Aşa cum s-a scris şi mai sus, reiterez şi eu: Nu vă iubiţi deloc şi unii chiar meritaţi să fiţi nefericiţi!
Ce treabă are o legendă din secolul IV (adică religia) cu sentimentele pe care spuneţi voi că le aveţi unul pentru altul?!
Ce-i aia "familia nu vrea"? Da' ce se mărită familia sau tu?
Eu sunt ateu dar din umilele mele cunoştinţe atât batismul (neoprotestanţi) cât şi greco-catolicismul (protestanţi) sunt ramuri ale cultului creştin.
Nu e ca şi cum aţi avea credinţe fundamental diferite!
Eu cred că ăsta e doar un moft iar între voi există ceva, dar sigur nu iubire căci prin iubire treceaţi de mult peste asta cu o soluţie pragmatică şi tăietoare a răului de la rădăcină!
Salut!
Nu religia este importanta, ci credinta. Faceti cum Duhul Sfant va indeamna. Eu as zice sa tineti un post impreuna, sa va rugati impreuna si sa decideti care este viitorul vostru impreuna. Si vorbiti si cu parintii vostrii, au niste ani de experienta si pot sa va deie un sfat bun.
Domnul sa fie cu voi.
Şi dacă nu sunt de acord ce? E viaţa lor sau a ta? Bă să dea dracu' daca n-aveţi nişte mentalităţi înapoiate şi imbecile, unii chiar meritaţi nefericire.
Amandoi sunteti nebuni odata ce puneti religia mai presus de sentimente! Ce mare scofala ca aveti religii diferite? Ca sa fiti ok nu va mai duceti nuci unul din voi la biserica si uite asa ati rezolvat problema! Ce dracu doar suntem in sec 21!
Daca chiar va iubiti nici macar religia nu ar trebui sa va fie o piedica ( Dumnezeu inseamna iubire nu?); parerea mea e ca intre voi exista doar atractie fizica, altfel nu ati avea asemenea probleme!
Du-te odata cu el si el sa vina o data cu tine. Vezi cum e la el, el vede cum este la tine si se va rezolva. Nu lasa acest lucru sa va desparta. E un singur Dumnezeu, nu prea conteaza la ce biserica mergi atata timp cat te rogi. Si in ceea ce priveste copiii, puteti face cu randul, o saptamana merg cu el o saptamana merg cu tine. Nu lasa religia sa va desparta. Succes. Funda?
Vor exista probleme din cauza asta, dar daca va iubiti suficient o sa trecesti peste tot.
Buna, eu sunt ortodoxa(botezata)dar practic sunt agnostica si prietenul meu e catolic practicant. el e foarte legat de biserica si Dumnezeu, pe cand eu, chiar daca interesata, nu am nicio legatura cu traditiile si practica religiei. Dar asta nu reprezinta nici o bariera intre noi, eu ii respect credinta si el, chiar daca incearca sa ma convinga imi respecta modul meu de a gandi.Religia nu trebuie sa desparta si chiar daca va separa orientarea religioasa ar trebui sa va uneasca Dumnezeu, care e unic pentru toti.Copiii pot fi crescuti si cu ambele religii iar cand vor fi mai mari or sa aleaga singuri propria credinta.Fiecare crede ca Dumnezeul lui e mai bun:musulmanul zice ca Allah e unic, crestinul ca Dumnezeu si Iisus.si asa inainte, dar aici e marea greseala a credinciosului. El nu trebuie sa foloseasca propriu Dumnezeu in mod ostil, ci util.Sa ajute si nu sa acuze, sa invete si nu sa mustreze...asa ca, in loc sa va confruntati religiile si sa va certati pentru ele, cautati un punct comun care sa va imputerniceasca raportul.
anonim_4396 întreabă: