Salut,ei bine cam complicata situatie.Parerea mea ar fi ca sa termini aceasta relatie.Da inteleg ca te mustra constiinta ca inchei o relatie din cauza ca el este bolnav si iti este greu sa il parasesti din aceasta cauza, inteleg ca iti este mila de el, dar din cate am observat lui nu-i pasa atat de tare de tine cum tie de el. Avand in vedere ca e bolnav psihic, ar ptuea sa iti faca lucruri mult mai rele de cat sa iti dea o palma, si copilului al fel.Pe tine doar tot te-a iubit candva mult, si oricand poate sa nu il mai iubeasca si pe copil.Gandestete logic, acesta va creste si pe la varsta de 4-5 ani incepe deja a face mofturi, ceea ce e si absolut normal pentru ca toti copii mai fac nazbatii, iar cand ajung la adolescenta le pot creea chiar probleme parintilor, si uneori mai raspund inapoi.Asa e varsta aceasta, si gandeste-te cum va reactiona el cand copilul il va enerva foarte tare? Tu iti vei putea tine nervii si agresivitatea, dar el va putea? Nu o sa il loveasca si pe el foarte tare? Ar fi bine sa te adresezi la politie sau la asistenta sociala ca sa il lipseasca de drepturi parintesti pentru ca si copilul tau ar putea suferi din cauza lui.Nu trebuie sa il rabzi, si mai ales ca stii ca tu nu depinzi de el, si nici copilul tau.Cati copii cresc doar cu mama si traiesc foarte bine, pentru ca uneori le e mai bine fara tata.Pentru copil ar putea fi greu sa accepte ca are un tata bolnav psihic si va sta si el si tu cu frica ca nu cumva sa va faca ceva, si sunt sigur ca nu vrei asa ceva.Parerea mea este aceasta, sper ca te-am ajutat.
Desparte-te de el definitiv daca zici ca nici nu vrea sa se trateze si mai este si un trantor. nSi apeleaza-ma pe mine in privat si mie imi place copii si mai ales femeile independente cu esti tu, iar eu lucrez si nu sunt violet cu cei pe care ii plac si ma sustin
Renunta la acest neortodox nu de alta dar sa nu iti faca ceva mai rau, Doamne fereste!
Nu trebuie sa l accepti in asemenea conditii, violenta e de neacceptat intr o familie. Poate vei intalni alt barbat, iti vei putea reface viata. Sunt femei care din nefericire au ramas vaduve cu copii mici, dar nu inseamna ca nu si au crescut bine copiii
L-a acceptat in aceste conditii suficient de mult incat sa se ajunga la adus copil pe lume. Dintr-o data nu mai vrea? L-a acceptat pana acum. Se putea spala oricand pe maini de el fara sa procreeze cu el. Acum sa inteleg ca va avea asteptari ca urmatorul barbat sa-i devina tata vitreg sau ce? Nici un alt barbat nu este si nu va fi obligat sa aiba grija de copilul altuia. Nu e datoria nimanui decat a tatalui biologic.Eu nu as avea grija de copii altuia. Mi-as trage-o cu ma-sa da, dar i-as spune clar ca nu vreau sa am de a face cu copiii ei. Nici macar o secunda nu e treaba mea.
Si eu am avut propriile mele probleme emotionale cand am persistat in aceasta relatie. Daca eram un om perfect echilibrat, nu mai intram in relatie, nu este logic? Iar prezumtia ca as fi facut un copil ca sa il controlez nu vorbeste decat despre tine, cel care o lansezi. Probabil tu ai patit asa. Din fericire, a avea un copil mi-a schimbat perspectiva si mi -a dat putere sa fac alegeri corecte. Tot repeti expresia cu desfacutul picioarelor. Care e treaba? Tu nu desfaci picioarele? Stai cu ele lipite la copulatie? Ai o viziune degradanta asupra femeilor, care clar izvoraste din frustrarile tale personale. Nu stiu ce ti -au facut femeile, dar invata sa nu amesteci problemele personale in orice. Cat despre responsabilizarea mea, eu am o responsabilitate doar fata de copil. Tatal il poate vedea, il poate sustine, insa eu nu am nicio obligatie sa locuiesc cu el.
