

| Catrice a răspuns:

Iubit? Prieten cu beneficii poatehee hee

| Lioana a răspuns:

Crezi ca daca i-ai spus ce vrei, el gata o sa se conformeze si va face cererea? Nu poti fi sigură ca o va face. Ai pus presiune pe el, i-ai spus ce vrei si i-ai spus-o ca un repros ceea ce l-a facut sa se simta prost. Acum daca discuta despre asta afla-i opinia, afla ce crede despre casatorie, despre casatoria cu tine. Vrea asta? Barbatilor le e cam frica de însurătoare.
E posibil sa nu vrea si incearca sa afle cat e de important pentru tine. Sau daca ideea casatoriei nu l-a speriat, e posibil ca si el sa simta ca e siurea sa faca cererea, la cererea ta si poate nu o va face acum. Poate ca va astepta un moment potrivit daca chiar vrea sa faca pasul.
Asa ca daca o face, eu zic sa te bucuri din toata inima de propunere si sa-l strangi in brate ca sa faci momentul perfect. Te simti in stare de o reactie frumoasa?

| Lukasssz a răspuns:

De ce, daca va casatoriti va iubiti mai mult? Sau cum?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Aveti drepturi si le aveti degeaba. Cere-l tu, mare branza.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Ți-ai irosit 10 ani din viață alături de o persoană care nu s-a gândit decât la propriul bine.Ați ajuns să vă obișnuiți așa,fiindcă nu trebuia să treacă atâta timp. Dacă el,bărbatul la o lună de zile de când se bagă în seamă cu tine nu își comunică intențiile sale,nu are nici un plan de viitor în care să te includă și pe tine,atunci lasă-l și vezi-ți de drumul tău în viață până ai să întâlnești pe acela care este capabil să își asume un angajament, o responsabilitate.Cât de simplu este și ce pas mic este între fericire și tristețe, totul constă în COMUNICARE, dacă el nu zice nimic, spune-i tu ceea ce îți dorești de la viață și garantat dacă ține cu adevărat la tine îți va demonstra.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Vai de mine! Nu mai astepta nimic de la el si revino-ti! Astepti sa fii surprinsa, sa simti ca...r.hat. Daca stii ce vrei e ok si prin metoda asta. Daca nu vrea sa se casatoreasca sa se duca la alta.

| troleibuz a răspuns:

Asta spune multe si despre cat de bine comunicati. Nu doar despre planurile lui de viitor, care clar nu te includ si pe tine. Acum vorbeste despre asta pentru ca stie ca iti doresti... Poate crede ca o sa uiti daca iti face promisiunea asta pe moment. O sa mai poata labarii o vreme.

| Jus7t a răspuns:

Subscriu la ce a zis Anemona.

| Bariel a răspuns:

Poate omul nu crede in casatorie

| mdc98 a răspuns:

Pai raspunsul e simplu, nu doreste sa se casatoreasca cu tine. Daca isi dorea, o facea nu?
De ce trebuie sa stai dupa un barbat care nu vrea casatorie cu tine? Mai sunt atatia barbati in lumea asta care ar da orice pentru tine.
El acum are o satisfactie, pentru ca tu l-ai constrans si el stie acum ca iti doresti.

| MetisuI a răspuns:

Dupa 3 ani trebuia sa pleci fata mea
asta nu e om de insuratoare
un barbat normal dupa un an, doi te voia de nevasta
nu te iubeste cine stie ce
eu am cerut-o pe a mea dupa o luna! dar am asteptat mai mult ca sa fim siguri