Te duci la psihiatru ca sotul tau nu te poate ajuta si sustine daca tu ai probleme psihice.
Ai fost in depresie postnatala, dar ai vizitat un psiholog, sa discuti acolo temerile tale?
La psiholog sa mergi, nu la psihiatru!
Sotul nu te poate intelege la nesfarsit si nici nu este bine sa o faca, altfel tu ramai sa lincezesti in starea ta de depresie. Fa bine si "ridica-te". Crede-ma ca stiu ce este o depresie postnatala, am trecut prin ea la primul copil (nastere prematura a unui copil cu o boala genetica) si daca tu nu faci ceva, nimeni nu va putea face in locul tau. Ca solutii am urmatoarele: macar o data pe saptamana iesi doua ore singura la plimbare, nu la cumparaturi, ci in parc sau sa faci ceva ce iti place, in afara de insatoririle casei (roaga sotul/mama/soacra sa stea cu copiii). Plus cateva luni bune de vitamine cu magneziu mult. Doza de mg sa fie cel putin 300 pe zi (te uiti pe prospect). Nu spun de facutul patului dimineata, nu sta in pijamale pana tarziu, mananca ce iti place fara a face excese etc. Lucruri simple concentrate un pic asupra ta astfel incat sa iti revii. Succes!
Bună. Aceasta depresie poate dura mult timp. Soția mea și acum este încordată si stresata de orice când vine vorba de copil în general. Bărbații sunt simpli ca oameni și anume: muncesc, mănânc, aduc bani și dorm. Este și el stresat de schimbarea cu copii, dar e un pic mai relaxat. Vorbește cu el și spune-i sa stea o săptămână doua, cu tine acasă sa facem lucrurile împreună. Tu trebuie sa tragi aer în piept și vei merge mai departe. Sunt lucruri în mintea ta absolut normale. Sincer cauta lucruri care îți aduc și ție un mic plus de relaxare, măcar 10 minute pe zi, sau ieși afara jumate de ora, o ora fără nimeni, pur și simplu mergi și respira aerul. Sau chiar și 2 minute de "placere" singura te va ajuta foarte mult.