Dupa tine, un copil ar trebui sa asiste la pumnii/palmele incasate de mama....asta spune tot.
Nici ea nu e obligata sa îl accepte. Nimeni nu e obligat sa stea cu un om violent, dacă ți e teama ca nu plătește pentru păcatele ei sa ști ca plătește, nu este tocmai ușor. Dar indiferent cât susții tu ca ar trebui sa se sacrifice pentru copil, nu o va face, mai ales ca nu e bine pentru viitorul lui, nici pentru a-l ei. Nu exista sentința pe viata. Și bărbații mai aleg prost și nu stau în relații toxice
În plus, da ar putea găsi pe cineva. Eu cunosc multe cazuri. Am o cunoștință care s-a recăsătorit ea având un copil din căsătorie anterioara, dar și el având la fel, el plătește pensie alimentara pentru copilul lui și ea primește de la fostul ei soț. Mai cunosc un amic de al meu care s-a căsătorit cu o tipa ce avea copil el neavând, și vad ca sunt ok împreună ba chiar au făcut și ei un copil, sunt ajutați și de bunici, deci nu e chiar asa cum spui tu. Mai cunosc o tipa care s-a căsătorit cu un tip care avea el copil, ea neavând. Fiecare are pretențiile lui, și eu am pretențiile mele, tu nu trebuie sa accepti dacă nu vrei, nici eu dar sunt diversi oameni care accepta anumite situații
Încearcă să te îndepărtezi emoțional de el, doar copilului să i se pară că vă iubiți.
Dar dacă este atât de „insuportabil", cel mai bine ar fi să renunțați.
Nu e bine sa tii copilul langa un tata violent pentru ca daca va vedea ca te loveste acel copil va avea traume pe urma. Si eu am crescut intr-o familie violenta si stiu copilor nu le place cand parintii se cearta. Chiar daca nu va fi violent cu el. Acel copil tot va fi traumatizat vazandu-te pe tine mama lui ca suferi.
E vina ta ca ai facut copil cu un om instabil si bolnav psihic. Ca marea majoritate (99%) a muierilor faci alegeri gresite si nesabuite in viata. Un copil are nevoie si de tata, nu doar in weekend, nu in vizite, ci in fiecare zi, sub acelasi acoperis. bineinteles, un tata sanatos la cap. Daca bebelusul e baiat va deveni emasculat, daca e fetita va deveni o feminista frustrata si insuportabila. Intotdeauna trebuie echilibru, altfel iti denaturezi copillul. Intelege: doar o mama nu e suficient. Nu e, pur si simplu NU E. Pare ca e suficient (pentru tine), dar nu si pentru copil. Acum ca ai copil nu mai este vorba DOAR despre tine. Trebuie si copilul sa aiba un tata. Tu l-ai ales, tu l-ai tinut atata timp langa tine, tu ai desfacut picioarele pentru el. Acum ca ai copil nu-ti mai permiti sa te gandesti DOAR la tine. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile fapte. Ai obligatia sa oferi copilului prezenta tatalui sau biologic, si sa incasezi cu demnitate si rabdare orice pumn, picior, dos de palma etc. Daca rolurile erau inversate, ti se spunea din toate directiile ca trebuie sa-ti asumi responsabilitatea pentru copil. Ai facut niste alegeri proaste si chiar si in al 12-lea ceas, numai la tine si la bunastarea ta te gandesti. Tu ca femeie decizi ultima daca vine sau nu un copil pe lume. Ai decisa sa vina un copil, cu un om instabil psihic. Alegeri proaste, alegeri proaste, alegeri proaste.
Obligatia sa ofer copilului un tata, chiar daca instabil psihic? Te-ai gandit cum va afecta copilul prezenta unui astfel de tata? Poate va rezulta ceva mai rau decat un barbat emasculat sau o feminista enervanta.
Din nou, TU l-ai ales, nu doar pentru relatie, dar si pentru a procrea cu el. De ce nu iti pui tu propria intrebare: "Te-ai gandit cum va afecta copilul prezenta unui astfel de tata?" Oare TU, da tu, te-ai gandit cum va afecta copilul un astfel de tata cand l-ai intalnit? Dar cand ai desfacut picioarele? Oare tu te-ai gandit? Eu nu am de ce sa ma gandesc. Eu nu tin langa mine femei instabile mental, ca sa nu mai zic nu fac o misiune in a le schimba cum faceti voi muierile cu barbatii. Cea mai mare greseala a femeilor este sa credeti chiar si o secunda ca puteti sa schimbati un barbat: sanatos sa bolnav la cap, nu conteaza. Asta era planul tau maret? Sa desfaci picioarele si sa-i faci un bebe crezand ca o sa=l schimbi? Credeai ca-l vei constrange? Banui ca nici macar din dragoste nu ai facut copilul ala, ci cu un scop, si anume sa ai o unealta de control asupra lu barbatu-tau. Nu pretinde ca-ti pasa. Nu pretinde ca te-ai gandit inainte sa desfaci picioarele. Si degeaba incerci sa arunci vina in directia mea ca "eu nu m-am gandit..." Asuma-ti responsabilitatea. Tu l-ai ales, tu ai procreat cu el, TU!
Sa intamplat si a ales gresit, asa foarte bine putea sa fie victima unui viol in urma caruia rămânea însărcinată si atunci ce trebuia sa faca? Sa ia violatori de bărbat ca sa aiba copilul tata?
Hai sa gandim logic si matur. Poate ca nu a fost suficient de coaptă la minte, poate omul ala atunci a fost altfel, poate etc indiferent de motivul pe care la avut cand l-a luat fapta e consumată si acum tot ce rămâne de facut este sa stea ea departe de acest om si sa ii ofere copilului o viata normala dandu-i lui drept de vizita si el la rândul lui plătind o pensie alimentară si exercitandusi rolul de tata.Iar daca cumva devine violent cu copilul dat in tribunal sa sa ii ia dreptul de tata.
Cat de departe trebuie sa mergi ca femeie pana sa intelegi ca gresesti, ai gresit si nu te duce capul? Cat de departe? Bun, abia l-a intalnit si nu stia, a vazut primele semne de nebunie mentala, ea ce face? Ii cumpara de toate si ii deschide firma. Bun, apoi vede ca nu vrea sa munceasca si ce face ea? Desface picioarele si procreeaza. Numai in momentul in care isi primeste una bucata lovitura peste fata dintr-o data ce sa vezi? Fata noastra isi gaseste latura ei rationala si logica si se simte indignata, suficient de mult cat sa-l dea afara intr-un tarziu. Dar ghici ce, acum nu mai este vorba doar de ce simte ea si ce vrea ea. Acum are un copil care are nevoie de ambii parinti, un copil care poate nu trebuia facut cu samanta de om bolnav mental, un copil care trebuia de la inceput conceput din afectiune, si nu ca unealta ei personala de a-l strange de testicule pe al ei barbat sa faca ce o intereseaza pe ea, da? Asa vad eu situatia. Cand faci copil, te gandesti si care e contextul in care a fost facut: a fost facut din dragoste si consens al ambilor parinti, sau a fost facut cu scop definit al ei, pentru ca ea ca femeie decide ultima cine vine pe lume si cine nu. Cat de mult trebuie sa gresesti pana intelegi cum zici tu Natalia, logic si matur, pana intelegi ca: ai ales gresit, ca prin tentativa de rezolvare a rahatului, intinzi si te afunzi mai tare in rahat, ca pe om nu-l schimbi nici cu apocalipsa. Nu schimbi un barbat sanatos la cap, nu vei schimba nici unul bolnav. Cand tie ca femeie iti va iesi vreodata din cap ca pe barbat nu ii schimbi, si ne accepti asa cum suntem si nu pentru "ce am putea fi" atunci toate lucrurile in viata ta vor fi infinit mai simple.
