Nu ti-ai distrus viata deloc. Am un coleg la muncă de aceeasi religie cu 5 copii si sunt fericiti.
Nu asculta de gura lumii.
Eu sunt de la penticostali, sotul meu de la baptisti si avem 7 copii dintre care 4 sunt nascuti de mine. Nu cred deloc ca ti-ai distrus viața, dimpotriva e un lucru foarte valoros si altruist înaintea lui Dumnezeu sa-ti investesti
viata in modelarea caracterului unui copil. In Genesa zice - cresteti si înmulțit-va, ceea ce matematic implica minim 3, cu 2 doar te înlocuiesti nu te inmultesti.
Dar nici nu cred ca e cineva dator sa procreeze toti copiii pe care i-ar putea concepe. Daca voi va doriti cat mai multi, Dumnezeu sa va ajute. Noi am vrut sa tinem cont si de ce zice Biblia ca relugia adevarata e sa cercetezi pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si de aceea am adus sa ceesrem si 3 de la orfelinat.
Desi ne protejam, nu am luat masuri extreme, sterilet, legare de trompe, vasectomie tocmai in ideea ca daca Dumnezeu tine sa ne mai dea un copil, sa vina, ceea cea sa si intamplat de 3 ori.
Suntem 8 miliarde, ne-am inmultit destul.
Are grijă Creatorul nostru de toti care au incredere in El, nu trebuie să ne ingrijoram noi de cati copii poate EL sa hranească.
Dar 2 parinti responsabili ar trebui sa se ingrijoreze de cat copii pot sa hraneasca si sa educe.
Are dreptate lumea, sunteti zapaciti, pe saracia asta si pe foamete faci atitia copii? Sigur nu Dumnezeu a zis sa faceti asa de multi copii, asa intelege ti voi in religia voastra sunteti limitati si creduli, una e sa faci un copil sau doi dar voi nu va mai opriti? Doar rromii fac 8 sau 9 copii si îi trimit la cersit ca nu au cum sa îi creasca, voi in religia voastra in afara de sex si copii ce mai stiti sa face ti? Nimic. Cu ce cresti 7 copii? Te ajuta biserica sa îi cresti? Sau i ti spun si ăia ca faci prostii. Ai 7 copii la 28 de ani, pana la 40 de ani mai faci 7 ce naiba faci cu 14 copii? Sunteti nebuni zău.
Bunicii nostri aveau de regula cate 5-6 frati, si nu erau de religie penticostala sau baptista.
Si conditiile de trai erau destul de grele pe atunci fata de zilele noastre.
Totul e ca voi sa fiti impliniti si linistiti, si sa faceti fata provocarilor si greutatilor zilnice.
"Ce ar trebui să fac în legătură cu ce spune lumea?"
Conteaza ce doresti si crezi tu, nu ce spun altii despre tine.
Cand deja ti se spune din exterior ca "ti-ai distrus viata", asta depaseste granita unei pareri, al unui sfat, consider ca e de deja critica toxica, frustrare, neimplinire...
Insa stii cu ce nu sunt si nu pot fi niciodata de acord, in aceste religii?
Cu faptul ca femeia trebuie sa fie supusa barbatului, si nu e deloc aprobata si incurajata sa lucreze (in afara casei).
Vrei să-ți spunem noi dacă ți-ai distrus sau nu viața?
Numai tu poți să știi asta. Dacă tu ești mulțumită de viața ta, atunci rezultă că nu ți-ai distrus-o.
Nu ar trebui sa aiba importanta parerea nimanui.
Daca ai 7 copii, ideal ar fi sa dai dovada de maturitate si asumare a propriei vieți.
Ma gandesc ca in religia voastra nu se tin posturile, ca probabil nu s- ar naste atatia copii.
Sa fie sanatosi si sa ai parte de o casa mare pentru ca acestia sa creasca in normalitate.
Irelevant ce crede lumea, important ce simti tu.
Copiii sunt aici, ai grija de ei. Atata timp cat nu ceri de la altii, e treaba ta.
Daca iti pasa ce spune lumea, poate te gandesti sa te opresti din facut copii.
O metoda contraceptiva este prezervativul
Pai gândește te la Dumnezeu! Ce crede Dumnezeu despre ce zice lumea? Crede Dumnezeu că ți ai distrus viața? Ce părere are Dumnezeu după situația ta? Daca a fost după Voia Lui atunci ce contează ce spun alții? Nu trebuie sa te lași influențată de minciunile lor, și în plus daca tu ți ai dorit asta, cum a putut să îți ruineze viața? Domnul să te binecuvânteze