Atat timp cat barbatul nu este violent cu copilul are tot dreptul sa stea sub acelasi acoperis cu el zilnic. Nu m, a intereseaza cati pumni si picioare isi incaseaza ea. Ea l-a ales, ea si-a asternut patul ea sa doarma in el si sa-si asume responsabilitatea pentru copil care are nevoie de ambii parinti. Cat timp el este violent doar cu ea, e problema ei. Sa-si incaseze cu demnitate fiecare lovitura primita. faptul ca e femeie nu-i acorda dreptul sa fuga de responsabilitatile propriilor ei alegeri facute. daca sexele erau inversate, toti ii spuneau lui sa-si asume responsabilitatea. Daca tot vorbim intruna de egalitate intre sexe, sa fie egalitate pana la capat. Egalitate in toate. Singurul lucru deranjant in povestea asta este ca acest om este un trantor si un bolnav mental lucru care l-ar face un exemplu negativ pentru copil, da, sunt de acord cu asta. Dar chiar si asa, mergand pe ideea ta cu tribunalul, cum ar fi sa isi piarda ea dreptul de mama ca este incapabila sa gandeasca rational si matur, si sa procreeze cu un trantor instabil mental in loc sa faca o alegere educata, cu un barbat demn de a intemeia o familie. E atat de usor sa scapam femeia de responsabilitati, asa-i? Dar revin la afirmatia mea principala: EA L-A ALES. Ea a creat tot. Ea!
Poate sa fi fost proasta, poate sa se fi gandit ca in timp se va schimba sau ca un copil il va maturizat, poate s-a gandit ca daca are o responsabilitate se va trata de boala aia sau poate nu era plănuit copilul dar s-a intamplat. Poate atata a gandit ea la momentul respectiv din iubirea aia oarbă ca daca ii da un impuls el va face ceva.
Eu nu ii iau apărarea, tot ce zic e ca indiferent care e motivul fapta e consumată si acum vorbim de ce sa faca ea pe mai departe.Nu zice nimeni ca el sa nu isi vada copilul, am zis ca sa il vada iar daca devine violent si cu copilul sa isi piardă drepturile.Sa plateasca o pensie alimentară normală pentru a contribui si el la creșterea lui iar ea sa isi vada de treaba.
Nu poti obliga o femeie în momentul în care a gresit sa stea in greșeală. Fiecare om poate sa aleaga ce face cu viața lui si nu este stăpân nici bărbatul nici copilul pe zilele ei.Isi asuma responsabilitatea crescandusi copilul si cred ca e suficient, fata de tatăl copilului nu are nici o obligatie.
Wow, esti de-a dreptul psihopat. Nu cred ca esti departe de persoana in cauza (tatal copilului).
Poftim? Sa stea sa incaseze bataie doar pentru ca are un copil cu el? Babaiatule, cred ca si tu esti bolnav! Normal ca trebuie sa se gandeasca la binele ei si al copilului! Ca ce chestie sa stea copilul sa vada cum ii rupe tati capul lui mami, ca sa poata deveni si el un psihopat cand va creste? Hell no!
Traiesti intr-o relatie toxica si cel mai ok pentru tine ar fi sa iesi si sa fugi cat te tin picioarele. Acest tip de om nu face decat sa manipuleze, sa minta, sa te terorizeze si sa iti foloseasca slabiciunile impotriva ta. Iti spun din proprie experienta. Imi poti scrie oricand in privat.